Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.01.2008, 21:45   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

atsızcıhan06 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 70
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TSK'den Sağlam Duruş!

TÜRBAN YASAĞI DEVAM EDECEK Orduevleri sadece TSK mensuplarına hizmet verdiği için türban yasağının devam edeceği belirtildi. AKP ve MHP'nin türbanda uzlaşması, "Türbanlılar orduevlerine girebilecek mi" sorusunu gündeme taşıdı. Mevcut uygulamaya göre, Genelkurmay Başkanlığı, türban takanların orduevine girmesine izin vermiyor.

Orduevleri, askeri gazinolar ve sosyal tesislerden nasıl faydalanılacağı, Milli Savunma Bakanlığı'nca yayımlanan bir yönetmelikle düzenleniyor.

YAŞLILARA SAKAL VE EŞARP

Yönetmeliğin, 11. maddesinde, "Tesislere giriş, giriş kartları, kıyafet, emniyet, tesislerden istifade, tertip, düzen ve hizmet esasları, Genelkurmay Başkanlığı'nca verilen emir ve talimatlara göre yürütülür" deniliyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın bu yönetmelik uyarınca yayımladığı emre göre, "Sakallı, cübbeli, sarıklı, takkeli, türbanlı ve benzeri çağdaş olmayan kılık kıyafette olanlar, günlük sakal tıraşı olmamış, ütüsüz ve kirli elbiselerle gelenler" tesislere giremiyor. "Yaşının ilerlemesi nedeniyle sade bir sakal bırakanlar" ile "yaşlı bayanlardan yüzü açık olacak şekilde eşarp takanlar"ın tesislere girişine izin veriliyor.

Anayasa'nın 10. maddesinde yapılması planlanan değişiklik, "kamu hizmetlerinden yararlanılmasını" düzenliyor. Yetkililer, orduevlerinin TSK personeline yönelik özel hizmet veren tesisler olduğunu, teklifin orduevlerinin durumunu değiştirmeyeceğini savundu.

GATA'YA TÜRBAN GİREBİLİR

Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) gibi askeri hastanelerden belli bir kontenjan dahilinde siviller de yararlanabiliyor. Askeri hastanede yatanların refakatçileri veya ziyaretçileri mevcut uygulamada eşarp takarak hastaneye girebiliyor ancak türbanlılara izin verilmiyor. Hastaneler kamu hizmeti verdiğinden, değişikliğin ardından türbanlıların GATA'ya girmesinin önünün açılabileceği belirtiliyor.

HARP OKULLARINA 132. MADDE ENGELİ

AKP ve MHP'nin üzerinde uzlaştıkları teklif, harp okulları, astsubay hazırlama okulları ve polis akademilerini kapsam dışında bırakıyor. Anayasa'nın 42. maddesinde yapılması öngörülen değişiklikte, "Kimse, kanunda açıkça yazılı olmayan hiçbir sebeple eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz" deniliyor. Anayasa'nın 132. maddesinde, "Yükseköğretim kurumlarından özel hükümlere tabi olanlar, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet teşkilatına bağlı yükseköğretim kurumları özel kanunların hükümlerine tabidir" ifadesi yer alıyor. Bu hükme göre yapılan düzenlemelerde, söz konusu okullarda okumak isteyen adayların 'giriş şartlarını' sağlaması isteniyor. Türbanlı - başörtülü adayların başvuruları, giriş şartlarını sağlamadığı için kabul edilmiyor.

MİLLİYET

Ne olur ise olsun şanlı Türk ordusu Atatürk ilkelerinden asla taviz vermeyecektir!
atsızcıhan06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.02.2008, 11:58   #2 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

turkmenem38 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 17
Güzel Haber , sevindirdin beni !
turkmenem38 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.02.2008, 15:05   #3 (İleti Bağlantısı)

Bordo Bereli adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 115
TSK gurur duyuyorum
Bordo Bereli Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.02.2008, 20:53   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Kafatasci32 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 287
Tanri ordumuzu korusun..!
Alt 06.02.2008, 21:17   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kalpaklı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 229
Geçen dönemde rte'nin, abd-ullah gül'ün ve diğer bakanların karıları orduevlerine girebiliyordu. Umarım bu yasaklar sade vatandaşlar kadar-hatta daha fazlasıyla- bu zatlara da uygulanır...
Kalpaklı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 15:39   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 189
ANAYASA MAHKEMESİ ve YARGITAY'ın açıklamalarına göre ordumuz harekete geçecektir...

Anayasanın 1. 2. ve 4. maddesine Tecavüze yeltenen AKP ve MHP partilerinin kesinlikle kapatılacağına inanıyorum.Zira refah Partisi bile bu kadar çılgınca hareket etmemişti ki buna rağmen acımadan kilidi kapılarına vurdular.
Bozkurtun-Oğlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 17:22   #7 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

ırkdaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
Türk ordusuna güvenimiz sonsuz ALLAH ordumuzu korusun
ırkdaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 17:54   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 348
Irkdaş beğ ; Dalgınlık, dikkatsizlik olmamalıdır.'Türk' yazar iken t harfinin büyük olması icab eder.
Esenlikler.
Saygılarımla.
ALPAGU AKBÖRÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 18:01   #9 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

ırkdaş adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
kusura bakmayın yanlışlık olmuş düzelttim saygılar
ırkdaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 21:54   #10 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,148
Türk Ordusu, cumhuriyet değer ve faziletlerinden asla taviz vermeyen kutsal bir kurumdur. Son yaşanan olaylarda birileri hemen ordu hakkında da atıp tutmaya başladı. Şeriatçı ajanların orduya sızdığından tutun da, ordunun AKP'den korktuğuna kadar milletin ordumuza olan güvenini sarsacak bin bir yalan uyduruldu. Oysa ordumuz, bütün bunların hurafeden ibaret olduğunu bu açıklamasıyla ve diğer pek çok açıklamalarıyla hurafe olduğunu gösterdi.

Unutulmasın; Menderes'te 10 yıl hüküm sürmüş, 10 yılın sonunda ancak kendisine müdahale edilmişti. Bu 10 yıldan iktidarın gücüyle esriyip odunu bile Cumhurbaşkanı seçtirmeye kalkmıştı. Ama ne oldu? Cumhuriyete ve tam bağımsızlığa ihanet etmenin bedelini çok acıklı bir şekilde ödedi. Emin olun Menderes'in yağcıları, 10 yıldır iktidarda olan ağababalarına, bugünkü koyunların o yobaz çobanlarına güvendiklerinden daha çok güveniyorlardı. Şimdi hiç birinin esamesi okunmuyor.

Şunu iyi bilmek lazım; bu ülkede her zaman yegâne güç ordudur. Cumhuriyet ve dolayısıyla ordu karşıtı iktidarlar zaman zaman iş başıan gelebilirler ama bunların saltanatı kalıcı değildir. Aslolan ordunun gücü ve hakimiyetidir. Bu sözümü tasdik etmek isteyen arkadaşlar inkılap tarihinin hülasasını araştırsalar kafidir.
Buğra Şad Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.02.2008, 01:30   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 348
Uruğum ne acılar çekti de ses etmedi ;Asırlar boyu da böyledir.Fakat bir zamanlar Türk dendiğinde,kaçacak, vergi ile paça kurtaracaklar var idi.
Türban şeriatın başlangıcıdır.Türbanlı bir hanımefendiye star televizyonu muhabiri soruyor,Devamı ne olur diyor,Türbanlı, azıtacaklarını güzel dille anlatıyor.
Fırsat buldular bu kesin.Fakat Türk ordusuna bile güpegündüz hakaretden de geri kalmıyorlar.
Menderes asıldı.Derslerini çoktan çıkarmışlar.Ölmeden şeriat görmek isteyen arınç ağladı,Milletimize edilen zaten hep bu idi.Din sömürüsü.
Bu kez tam zamanıdır diyerek şeriatın yolunu açtılar.Yok yahu birşey olmaz demeyiniz;Korkmuyorum fakat endişeliyim.
Süreç çoktandır işliyor ,izliyorum-izliyoruz.
Ben hayatımda bu kadar acaip Cumhur reisi görmedim.
Tehlikedeyiz.Fakat uruğumuz ne tehlikelerden salim çıktı hatırlayınız.
Cumhuriyetime şerii fikriyat çoktan girdi.Zamandır onların ilacı fakat bizler de o ilaca muhtacız.Zamanı geldiğinde yapmamız gerekeni yapmalıyız.
Türk Silahlı Kuvvetlerine güpegüngüz hakaret ediliyor.Kimselerin umurunda değil.Basın açıklaması bile yayınlanmıyor artık ordumuzun.
Dikkat buyurunuz.Tam açıklama her zaman eksik sunuluyor.
Oysa iki aydır ne ulvi açıklamalarda bulunmuştur ordumuz.Yazıklar olsun.
ALPAGU AKBÖRÜ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.02.2008, 08:51   #12 (İleti Bağlantısı)
Mustafa Kemal'in Bozkurtu

Türkiyem! adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 62
Bu memlekette 3 Kasım 2002 seçimleri sonrası kapanma oranı arttı.Neden acaba diye sorunca insanı tiksindiren o cevap geliyor;KIYTIRIK EKONOMİK DÜZELME.Şimdi tüm Dünya kriz bekliyor,siz para dindarları,paranın kulları ile MHP Milliyetçileri(!) daha tartışın bakalım o aptal Arap bez parçasını.Herşeyiniz paraya dayalı ama yakında ekonomi çökecek,toplumda zaten o beze karşı kıpırdanmalar başladı.Bu işin sonunun nereye gittiği açık.Yıl sonu gelmeden bolca görüşürsünüz askeri mahkemelerde rejime kastıda,TÜRKlüğe küfürüde,%47yide hepsini laik paşalarımızla görüşürsünüz.Yaşar Büyükanıt gibi bir paşamız var ve ardındanda İlker Başbuğ gibi diğer bir paşamız gelecek.Artık kurtuluşunuz kalmadı.MHP ve AKP artık son hain tahriplerini yapıyor ama ceza hanelerine birer çizik daha atıyorlar...
Türkiyem! Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
duruş! , sağlam , tsk'den

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler