![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
TOPRAK ALIMLARI
Bu satırlar Otağımıza serhat ili Kilis'ten eklenmiştir ve hepside halk içerisinden alınan bilgilere dayanılarak yazılmıştır.
Memleketim olan bu kente üç gün önce İstanbul'dan döndüm.Tanıdık esnaf arkadaşlarla iş konularını tartışırken bir konu çok dikkatimi çekti. Gaziantep bölgesinden gelen insanların,Kilis'teki arazilerin gerçek değerlerinin 3 katı bir fiyatla satın alındığını,birçok bölgenin tamamen satın alındığından bahsettiler. İstanbul'da düzenlenen birkaç kampanya beni bazı düşüncelerin oluşmasına neden oldu; 1-Toprak alımı İsrail adına mı yapılıyor? 2-Oluşturulmak istenen kürdistan bölgesinde kaldığı için mi toprak alımı yapılıyor ve propaganda yapılamayan özü TÜRK olan ilime k.. itleri mi göç ettirilecek? 3-BOP içerisinde bulunan Suriye topraklarına yakın olduğu için mi alım yapılıyor? 4-Toprağın verimli olması nedeniyle biotarım emparyalistleri mi alım yapıyor? 5-Vakıflar yasası gereği yeni yapılar mı oluşturulacak? ve daha niceleri..... Sizlerinde yorumlarınızı bekliyorum! |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
öncelikle sorularına kendime göre cevap vereyim:
Türkiye'nin dört bir yanında Atalarımızın kanı ile ödediğimiz Topraklar fiyat ile yabancıya satılıyor. Sadece İsrail değil, Fransız, İngiliz, Amerikalı vb. k.rtlerin şu ana kadar toprak alarak yaptığı bir k.rtleştirme faliyeti duymadım, genelde silah zoruyla göçe zorlama kullanıyorlar ama toprak alımı da olabilir Toprak verimliliği konusunda ülkemizin bazı yerlerinde yılda 2 kez hasat yapıldığı için birilerinin iştahını kabartmış olabilir, ancak biotarımın emperyalist eline geçme ihtimali pek yakın gelmiyor. Emperyalistler bizim tarımımızı ele geçirmektense yükte hafif, parada ağır şeyleri tercih ediyor. tıpkı bizim tüm yeraltı kaynaklarımızın işletim hakkını elinde bulundurmaları gibi. Vakıflar yasası hakkında fazla konuşmaya gerek yok. Alıntı: "İSTANBUL - Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, çıkarılacak yasayı Yunanistan’a emsal göstererek Türk azınlığın sorunlarını diplomatik yollarla çözeceklerini söyledi." Türk azınlık sözüne dikkat... İstanbuldaki Toprak alımları hakkındaki söylentileri hepimiz duyduk. Ekümenik iddiaları vardı. Bunun bir benzeri de Hatay/Antakya'da yaşanıyor. Başbuğ'un "Ay Hattı"ndan ürettiği ve kendisi isimlendirdiği Hatay, dünyadaki ilk kiliseye sahip olduğu için çoğu hristiyanın hayallerini süslüyor ve bu konuda yapılan çalışmaları şahsen gözlemledim. Antakya merkez'deki eski binalar, aynen özüm'ün söylediği örnekteki gibi yüksek fiyata alınıyor ve merkez kısmının tamamı hristiyan yapılmaya çalışılıyor. Ne acıdır ki bu tip faaliyetler bazı diğer ülkelerde işe yaramış, ve yarıyordur. Ancak dünya bir gün görecek ki Türk, dünyadaki diğer hiçbir ırka benzemez, ve bunu farkettiklerinde Türk uyanmış ise, onlar için çok geç olacak. Tanrı Türk'ü korusun.
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|