![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TÜRK BUDUNU hangi ırka giriyor?
Beyaz ırk veya Sarı ırk galiba.Bana sarı ırk gibi geldi çünkü Moğollarla,Tunguzlarla ve Mançularla akrabayız.Ama beyaz ırkta olabilir çünkü Macar ve Finlerle de akrabayız.Beni aydınlatırsanız sevinirim.TTK.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkler, sizin açınızdan değerlendirdiğimizde beyaz ırka giriyor ama aslında bir "beyaz ırk" diye bir şey yoktur. Irk tanımı bu şekilde yapılmaz. Bu tanım yanlış bir tanımdır. Türkler, zaten başlı başına bir ırktır. Başka bir ırk grubunun içine girmesi gibi bir durum söz konusu değildir.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Ten rengine bakmak ırk belirlemekte tek başına yetersizdir.
Irk grupları sınıflandırılırken antropolojik özellik ve dil bağına göre sınıflandırılır. Ural-Altay grubu (Türk, Moğol, Tungus-Mançu, Kore-Japon, Ainu(Türk), Sibiryalılar, Eskimo-Aleut, Çukçi-Kamçatkan-Yukagir, Macar, Fin, vb.) Amerind grubu (Kuzey-Güney-Orta Amerika Amerindleri / Bazı kaynaklar da Amerinler de Ural-Altay grubuna dahil edilir.) Elamo Dravidyan grubu Hint-Avrupa (Fars, Alman, Slav, Kelt, Ermeni vb.) Hamitik-Semitik (Mısırlı kıptiler, Berberiler, Etiyopyalılar, Araplar vb.) Sino-Tibet (Çinliler, Tibetliler vs.) Uzak Doğulular (İndonezyalılar, Malezyalılar, Filipin, Polenezya vs..) Indo-Pasifik (Avustralyalı aborjinler, Papua yeni gineliler vs.) Gibi...
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluga dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Buğra Şad beyin dediği gibi Türkler başlı başına bir ırktır. Beyaz ten sadece bir özellikleridir. Altay grubunun saf ırkıdır. Tarihte ufak Türk gruplarının başka ırklarla belirli oranda karışmasıyla bugünkü Moğol, Tunguz, Koreli gibi milletler oluşmuştur.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluga dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Esasen beyaz ırk tanımı anglo saksonların kendi aryen tarih tezlerinden uydurdukları bir tanımdır, kaldı ki aryen tarih tezinin kendiside dayanaksız bir uydurmacadır. O sebepten ırkları ayırırken avrupalıların uydurduğu beyaz ırk sarı ırk gibi temelsiz kavramları kullanmanın manasıda yoktur.
Bu aryen tarih tezinin oluşturulma amacı anglo sakson yayılmacılığına, emperyalizmine bilimsel temel hazırlama çabasıdır. Mesela neden hindistanı işgal ettiniz denildiğinde demek istemektedirler ki, biz aryen ırkı olarak zaten hindistandan avrupaya yayılmış bir ırkız, burda işgalci değiliz atalarımızın topraklarına döndük. Siz Türkler ise Ural - Altay dağlarının eteklerindensiniz o halde siz anadoluda işgalcisiniz ata yurdunuza dönmelisiniz. Tabi bu iddalar mesnetsizdir hiç bir bilimsel veriye dayanmaz, tamamen avrupalı tarihçilerin uydurmalarıdır. Hiç bir kazı, antropolojik, arkeolojik çalışma bu iddaları desteklemez. Hülasa andronova kültüründen itibaren Turan halkları m.ö. 3000 li yıllarda varlıklarını göstermeye başlamışlardır, tarih Türklerle başlamıştır demek yerinde olacaktır. Türk ırkı başlı başına bir ırktır ve beyinsiz avrupalının beyaz sarı gibi boş kavramlarına ihtiyacı yoktur.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkler, Hangi Irktandır?
Yukarıdaki köprüden Atsız Atamızın ''Türkler Hangi Irktandır?'' makalesini okuyabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gerçekten yöneticilerin dediği gibi oldukça saçma bir soru. Türk'lüğü bir renge bağlarsanız Türklerin yarısına düşman olursunuz. Türk büyüklerinin çoğu beyaz idi ancak Cengiz Han sarı idi. Böyle düz bir mantıkla gidilirse kendinize dahi düşman olabilirsiniz. Yöneticimizin dediği gibi. Türkçülük, avrupa ırkçılığına benzemez.
TTKvY
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Oğuz Kağan ogullarıga yurtın eliştürüp birdi. Takı tedi kim:
Ay oğullar, kop men aşdum, Uruşgular kop men kördüm; Çıda birle ok kop atdum, Aygır birle kop yürüdüm; Düşmanlarnı ıglagurdum, Dostlarumnı men küldürdüm, Kök Tengrige men ötedim; Senlerge bire men yurdum |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|