![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Erkin ve Türk
|
Turan çıkıntısı var mıdır?
Türklerin gen bakımından kafasını arkasında Turan Çıkıntısı diye bir çıkıntı varmış gerçekte öyle bi şey var mı?
SAYGILARIMLA
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Her saf Türk'ün kafasının arka kısmında Turan çıkıntısı olacak diye bir şey yok ama büyük ölçüde vardır. Irkının saflığını korumuş Türklerin % 70'inde bulunmaktadır. Fakat bu tabi, bu çıkıntının olmadığı kimselerin kesinlikle Türk olmadığı anlamına gelmiyor.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bende Turan çıkıntısı var sanırım. Ancak her Türk'te de olacak diye birşey yoktur. Lakin Buğra Şad'ın dediği gibi ırkının saflığını korumuş Türklerin %60-70'in de Turan çıkıntısı bulunur.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Erkin ve Türk
|
bende varda soruyum dedim her Türk'te varmı diye,bilgilendirdiğiniz için teşekkürler
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Turan çıkıntısı TÜRK fenotipi için olmazsa olmaz değildir.Sezaryana bağlı da oluşabilir. Bu çıkıntı TÜRK EĞERİ ile karıştırılmamalıdır.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Türkler görünüş itibariyle temiz yüzlü ve düzgün insanlardır.
Sahip oldukları kafatası biçimi brakisefal (yuvarlak ve kısa) tipidir. Türklerin kafataslarının arkasında TURAN ÇIKINTISI denilen bir yumru bulunmaktadır. Türklerin % 70- 80 ninde bu çıkıntı mevcuttur..lakin ; Turan çıkıntısı olmayan TÜRK'ler vardır. her Turan çıkıntısı olan kişiye TÜRK demekte yanlıştır. Türklerin ten renkleri fazla koyu olmaz. Türkler açık tenlidir , fakat iklim koşullarının getirdiği ten değişikleri olabilir. Fakat bu hafif esmerlik asla diğer ortadoğulu insanlarınki gibi olamaz. zenci veya arap gibi esmer bir TÜRK olamaz. eğer zenci veya arap gibi koyu esmerlik söz konusu ise , o kişi TÜRK değildir. Türk'ün gözleri çekik olabilir, fakat Türkiye Türkleri oğuz oldukları için ve çekik gözlülük oğuzlarda pek görülmediği için bu bir kriter değildir. çekik gözlülük daha çok kuman-kıpçak(kazak, kırgız) boylarında görülür. Özellikle Türk soylu bayanlarda elmacık kemiği çıkık olur. Türkmenistanda ve Türkmenlerde bu oldukça belirgin bir özelliktir.. Tüm bu veriler ; Başbuğ Atatürk'ün emriyle yapılan araştırmalarda ortaya çıkan bilimsel olgulardan ibarettir.. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
kafatası yapınızı kolay yoldan şu şekilde öğrenebilirsiniz:
Kafanızın maksimum genişliğini (genellikle gözlerin üstünde bir yerdedir) kaşların arasındaki alın kemiğinden kafanızın arkasındaki en uzak yere kadar olan mesafeye bölüp sonuç 100 ile çarpılır. 70'den az = Hyperdolichocephalic 70 -74.9 arası = Dolichocephalic 75 - 79.9 arası = Mesocephalic 80 - 84.9 arası = Brachycephalic 85 - 89.9 arası = Hyperbrachycephalic 90'dan fazla = Ultrabrachycephalic Kolay yoldan hesaplama formulü = kafa genişliği / kafa uzunluğu x 100 'dür. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Şevket Aziz Kansu'nun, Atatürk'ün buyruğuyla başlattığı soybilim çalışmaları ile ilgili bilginiz var mı?
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
ırkdaşlarım benim tenim esmer ben nasıl ölçebilirim esmerlik sınırı varmıdır?
nerden anlıyacağız bunu yardımcı olurmusunuz ?... |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Irktaşım ben beyaz tenliyim ama erkek kardeşim de esmer. TÜRK soylularda esmerlik diğer fiziksel özelliklerle anlaşılır zaten. Örneğin ADANA'lı iseniz güneşin etkisi ile esmerlik belirginleşir. Bir araptaki gibi değildir. Diğer fiziksel özellikler de brakisefallik, Tatar TÜRK'Ü iseniz gözler de çekiklik, Oğuz TÜRK'ü iseniz irilik, tüylerin azlığı gibi özelliklere de bakın. Ayrıca soyunuzu bildiğinizden esmerliği neden ölçme gereği duyasanız. Saygılar.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
ırkdaş çok sağol ama işte birden heyecanlandım...
brakisefallikten tutun diğer özelliklerime kadar araştırdım ama esmerlik araştırmakla olmuyor aydınlattığın içiçn sağol... |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Töles
|
Normal doğumlarda kafatasında oluşan baskıdan dolayı çıkıntı olmayabilir, ancak sezaryen doğan bir Türk'te Turan çıkıntısı olur. Ben sezaryen doğmuşum ve kafatasımdaki Turan çıkıntısı nedeniyle çok mutluyum :)
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Ben baktım bendede var çıkıntı.Buda konuyla ilgili resim.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
benimde Turan çıkıntım var çok mutlu oldum...
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Turan çıkıntısı bendede mevcut birçok arkadaş çok şaşırmıştı hatta bu çıkıntıyı görünce bende bunun Türklere has oldugunu biliyordum.
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çıkıntısı , mıdır? , turan , var |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|