![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
TRT2 ÖZÜ-TÜRK Programını İzleyin
Yarın yani 1 Ekim 2007 pazartesi saat 22.30 da TRT 2 de ÖZÜ-TÜRK programı mutlaka seyredilmeli.
Gök Tanrı Türkü Korusun. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Özü Türk belgeseli TRT-2'de başlıyor
14.09.2007 - Avrupa'daki Türk kavimlerinin izini süren belgesel 17 Eylül'den itibaren TRT-2'de ekranlara gelecek. Özü-Türk adını taşıyan belgesel Avrupa'da unutulan Türk kavimleri, Kumanlar, Karaylar ve Tatarları gün ışığına çıkarıyor. Özü-Türk belgeseli, Litvanya'da Karay Türkleri, Macaristan'da Kumanlar, Polonya'da Kıpçak Türkleri gibi unutulan Türk kavimlerinden ekrana sevgi ve selamlar ve getiriyor. Yüzyıllardır Avrupa'da yaşayıp farklı kültürlerde varolmayı başarabilen bu Türk topluluklarının az bilinen öyküsü, kültürleri, şarkıları ve günlük yaşantılarıyla TRT ekranlarında ekranlarında Özü-Türk belgeselinde ses buluyor. Ödüllü belgeselci Neşe Sarısoy Karatay'ın çekimlerini Litvanya, Polonya, Kırım, Macaristan ve Finlandiya'da gerçekleştirdiği belgesel, akraba kavimlerin kültürünü, günlük yaşantılarını, dini geleneklerini ekranlara taşıyor. Çok zengin, ilgi çekici görüntüler ve röportajlarla dolu Özü-Türk belgeseli Macaristan'daki bir Kuman'ı, Litvanya'daki bir Karay'ı evinize konuk ediyor. Özü-Türk belgeselinin ilk bölümü 17 Eylül Pazartesi akşamı 22.30'da TRT-2'de ekranlara gelecek.
Türk milleti öyle büyük ve ulu bir millettir ki, insan yüz sene yaşasa, yedi yaşında kalemi eline alsa, gece gündüz demeyip yazmaya başlasa ve ilahi bir aydınlık ve bir bilgi kaynağı insanın kulağında durmadan, Türk ırkının ekonomik, sosyal, kültürel, medeni, siyasi, askeri oluşumları hakkında bilgiler fısıldasa, iki elinin on parmağı ile doksan üç sene durmadan yazsa, yine de Türk tarihini tamamen yazdım diyemez...... |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irkdaşlarım sağolun.
Gök Tanrı Türkü Korusun. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Paylaşım için teşekkürler
kaçırmıyacağım |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sabırsızlıkla bekliyorum.
TÜRK çocukları ecdanını tanıdıkça, ona sahip çıktıkça, yine çok büyük işler yapacaktır. Medeniyet ufkunda yeni bir Güneş gibi parlayacak ve tarih sayfalarına yine TÜRK adı ile yazacaktır. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok merak ettiğim bir konuydu, programı hazırlayanların ve bize hatırlatanların elleri dert görmesin...
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
teşekkürler sevgili Balbal.T.T.K.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sevgili kanatlıasker,
Adresler için sağol. Dün geceki bölümde, Macaristandaki Kuman Türklerinin tek yazılı belgesi olan dua metni gözlerimi yaşarttı.Kırgız ve Kazak Türkçesinden farkı olmayan bu metin tek başına Türk milletinin büyüklüğünün delilidir.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Belgeselin ben de sadece bir kısmını izleme imkânı bulabildim. Bu belgeseli kayda alan bir ırkdaşımız var mıdır acaba? Kesinlikle her Türkçünün arşivinde bulunması gereken bir yapım...
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
rica ederim selcen teyze dün ne yazıkki programı kaçırdım internetten araştırıp bulmaya çalışırım bulursam adreslerini buraya koyarım
TTK
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | ||||||||||||||||||||||||
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Youtube da, Ozu Turk belgeselinin bircok bolumu mevcut. Sizinle bu adresleri paylasmak istiyorum.
Diger Turk kavimlerin ait videolarda bu kullacinin adresinde var. 1. Bolum
2. Bolum
3.Bolum
4. Bolum
5. Bolum
6. Bolum
7. Bolum
|
||||||||||||||||||||||||
|
|
|