Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Dili ve Edebiyatı
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb.

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 25.04.2007, 03:44   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.792
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Türk Adları (Türkçe Adlar)

Türk soylular, çocuklarına Türkçe adlar koymalıdırlar. Müslüman'ız diye çocuklara soysuz Arapça adlar koymak, hem bir Türk'e yakışmaz hem de Türk'ün asaletine uygun düşmez. Unutmayın; hiçbir Arap, Türkleri Müslüman'dan sayıp da, çocuklarına Türkçe adlar koymaz. Eğer, din Arap'a indi (!) diye çocuklarımıza Arapça adlar koyacaksak, o zaman, Tanrı Türkleri neden anadil sahibi yapmıştır?

Arapça adlar koyunca, çocuklarının cennete gideceklerini sananlar; cahillerle, bedevi ideolojisiyle mankurtlaşmış olan ahmaklardır.

Çocukların kişilik gelişimleri üzerinde etkisi olan adlarını koyarken, duyarlı olmak gerekir. Çocuklara saçma sapan anlamları olan ve utanacakları Arapça adlar koymak yerine, soyunun dilinden olan anlamlı Türkçe bir ad koymak, her ana ve babanın Türklük görevidir.

Gelecek kuşaklarımızın; kanıyla, ruhuyla ve adıyla Türk olması dileğiyle.

Türkçe Adlar bölümüne gitmek için buraya tıklayınız.
Alt 25.04.2007, 17:06   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
KIZ ÇOCUKLARINI KUMA GÖMEN,YAĞI BOL BULDUĞUNDA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRAN BİR GÜRUHUN ADLARINI,SIRF AYNI DİNE İNANIYORUM DİYE,ÇOCUKLARIMIZA VERMEMELİYİZ.ÇOCUKLARIMIZA GÜZL TÜRKÇE ADLAR VERMEK "TÜRKÇÜNÜN YAPMASI GEREKEN İBADETLER"DEN BİRİSİDİR.

OSMAN:YILAN YAVRUSU

MUAVİYE:ULUYAN DİŞİ KÖPEK

ZEYNEP:TOMBUL

HATİCE:SÜTTEN KESLMİŞ

FATMA:VAKTİNDEN ÖNCE DOĞMUŞ

YUKARIDA BAZI ARAPÇA İSİMLER VE ANLAMLARI VAR.PİLAVI ELLERİYLE YİYEN,KADINI DANSÖZ OLARAK OYNATMAYI YERYÜZÜNDE İLK OLARAK AKIL EDEN BİR MİLLET DÖKÜNTÜSÜNDEN DE ZATEN DAHA FAZLASI BEKLENEMEZDİ.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2007, 22:09   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 125
METEHAN Rss Beslemesi
türkçe adlar, türkçe isimler, turkce adlar, turkce isimler, türk adları, turk adları, turk isimleri, türk isimleri, türkçe kız adları, türkce kız isim

Sırf Kuranda geçiyor diye ordan buldukları arapça kelimeleri çocuklarına yapıştıranlara hayret ediyorum. Bizim mahallede kezban diye bir kız var. Adından utanıyor. Aileside kuranda geçiyor diye değiştirtmiyor. Meğerse kezbanın manası yalancı,kötü kadın demekmiş. İnsan iki durur bi düşünür. Kız evladına o manada isim mi konur. Türk çocuklarının üzerine yapışan bu kötü isimlerle bir ömür boyu yaşamak zorunda bırakan zihniyetin tek bir sebebi var oda sırf kuranda geçmesi ve allahın 99 ismi konmazsa cennete çağırılmayacakları safsatasıdır. İşte bu arapların en pis oyunların biridir.Arapçayı yaymak için dini nede güzel kullanmışlardır. Böyle saçmalıklardan insanlarımızı kurtarmamız gerekiyor.
METEHAN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 25.04.2007, 22:34   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
YA ÇOCUĞUNA "SATILMIŞ" DİYE İSİM KOYAN ANA BABAYA NE DEMELİ?
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
Alt 25.04.2007, 22:39   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
BÖRÜ YABGU´adlı üyeden Alıntı
Satılmış , Satı , Satıye gibi isimlerin konulmasında bildiğim kadarıyla bir maksat var. Belki eski Türkçe'de değişik bir anlamı vardır . Çünkü tanıdığım bazı Alevilerde bu isimler epey fazla.
Alt 25.04.2007, 22:47   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
BÖRÜ YABGU´adlı üyeden Alıntı
Satılmış , Satı , Satıye gibi isimlerin konulmasında bildiğim kadarıyla bir maksat var. Belki eski Türkçe'de değişik bir anlamı vardır . Çünkü tanıdığım bazı Alevilerde bu isimler epey fazla.
NE KADAR DERİN BİR MAKSAT OLURSA OLSUN!(SATILMIŞ:Uzun ömürlü olması için doğumundan önce ermişlere adanan çocuk.)SADECE TÜRKÇE OLMASI DA YETERLİ DEĞİL BENCE.ANLAM BAKIMINDAN DA TÜRKÇENİN GÜZELLİKLERİNE UYMASI GEREKİR.
Alt 26.04.2007, 08:07   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Re: türkçe adlar, türkçe isimler, turkce adlar, turkce isimler, türk adları, turk adları, turk isimleri, türk isimleri, türkçe kız adları, türkce kız

Alıntı:
METEHAN´adlı üyeden Alıntı
Türk çocuklarının üzerine yapışan bu kötü isimlerle bir ömür boyu yaşamak zorunda bırakan zihniyetin tek bir sebebi var oda sırf kuranda geçmesi ve allahın 99 ismi konmazsa cennete çağırılmayacakları safsatasıdır.
Cennete gidip, orada Araplarla ve kürtlerle birlikte yaşayıp, Arapça konuşmaktansa, cehennem de yanıp(!) yok olmak daha güzeldir.

Allah'ın 99 sıfatı yani esma-ül hüsna dedikleri nesne, İslamiyet'ten önce Arapların taptıkları putların her birinin adıdır.

Örnek:

Allah: Arapların İslamiyet'e geçmeden önce, en değerli putlarına verdikleri addır. Allah, zamanla da tüm putlar için genel bir ad olmuştur.

İlah: Arapların en değerli ikinci putlarının adıydı.

Rab: Arapların en değerli üçüncü putlarının adıydı.

Diğer 96 sıfat da, değerine göre sıralamadaki yerini alır.

Biz Türk isek, yaradanı da kendi dilimizde ifade ederiz.

Yaradana, İngilizler: "God", Farslar: "Hüda veya "Yezdan", Araplar: "Allah" diyorlar da, bizim de yaradanı kendi dilimizde ifade etmeye neden hakkımız yok?

Allah yerine Tanrı diyen günaha mı girer veya dinden mi çıkar? Eğer böyleyse, bu din makul ve mantıklı bir din değil demektir. Ha böyle değilse, o zaman da, zırvalamanın alemi yoktur.
Alt 26.04.2007, 18:49   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Tanrı Türkçe bilmiyor mu da arapçada fanatikleşiyoruz? Tanrı eğer Türkçe bilmiyorsa (!)o zaman bu sadece arabın allahı. Yok eğer Türkçe biliyorsa bırakın Türkçe okuyup Türkçe yazalım, Türkçe dua edelim.

Tanrı Türkçe biliyor. Bilmeseydi Türkçe konuşmalarımızdan doğan küfür, yalan gibi günah sayılan şeyleri nasıl yazardı? O halde ibadet de Türkçe yapılabilir.

Gök Yeleli Bozkurt ağabeyin de belirttiği gibi cennette herkesin arapça konuşacağı komik bir yalandır. Değilse arap dışı ölen herkesin öldükten sonra arapça kursuna katılacağı ve bizim tam başarısız olacağımız kesindir. Bunu, bu yalanı uydurabilen karanlık arabik zihniyete inanabilen Türk evlatları derhal özüne dönmelidir.
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2007, 13:02   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 56
selcen çelik Rss Beslemesi
Sevgili Börü Yabgu
Ben teyzeniz yaşında emekli Türkçe öğretmeniyim. Kullanıcı adı olarak yazdığım SELCEN bana bizzat Atsız Hocam tarafından verilmişti gençliğimizde. Bunu şunun için yazdım. Özellikle islamiyet öncesi kültürümüzü anlatan eserleri okumak gerekir. Satılmış ismi de şaman geleneklerinden gelir. Doğan çocukları peşpeşe ölen çiftler halk arasında hala UĞRASA denen şaman büyüsü gereği güya çocuğu belli bir paraya satmış olurlar. Böylece kötü ruhlar aldatılmış olacaktır. Tabii bu işlemin sonucu çocuğun adını da satılmış koymak gerekir. Peşpeşe kızı olan aileler son kızlarına Döne veya Döndü adını koyarlar ki arkadan oğlan doğsun. Umarım gevezeliğimi hoş görürsünüz. Sevgiler. T.T.K.
Alt 28.06.2007, 13:07   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 56
selcen çelik Rss Beslemesi
AYBİKE ismi kız çocuklarına pek yakışıyor.Fakat son zamanlarda çevremde çoğalan Aybike isminin Aybüke şeklinde yazılıp söylendiğine şahit oluyorum.Sizler de rastlarsanız düzeltin lütfen.İki gün önce torunum Aybikeyi hastaneye götürdüm.Kimliğine baka baka ü ile yazdılar.Dayanamadım patladım .T.T.K.
Alt 28.06.2007, 22:52   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 435
İsenbike Rss Beslemesi
Sayın Selcen Çelik hocam otağımıza hoş geldiniz.

Tanrı Türk'ü Korusun.
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.06.2007, 23:04   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Saygıdeğer Selcen Hocam Atsız Atamız'ın anıt kişiliğine armağan edilmiş olan kutlu otağımıza hoş geldiniz.

Zatıalileriniz gibi, Atsız Atamız'ı görüp, tanıma onuruna ve şansına erişmiş büyüklerimizi aramızda görmek bizleri mutlu kılmaktadır.

Deneyimlerinizi ve Atsız Atamızla yaşadıklarınızı bizlerle paylaşmanız, biz yeni kuşak Türkçüler için hem heyecan verici hem de çok yararlı olacaktır.

Size, Atsız Otağına bir kez daha hoş geldiniz diyor, saygılarımı sunuyorum.

TTK
Alt 30.06.2007, 20:45   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Selcen Hanım Teyzemiz, dün bana bir e-posta gönderdi. Ben de Selcen Hanım teyzemizden izin alarak bana
gönderdiği e-postayı diğer ırkdaşlarımızın da görmesi için buraya eklemeyi düşündüm.

Selcen teyzemizin e-postası şöyle:

Bu vesileyle, Selcen Hanım Teyzemiz'in merhum evdeşi büyük Türkçü Abdurrahman Çelik büyüğümüzü de genç
arkadaşlarımıza kısaca tanıtalım.

Merhum Türkçü Abdurrahman Çelik, 2003 yılında uçmağa varmış ve atalarının huzuruna çıkmış olan çok değerli ve
saygıdeğer bir büyüğümüzdür. Abdurrahman Çelik büyüğümüzün uçmağa varmadan yaklaşık 5 ay kadar önce yazmış olduğu
Türklük ve Türkiye aşkı kokan duygu dolu bir vasiyeti vardır. O vasiyet de şöyledir:

Alıntı:
"Öldüğüm ve vatanımın topraklarına gömüldüğüm takdirde; vatanım, zorla, hileyle veya demokratik sayılan
yollarla, her ne şekilde olursa olsun bağımsızlığını kaybederse, ülkem Avrupa Birliği'ne alınarak hakimiyetini
paylaşmak zorunda bırakılırsa, vatanımın semalarında O'nun namusu sayılan al bayrağımın üzerinde, başka
hakimiyetlerin sembolü olan bir başka bayrak dalgalanırsa ruhum bu azabı taşıyamaz.

Ülkem böyle bir felaketle karşılaşırsa eşim, çocuklarım başta olmak üzere bütün arkadaşlarıma, dostlarıma, beni
anlayan bütün vatansever Türkler'e vasiyetim şudur: Cesedimin kalıntılarını, bu çalınmış topraklarda bırakmayın.
Mezarımdan çıkararak, kabul edecek bağımsız Türk Devletleri'nden birisine gömün. Mümkün olmazsa açık denizlerde
müstevli bayrağının ulaşamadığı bir yere atın."
Türkçü olup da bu vasiyeti gözleri dolmadan, yüreği titremeden okuyacak bir Türkçü yoktur.

Bu vaziyete Abdurrahman Çelik büyüğümüze biz yeni kuşak Türkçülerin cevabı da şudur:

"Abdurrahman Beğ amcamız/ağabeyimiz, sen şu anda Tanrıdağı'ndan Mete, Attila, Bilge Kağan, Kürşad Ata, Atatürk vb.
Başbuğlarımızla ve Atsız Atamız'la birlikte budununu ve Türk yurtlarını izliyorsun. Seni yaşamının son yıllarında böyle umutsuzluğa ve karamsarlığa sevketmiş olan devşirmeler ve hainlerden yaptıklarının hesabı bir bir ve çok ağır bir biçimde sorulacaktır. Dinleri, kinleri; silahları damarlarındaki asil kanları ve sahip oldukları üstün genler olan savaşçı ruhlu Türk gençliği bıraktığınız kutsal emanetlerin yılmaz ve pes etmez bekçileridir. Sen rahat uyu, Gözün arkada kalmasın. Biz de senin çocuklarınız. Çocukların, anneleri olan evdeşiniz Selcen Hanımefendi ve kardeşleri Afşar'la birlikte kutsal görevlerinin başındadır. Bu ülkede son sözü Türk gençliği söyleyecektir, buna emin olun. Çakallar ürür ama Bozkurtlar er ya da geç onların boyunlarını kopartırlar. Senin ebedi istirahatgahın bu vatanın topraklarıdır. Bu ülke ne bağımsızlığını kaybedecek ne de ülkenin şafaklarında yüzen alsancak sönecektir. Huzur için de uyu ve Türk gençliğini izleme devam et.

Ruhun Şad olsun, ulu Türkçü büyüğümüz"

Saygıdeğer Selcen Teyzeciğim, siz de bundan böyle öz çocuklarınızla birliktesiniz. Siz, Atsız Atamız'ın ve Abdurrahman amcamızın bizlere bıraktığı kutsal bir emaneti ve yadigarısınız. Biz büyük Türk budunun büyük bir ailesiyiz. Kutsal savaşımızı ailece vereceğiz.

Prorokol Caridir... (Selamlar, Sevgiler, Saygılar)
TTK
Alt 23.07.2007, 20:47   #14 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 145
KurtcebeNoyan Rss Beslemesi
Konuyu geç fartkettim galiba.

Selcen teyzemize hoşgeldiniz diyorum..O bir bakıma bizden daha şanslı Atsız Atamızı görmüş onunla konuşmuş.Değerli evdeşininde mekanı Tanrı dağı olsun ...Yanlış zamanda doğmuşum gibi hislere kapılıyorum..Ama Yüce Gök Tanrım beni bu dönemde yarattı ve bu çağda Türklük için mücadele etmemi istedi.

Gelelim Türkçe isimlere.

Yer İstanbul Fatih..Malum yobazların çok olduğu bir mekan..Orada yaşayanlar arasında Türk adı bulman imkansız gibi birşey.

Hatırlıyorum yıl 1990 küçükken annemle İzmire Ananemin çocukluk arkadaşını ziyarete gitmiştik..Annem benim adımı ona söyleyince kadın '' töbe estagfurullah '' demez mi? ''Bu ismde neyin nesi bu kuranda yok. Bu çocuk cennete giremez bu isimle'' diye ekledi..Ben 7,8 yaşlarındaydım..Münakaşa pek aldırış etmemiştim..Benim adımı kulllanan biri müslümanları büyük bir kıyımdan geçirmişmişte..Sayıklamalarıyla canımıda sıkmamışdeğildi hani ama söylediklerini ölçüp tartamıyordum..annemdeonu kırmamak için olayı geçiştirmişti.Oysa adımıda annem koymuştur..O rezil kadın imamhatip liselerinde öğretmenmiş şimdi emekli olmuştur mutlaka.
Lanet olsun çöl bedevilerinin diniyle bizi karanlığa saplayanlara..pis arabın kültürsüz emperyalizmini bize yedirip milli benliğimizi unuttumraya çalışan yobazlara cevabımız kılıcımız olacaktır. demek ismi kuranda geçemeyn cennete giremezmiş.Varsın girmesin..Arabın cennetinde arap sapıklarıyla birlikte yaşayacağıma cehennemin dibini boylarım daha iyi.
Bu arada adım Cengizhan.
KurtcebeNoyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26.07.2007, 09:53   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

HunTurK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 13
HunTurK Rss Beslemesi
Türkçe isimler konusunda size katılıyorum

Mert ismi Türkçe midir

Siteye baktığımda aralarında yoktu

Arapça gibi geldi babama sordum Türkçe ad bu olduğu için koyduk isimin Türkçe dedi

Araplarda Merti kullanmıyor

Mert Türkçe midir?
HunTurK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler