Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 11.01.2008, 23:33   #1 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 77
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Turancı mıyız yoksa Türk birlikçisi mi?

Şimdi okuduğunuzda ne fark var diyenler olabilir. Daha çokcası (atsızcılar.com'u olmasa da) "milliyetçi" kesmi biraz eleştirmek için açıyorum bu başlığı. Ben 23 yaşındayım kendimi bildim bileli bir Türk milliyetçisim ama 2000 yılı ve öncesi Türkiye'de Turancılığa baktığımız da genel olarak algınan Türk devletlerinin birliği gibi olabilir fakat günümüz de teknoloji ve buna bağlı olarak küreselleşme, ulaşım imkanları vs. çok gelişti. Özellikle sanal ortamda baktığımızda bir kısım kendine Türk milliyetçisi ya da Türkçü diyenler bu işin sınırlarını kaldırdı ve işi Macar Turancılığına yani aynı kökten gelen göçebe milletlerin dayanışması gibi bir olaya çevirmeyi mi amaçlıyor? Bakıyoruz Moğollar, Macarlar, Finliler, Estonlar gibi dil yönünden bir akrabağalık konusu olan fakat ırksal olarak (Finliler ve Estonlar için) bir bağlantının olup olmadığı milletlere karşı fazlasıyla bir sempati var (ırksal olarak bile akrabağılığın olması onları zaten Türk yapmaz o ayrı konu). Ancak Türkî diyebileceğimiz günümüz Macarları bile Türk kültürüyle ve tarihiyle ilgili bazı konuları fazlasıyla sahiplenir oldular aynı durum Moğollar için de geçerli yani sanki ortada Türklere (islamiyet öncesi tarih için özellikle) birşey bırakmamasına herkes birşeyler kapışıyor tarihimizi adeta yağmalanıyor gibi geliyor bana. Onun için ben artık Turancıyım demekten kaçınır oldum onun yerine Türk birlikçisiyim diyorum. Sizin bu konuda ki görüşleriniz nelerdir? Esenlik.
Karasili Yörük Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 01:01   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 43
Başlık yanlış turancılık zaten Türk Biriliği sağlama hedefi ve amacı anlamına gelir. Kavramlara, kendinizce anlamlar yükleyip bunların farklı olduğunu iddia ediyor sonra da bunların farkını soruyorsunuz.
KARGI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 02:10   #3 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Alıntı:
KARGI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Başlık yanlış turancılık zaten Türk Biriliği sağlama hedefi ve amacı anlamına gelir. Kavramlara, kendinizce anlamlar yükleyip bunların farklı olduğunu iddia ediyor sonra da bunların farkını soruyorsunuz.
Kavramlara kendimce anlam yüklemiyorum... Geçmişte nasıl algılandığını, günümüzde nasıl bir değişime uğradığından bahsediyorum. Sen birine "Turancılık nedir?" diye sorarsan sana Türk birliği ülküsünden bahsedebilir ama başka birine sorduğunda Türklükten değil de üstte yazdığım durumdan bahsedebilir. Yazımı iyi okumanı öneririm. Esenlikler.
Alt 12.01.2008, 02:22   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 43
Sosyalizm ile komunizmin farkını tartışmaya benziyor bu...
KARGI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 02:37   #5 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

İlk yazdıklarımın başında "Şimdi okuduğunuzda ne fark var diyenler olabilir." yazıyor. Fakat benim demek istediğimi iyi anlayanlar var. Aynı konudan rahatsız olan arkadaşlar gördüm ben onun için böyle bir başlık açmanın uygun olduğunu düşündüm. Yazımda Turancılığın "Türk birliği" anlamından sıyrılmaya başladığını daha çokçası Ural-Altay birlikçiliğine dönüştürülmeye çalışıldığını söylemeye çalıştım kısacası... Ama senin gözünde bir Moğol Türk ise onu bilemem.
Alt 15.01.2008, 23:33   #6 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 114
Turancılık üç aşamadır

1-Türkmen(Oğuz Birliği)
2-Türk Birliği
3-Turan Birliği(Türkler ve Akraba Toplulukların birliği)

Başbuğumuz Türkiye Cumhuriyetini kurarak ilk aşama için adımını atmıştır.
Şimdi Batı Trakya ve Balkan Türkleri,Gagavuzlar,Irak ve Suriye Türkmenleri,Kuzey ve Güney Azerbaycan ve Türkmenistanla tam birleşme sağlanırsa ilk aşama olan Oğuz Boylarının birliği(Türkmen Birliği)tamamlanmış olacaktır.
kafkaskurdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.01.2008, 01:58   #7 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Alıntı:
kafkaskurdu adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Turancılık üç aşamadır

1-Türkmen(Oğuz Birliği)
2-Türk Birliği
3-Turan Birliği(Türkler ve Akraba Toplulukların birliği)

Başbuğumuz Türkiye Cumhuriyetini kurarak ilk aşama için adımını atmıştır.
Şimdi Batı Trakya ve Balkan Türkleri,Gagavuzlar,Irak ve Suriye Türkmenleri,Kuzey ve Güney Azerbaycan ve Türkmenistanla tam birleşme sağlanırsa ilk aşama olan Oğuz Boylarının birliği(Türkmen Birliği)tamamlanmış olacaktır.
3. Aşama bize uzak olması gereken bir aşama çünkü 3. aşama ardından 4. bir aşamayı getirir. Biz Türkçülere göre iş sadece Türk birliğiyle sınırlı kalmalıdır. Yoksa sırf akrabağa diye 3. türde bir birlik ancak ekonomik, politik vb. manada bir yakınlaşma çevresinde, dostluk olarak olmalıdır.
Alt 16.01.2008, 09:49   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 225
Sayın Karasili Yürükdadası,

Türkçülüğün iki ana prensibinden birisi olan Turancılık konusunda söylediklerinize doğrusu şaşırdım. Yanlış anlamayın; söylemek istediklerinizi ve bu konuda rahatsız olduğunuz noktayı çok iyi anladım. Fakat Türkçülerin kendilerine tanımlaması hususunda "Turancı" sözcüğü yerine "Türk Birlikçisi" sözcüğünü kullanmayı önermenize, en azından kendi adınıza böyle bir tanımlamayı kullanıyor olmanıza şaşırdım. Sizin söylemek istedikleriniz aslında oldukça açık. Türkçülerin, Turancılıktan ne anladığını merak ediyorsunuz; Turancılık ve Türk Birlikçiliği arasındaki farkı ortaya çıkarmaya çalışıyorsunuz. Bana göre bu tür bir çabaya gerek yok. Zira Türkçü düşüncede Turancılığın hiçbir ihtilâfa mâhal vermeyecek kadar berrak bir tanımı vardır; Turancılık, bütün Türklerin birleşmesi düşüncesidir.

Büyük Türkçü fikir adamları Türkçülüğün, Turancılık prensibini sadece Türklerin birleşmesi olarak görmüşlerdir. Atsız Ata'nın yolunda olan Türkçülerin anladığı Turancılık ise bizimle akraba olan Moğollar, Macarlar, Finliler, Estonlar ve Mançuların Türklerle birleşmesini öngörmez. Sizin rahatsızlığınızı anlayabiliyorum. Turancılık Ural-Altay birlikçiliği olarak algılanıyor. Hâtta siyâsî terminolojilere de bazen Turancılığın tanımı bu şekilde girmiş. Fakat biz Turancılık sözcüğünden ne anladığımızı biliyoruz. Bize düşen vâzife; Turancı tanımlamasından kaçınıp, bunun yerine yeni siyâsî tanımlamalara sığınmak değil, bütün topluma, Turancılığın tarihle sâbit Türk'e ait toprakları düşmandan kurtarmak ve bu bölgelerdeki esâret altındaki Türkleri hürriyetine kavuşturarak Türkiye ile birleşimini sağlamak olduğunu anlatmaktır.

Türkçülüğün en büyük fikir adamı Atsız Ata da birçok makalesinde bu konuya değinmiş ve gerçek Turancılığın tanımını yapmıştır. "Türkçülüğün Önemli Meseleleri" adlı makalesinde Atsız Ata, Turancılık hakkında şunları yazmıştır...

"...

Türkçülüğün ikinci unsuru olan Turancılık, bütün Türklerin birleşmesi düşüncesidir. Bugün dünyada belki 60, belki 65, belki de 70 milyon Türk var. Geniş bir vatana yayılmış olan bu Türkler, geçmişte muhteşem rol oynamış, hareketli, kabiliyetli bir millettir. Sebebi her ne olursa olsun, başka milletlerin hâkimiyeti altına düşmüş olan ve Türkleri bir tek devlet halinde toparlamak düşüncesi kadar haklı ve akla uygun ne olabilir? Dünyadaki bütün milletler, yabancı hâkimiyeti altında kalmış olan millettaşlarını kurtarma gayesini güderken, Türkler neden aynı dileğin ardından koşmasın? Yaratılıştan devlet kurucu olan Türkler için bu kadar büyük bir devleti kurup yaşatmak, hayal değildir. Tren, otomobil, uçak telgraf, telefon ve radyo olmadığı çağlarda bile, Türkler, büyük devletler kurup onları yüzyıllarca yaşatmışlardır.

...

Turancılık, bizimle akraba olan milletleri, yani Moğol, Mançu ve Korelileri, hatta Finler ile Macarları da birleştirmek ülküsü değildir. Turan kelimesi bilim dilinde bazen Ural-Altay anlamında da kullanıldığı için Turancılığın Ural-Altaycılık olduğu düşüncesine saplananlar da olmuştur. Fakat hiçbir Türkçü, böyle bir gaye gütmemiştir. Bizim Turancılığımız, Türk'ün tarihi vatanı olan ve çoğu hâlâ Türklerle dolu bulunan ülkeleri bağımsızlığa ve Türkiye ile birliğe kavuşturmaktır.

..."

Sonuç olarak biz Türkçüler bu konuda kendimize yeni tanımlamalar icât etmeyeceğiz ve ülkümüzde kafa karışıklıklarına meydân vermeyeceğiz. Atsız Ata'nın izinde, Türkçüyüz ve Turancıyız.
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.01.2008, 12:19   #9 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Demek istediğimi iyi anlamışsınız teşekkür ederim. Ben gerçek ve samimi Türkçüleri zan altında bırakmak istemediğimi sadece Türkçü geçinen bazı kimselerin bu işi farklı bir yola çevirmek istediklerinden yakınıyorum. Onların anlayışında Turancılık Türk birliğini ifade etmediği için ben kendime Türk birlikçisiyim diyerek bu düşüncelerine karşı çıktığımı belirtmek isterim. Yoksa Atsız'ın yaptığı tanım doğrultusunda Turancı olduğumuz doğrudur.
Alt 09.02.2008, 05:03   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Turan denildiğinde halk arasında Türk birliği diye algılanabilir tabi bu tek algılanma şekli değildir ,eksik bilgisi olanlar ,islam birliği,dünya hakimiyeti,araplarla birlik olmak gibi saçma yorumlar getirirler.
Turan'dan gerçek Türkçüler olarak "Türklerin din ,mezhep ,boy ve bölge olarak ayrım yapmadan bir araya gelişini " algılıyoruz,uygulayacağız.
ÖtükenErgenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.02.2008, 23:25   #11 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Bence biz sırasıyla ikisideyiz.Önce Tam Misak ı Milli(Musul,Kerkük,Batum,Kıbrıs)sonra büyük Türkiye(Tüm Ermenistan,Tüm Yunan Adaları ile Tüm batı Trakya,Güney Azerbeycan,Tüm Bulgaristan,Niş,Novi Sancak,Kosova)En sonunda Kuzeyde Finlandiya'dan güneyde Golan tepelerine,Mançurya'dan Orta Avrupa'ya Turan
Atlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.02.2008, 14:19   #12 (İleti Bağlantısı)

NoyanHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 249
Bence bırakın son sözü Atsız Ata söylesin:

"Turancılık, bütün Türkler'in birleşmesi ülküsüdür." :)

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
birlikçisi , mi? , mıyız , turancı , türk , yoksa

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler