Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.02.2006, 00:02   #1 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 505
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TSK'NİN DEMİR YUMRUĞU DAĞ KOMANDOLARI:"DAİMA HAZIR"

Atatürk'ün Türk Ordusuna Değişmeyen Mesajı

Zaferleri ve mazisi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferlerle beraber medeniyet nurları taşıyan kahraman Türk Ordusu.
Memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felâket ve musibetlerden ve düşman istilâsından nasıl korumuş ve kurtarmış isen, Cumhuriyetin bugünkü feyizli devrinde de, askerlik tekniğinin bütün modern silâh ve vasıtalarıyla mücehhez olduğun halde, vazifeni aynı bağlılıkla yapacağına hiç şüphem yoktur.
Türk vatanının ve Türklük camiasının şan ve şerefini, dahili ve harici her türlü tehlikelere karşı korumaktan ibaret olan vazifeni her an ifaya hazır ve amade olduğuna benim ve büyük ulusumuzun orduya bahşettiği en son sistem fabrikalar ve silâhlar ile bir kat daha kuvvetlenerek büyük bir feragati nefis ve istihkârı hayat ile her türlü vazifeyi ifaya müheyya olduğunuza eminim. Bu kanaatla Kara, Deniz, Hava Ordularımızın kahraman ve tecrübeli komutanları ile subay ve eratını selâmlar ve takdirlerimi, bütün ulus muvacehesinde, beyan ederim.

Gençliğin Atasına Cevabı

Ey Büyük Atam!

Varlığımızın en mukaddes temeli olan, Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti'nin ebedi bekçisiyiz. Bu karar sarsılmaz irademizin değişmez ifadesidir. İstikbalde hiçbir kuvvet bizi yolumuzdan döndüremeyecektir. Bizler, bütün hızımızı senden, milli tarihimizden ve ruhumuzdaki sönmez iman ateşinden alıyoruz. Senin kurduğun kuvvetli temeller üzerinde attığımız her adım sağlam, yaptığımız her hamle şuurludur. En kıymetli emanetin olan Türk İstiklâl ve Cumhuriyeti, mevcudiyetimizin esası olarak eğilmez başların, bükülmez kolların yenilmez Türk evlatlarının elinde ilelebet yaşayacak ve nesillerden nesillere devredilecektir. Bu mukaddes emanete yönelen dahili ve harici bütün tecavüzler, iman dolu göğsümüze çarpacak ve parçalanacaktır.
İstiklal ve Cumhuriyetimize kastedecek düşmanlar, en modern silahlarla mücehhez olarak en kuvvetli ordularla üzerimize saldırsalar dahi, milli şuurumuzun ve yenilmez Türk gücünün zerresini bile saramayacaklardır. Çünkü; İstiklâl ve Cumhuriyetimize kastedenler, karşılarında binlerce yıllık şerefli Türk tarihinin yılmaz evlatlarını, Cumhuriyet İnkılaplarının feyizli ve imanlı gençliğini bulacaklardır.

EY EN BÜYÜK TÜRK!

İstiklâl ve Cumhuriyetimizi korumak mecburiyeti hasıl olunca, içinde bulunacağımız ahval ve şerait ne olursa olsun, kudret ve cesaretimizi damarlarımızdaki asil kandan alarak; bütün engelleri aşıp; her güçlüğü yenmek azmindeyiz.

75 yıldan bu yana Türk Silahlı Kuvvetleri'ne hizmet veren Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı İlk defa 1926 yılında Muğla'da Dağ Talimgahı adı altında kurulmuş Eğirdir Bölgesinin dağcılık eğitimine daha müsait olması nedeni ile 1927 yılında Eğirdir'e intikal etmiş ve 1952 yılında Dağ Okulu adını almıştır. 1948 - 1950 yıllarında Çankırı'da iki dönem halinde gerilla önderleri kursu açılmış kurs 1950 yılında İzmir Narlıdere Abdullah Ağa Çiftliği bölgesine intikal etmiş ve 1953 yılında adı Özel Kurs olarak değiştirilmiştir. 1956 yılında İZMİR Menteş'te kurulan Komando Kamp Komutanlığı Özel Kursu ile birleştirilerek Komando Okulu adını almıştır. Komando Okulu da 6 Mayıs 1959 yılında Eğirdir'e intikal etmiştir. 1960 yılında iki okul birleşerek Dağ Komando Okulu, 1969 yılında Komando Çavuş Talimgah Bölüğü ve Komando Er Eğitim Taburu'nun kurulması ile Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı adını almıştır.

Çavuş Talimgah Bölüğü'nün tabur seviyesine çıkarılarak Komando Çavuş Talimgah Taburu, Komando Er Eğitim Silah Taburu ve 1969 yılından bu yana kurulu olan Komando Er Eğitim Taburu ile birlikte 1999 yılında Komando Er Eğitim Alayı kurulmuştur. Komando Er Eğitim Alayı'nın Komando Er Eğitim Taburu ve Komando Er Eğitim Silah Taburu Isparta'da konuşlanmış durumdadır. 58. Piyade Tümeninin lağvedilmesi sonucu 200 yataklı Asker Hastanesi 1999 yılında komutanlığımız emrine verilerek Isparta'da hizmete devam etmektedir. Kurslar Taburu'na bağlı 2. Subay ve Astsubay Kurs Bölüğü ile Destek Kıtaları'na bağlı Poligon Bölüğü Camili Yayla'da konuşlanmıştır.

ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.02.2006, 00:10   #2 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
Alt 21.02.2006, 00:21   #3 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

Alt 21.02.2006, 00:30   #4 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

Alt 21.02.2006, 00:50   #5 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

TürkOğuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 739
Börü Yabgu soydaşım bu değerli ve az bulunan resimleri eklediğin için çok teşekkür ederim.

Türk soyundan olmanın verdiği ayrıcalık Milli meslek olan Askerlikle bütünleştiği zaman ortaya destansı şeyler çıkıyor.

Mavi Bereli ( Gök Bereli) bozkurtlar... Var olun!
TürkOğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.02.2006, 02:13   #6 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Cx GOKTURK Cx adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,081
ESENLIKLER! CAN KANDASIM BÖRU YABGU COK TESEKKURLER, MIN YASAAAAA.

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 10.03.2006, 19:52   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Türkileri Kurtyiğit adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 26
Helal olsun Göktanrı'nın erlerine,helal olsun Gök Bereli Börülere!
Türkileri Kurtyiğit Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
hazir" , tsk'nİn demİr yumruĞu daĞ komandolari:"daİma

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler