![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
TÜRK CUMHURİYETLER BİRLİĞİ
Kandaşlarım ben birşey merak ettim.Geçenlerde bir kütüphanenin önünden geçerken bir kitap gördüm kitap aşağıdadır :
![]() bu kitabı alanınız , gözden geçireniniz varsa beni bilgilendirirmisiniz.Kitabın özetini gördüm ben beğendim ama sizin fikirlerinize ihtiyacım var. İşte kitabın özeti : Gelecekte dünya güç dengelerinin değiştiği, güçlü bir Türkiye'nin dünya siyasetinde söz sahibi olduğu, Türkiye önderliğinde Türk Birliği'nin sağlandığı ve bu uğurda savaşlar yapıldığı bir dünya acaba nasıl olurdu? Bu romanda bu soruların cevabını bulacaksınız. GAP projesi, verimli bir şekilde işletiliyor, ciddi su sıkıntısı yaşayan Ortadoğu'ya petrole karşılık su satılıyordu. Türkiye, nükleer enerjiye geçmişti. Bakü - Tiflis - Ceyhan boru hattıyla Azeri, Hazar Denizi'nin altından döşenen bir boru hattıyla da Kazak petrolünün dağıtıcısı olmuştu. Avrupa enerjiye muhtaçtı ve bu enerji ihtiyacı sürekli olarak artıyordu. Artık Türkiye, bir enerji koridoruydu. 2021 yılında, güçlü Türkiye Erivan'a girmişti. Başlayan savaşlar zinciri sonucunda; Türkiye Kıbrıs'a çıkarma yapmış, Yunanistan'la savaşın ardından kara sınırlarını Selanik'ten itibaren çizmişti. Sonrasında, bölgesel güç olma iddiasındaki İran, Türkiye'nin hedefi olur. Türkiye'nin Ermenistan'la savaşı sırasındaki müttefiki Azerbaycan'ın da desteğiyle İran mağlup edilir. Türk Birliği hedefi önündeki en büyük engel artık yalnızca Rusya'dır. İki çetin cevizin çarpışmasına, Türkiye tarafında Azerbaycan ve Orta Asya devletleri de katılır; Rusya yenilmiştir. Türk birliği önündeki bu en büyük engelin ortadan kalkmasıyla, Türkiye önderliğinde Turan İmparatorluğu yani Türk Cumhuriyetler Birliği kurulur. Birliğin üyeleri; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tacikistan'dır. Bu birliğin tek eksik halkası ise Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'dır. Tarih boyunca mertlikleri ve dürüstlükleri ile tanınan, zulüm ve adaletsizlikten uzak karakteriyle düşmanlarının bile takdirini kazanan Türk toplumunun, zincirlerini kırıp yeniden dirilişinin hikayesi Turan İmparatorluğu / Türk Cumhuriyetler Birliği. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
cevaplarınızı bekliyorum kardeşlerim
lütfen beni bu kitap hakkında bilgilendiriniz |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Tabiki okuduğunuz özetin gerçekleşmesi yönünde.. Fikir demeyelimde temenni diyelim buna.. Ama Dünya gerçekleri apayrı bir mevzuu.. GAP bitiyor, Türkiyemiz Enerji Koridoru oluyor vs vs bunlar zaten planlı işleyen hatta Ülke politikamız olan olaylar.. Buralara katılıyorum.. Katılmasamda ve katılmasanızda, Ülkemizin başında hangi görüşte iktidarda olursa olsun bunlar gerçekleşecek.. Temin dedimya Dünya gerçekleri.. Şimdi Türkiye Erivana girer.. Ardından İran'ı yeneriz ( Olabilirde sonuçta 30 milyon civarı Azeri/Türk kandaşımız yaşamakta.. ) Sonra Yunanistanı devirip Adaları ele geçirme ve Selanik koridorundan Atina kapılarına dayanma.. Kıbrısa tekrar çıkartma yapılarak tamamının ele geçirilmesi.. Rusyayı kündeye getirme.. Bu konular ciddi mevzuat..! Burada BÖLGESEL değil..! Adeta bir DÜNYA Harbinden bahsediliyor.. Yunanistana durup dururken girmek Savaş ilan etmek.. Yunanistanla savaşmak demek değil......! Yunanistan bir Avrupa Birliği toprağıdır.. Yunanistan bir NATO üyesidir.. Başımıza bütün Avrupa ve diğer NATO Ülkeleri çullanır.. -------------- Ermenistan / Erivana girme olayı.. Gireriz tabii.. Ermenistanın Türk Ordusuyla değil.. Sınırdaki birkaç garnizonumuzla bile savaşacak gücü yok.. Öyle bir Uluslararası dengeler varki.. Girebilsek Azeri/Ermeni çatışmasında girerdik, Ermeni itlerinin işleri biterdi.. İşte malesef bazı şeyler olmuyor.. --------------- Ortaasya/Türk Cumhurriyetleri ile birlikte Rusları dize getirme konusu.. Malesef böyle bir plan olsa dahi.. Ortaasya/Türk Cumhurriyetlerinin Askeri güçleri yok..! Var tabide, böyle bir savaşı kaldıracak durumda değil.. Böyle bir maceraya girilmesi taktirde.. Özür dilerim ama.. Rusların eline koz verilir.. Doğu Türkistan gibi işgal altında kalma tehlikeleri olur.. İşgal hakkı doğar rusların.. Çünkü savaşı başlatan ve ilk mermiyi atan, Bizler ve Ortaasyadaki müttefiklerimiz olacak.. Hem Kıbrısı aldık.. Yunanı ezdik.. İranı ve Ermenistanı bitirdik.. İyide bunlar gerçekleşene kadar, Ortada ne Tankınız kalacak.. Ne uçağınız.. Ne geminiz.. Ne Denizaltınız.. Neyle son çarpışmayı Ruslarla yapacağız.. Oysa Ruslar herşeyleri ile hazır.. Diri bir vaziyette bekliyor olacaklar.. ------------------------- Ayrıyetten ABD faktörüde es geçilmiş.. Bütün bunlar oluken.. Kıbrıs, Yunanistan, Ermenistan işgal olunurken.. Avrupa Birliği ve ABD boşmu duracak..? Temin dedim ya zaten Kıbrıs Rum Kesiminin ve Yunanistanın işgali.. NATO ve AB'ye Savaş İlanı demektir..! Kıbrıs ve Yunanistan AB ve NATO topraklarıdır..! Son savaşı Çin ile yapıp Doğu Türkistanı kurtarma olayına hiç girmeyelim.. Tabiki Doğu Türkistanımız kurtulsun esaret zincirlerinden.. Ama birde mantık diyorki.. Bütün bu savaşlardan sonra birde Çinlemi harp edeceğiz..! Son sözüm.. Kitapta okuduğunuz ve bizimle paylaştığınız özete göre yorumum.. Görüşlerimizi siteye yaranma adına saklamamamız lazım.. Böyle bir olayların cereyan etmesi.. Böyle bir şeylere kalkışmamız.. ( Durup dururken ) Maceradır.. Altından kalkamayacağımız olaylardır.. Askeri ve Ekonomik olarak bu denli güçlü değiliz.. Ülkemiz yıkılır.. Eyer parçalanmaz veya parçalamazlar ise toparlanmamız yıllar hatta on yıllar alır.. Tabiki Ülkümüz TURAN.. Ama daha mantıklı ve altından kalkabileceğimiz şekilde asıl Ülküye gidilmeli.. Bu şekilde Ülküye ulaşmak.. İntihar etmekten farksızdır.. Benim görüşüm bunlar.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Bence biraz gerçekçi olalım Türkiye hem ermenistan, iran, rusya ermenistan neyse de iran ve rusya çok güçlüler Rusya nın 10.000 km menzilli füzeleri var nükleer silahları var bence imkansız gibi.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
30 Atlı ile Çin sarayını basmış,1 Kara Murat ile Bizans kulelerine girmiş değilmiydik.
bir tarafta Alplerden aşağı inerken diğer tarafta Himalayaları geçmiş biz değil miydik? Ne demek hayal kurmayın. T.S.K. Natoda 2. büyük kuvvettir. Arkasında milyonlarca gönüllü Türk genci varken bir de Türk devleti de vasfına ulaşırsa nataşa ve gay topluluğu ruslara daha önce yaptığımız gibi moskovaya hatta buz denizine gireriz. Yeter ki her bireyimiz Türk Irkı için varlığını ortaya koysun. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Eğer ülkenin başında ciddi ve kararlı politika güden, olması gerektiği gibi Türk ve bu yolda ilerleyen yöneticiler olduğu sürece, Ermenistan ile Yunanistan'ı topraklarımıza katmamıza homurdasalar bile ülkemize ekonomik yaptırım dışında bir şey yapamazlar.Kaldı ki ABD ve AB yaptırım uygulasa, Rusya,Çin ve Japonya ile ticaret yapabiliriz ve bu ülkeler Türkiye'ye yapılacak batı kaynaklı yaptırımlara katılmazlar; çünkü kendi politikalarının yönü bizde olduğu gibi batı değil, bağımsızlar.
Ayrıca Rusya ya da ABD'nin savaş açma gerekçelerinden çok daha gerçekçi ve elle tutulur gerekçelerimiz var.Yalnızca bu durumu güçlendirmeliyiz.Azerbaycan Türkleri'nin toprakları katil ermeniler tarafından işgal altında.Yunanistan ise Batı Trakya'daki Türk soydaşlarımızı baskı altında tutuyor, haklarını tanımıyor ve asimile etmeye çalışıyor.Yalnızca bu nedenler bile sözkonusu ülkelere bıraktığımız toprakları geri almamıza yeter.Bir de nükleer güce sahip olursak dünya devleri arasındaki haklı yerimizi alırız.Yeter ki bazı arkadaşların yaptığı gibi kendimizi küçük görmeyelim.Bütün sorun burada zaten.Bu eziklik ve kendini aşağı görme kompleksinden kurtulmalıyız artık.Yeterince güçlüyüz.Dandik yunanistan'ın bile Megalo İdeası varken, koskoca TÜRKLERİN hiç politikası yok.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK OĞLU TÜRK
|
Şu an Turan'dan ziyade, Türkiye'nin Türkler tarafından yönetilmesinin ve milli şuurun uyandırılmasının savaşını vermeliyiz. Ülkenin şu an ki durumundan yola çıkarsak Turan şimdilik çok çok uzak bir ülkü.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Evet kandaşım katılıyorum sana bence de ilk planda yapılması gereken laiklik ve Atatürkçülük ilkelerinin sağlam temeller üzerine oturtularak ülkeyi her mana da Türk soyluların yönettiği bir hale getirmektir. Bunlar başarıldıktan sonra Turan yolunda gereken adımlar zaten kendiliğinden atılacaktır, ülkümüz her daim içimizde yaşamaktadır.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Pirince giderken bulgurdan olma hesabı her zaman olabilir.. O zaman sormazlarmı..? Bulgaristanda 2 milyon soydaşımız işkenceye maruz kalırken neredeydik..? Kızılordu Bakü'yü işgal edince neredeydik..? Ermeniler Azerbaycan topraklarının %25'ini işgal ederken neredeydik..? Kürkük k..rtlere yamanıyor şu sıralar.. K.K.T.C. ise AB kanalı ile rumlara peşkeş çekilmek üzere.. Ne yapabiliyoruz..? NATO'nun 2. büyük Ordusuna sahip olduğumuz doğru.. Amaa..! Asker sayısı baz alınarak 2. Büyük Orduya sahibiz.. Şu kadar tankımız var.. İyide %80'i M-48 ve M-60 ( 40 sene öncesinin teknolojileri ) Resmi geçitleri bile zor tamamlıyorlar.. Hava gücümüzde şu kadar F-16 şu kadar F-4 var.. Hepsi ABD menşeyli.. Kestikleri zaman lojistik desteği 15 gün sonra bütün hava gücü yerde çakılı kalır.. ( Örnek KIBRIS harekatından sonra ambargoya maruz kalan Ülkemiz.. Muharip uçaklarını uçuramadı.. Yedekparça stokları hareketta kullanıldı.. 2-3 yıl hava gücümüz yerde çakılı kaldı.. Libyadan bile yedek parça dilendik ) Donanmadada aynı.. Bakmayın MİLGEM haberlerine.. %80'i yerli diyorlar.. Araştırın.. Motorları Alman.. Radarları Hollanda galiba.. Torpido ve Füze sistemleri ABD.. Hava savunma sistemi RAM oda Alman galiba.. Şu kadar Askerimiz var.. Günümüz koşullarında şu kadar asker olması.. Tabiki birşey ifade eder.. Ama teknoloji ne cesaret gerektiriyor.. Nede fazla Asker sahip olunmasını.. Bakınız örnek.. 200.000 Asker ile koca Irak işgal edildi.. Nasıl..? Önce Tomahawk füzeleri ile.. Bütün Radarları, Hava meydanları, Uçaksavar Bataryaları, Stratejik tesisleri yerle bir edildi.. Sonra Hava bombardumanı ile kara güçleri çökertildi.. Sonrasında ise 200.000 ABD Askeri ellerini kollarını sallaya sallaya Irak'ı işgal etti.. Neden bu örneği verdim.. Teknoloji ne cesaret gerektiriyor.. Nede fazla Asker sahip olmayı gerektiriyor.. Dünyada bazı dengeler var.. Ülkemiz tek başına o dengeleri değiştirecek güce sahip değil..! |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir Türk dünyaya bedeldir.
Şu an istesek dünyayı titretiriz Birde bu kitabı alanınız , okuyanınız , göreniniz (inceleyeniniz) var mı? Ben bunu sormuştum Alıntı:
Katılıyorum kardeşim bütün Türkler bir ordudur |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Soydaşlarım kandaşlarım asenalarım hepimizin utkusu türk birliği hepimiz bunu istiyoruz amacımız bu elbette ki türk illeri bir biri ile kaynaşacak kaynaşmalıdırda yaşadığım bazı anıları anlatayım muaadeniz varsa kitapla ilgili değil ama yorumlarla ilgili;
birincisi 1993-95 arası bir bilgisayar oyunu almıştım armorred first isimli simülasyon tank oyunu körfez savasından sonra daha rusyanın yenı küzeyimizdeki kızılca soysuz düzenin çökmeye başladığı zamanlar o oyunda Nato ve Varşova paktları vardı ve ırakın işgali ve entresan bir durum rus tankları ile iranı türkiyeyi işgali vardı ikincisi ordumuzda bulunan silahlar ki bunları her daim kullanamıyoruz (örnek kıbrıs savası) diğer örneklerde günümüzde var acaba silahları alırken sadece milyar dolarlarmı ödüyoruz yapılan antlaşmaların içeriği nasıl üçüncüsü Abd ve onun sömürgeci tayfaları asla bir silahı modernize etmeden ilk modeli (modernize edilmemiş olanı) satmaz bildiğim kadarı ile buyuklerimizden öğrendiğim kadarı ile (yanlışım varsa düzeltin) atı ilk ehilleştiren,demiri ilk kullanan,o çağlarda bilinen ilk modern elbiseyi üreten,tekerleği ilk kullanan ulu ırkımız değilmi ? ve lakın tarihimizle övündüğümüz kadarıyla geleceğimizide sağlama almalıyız bunun için diyorum ki ilk ilmi,sosyal,ekonomi alanlarında çalışmalarımızı aktifleştirmeliyiz ardından sanayi şart arkasından zaten bunları tamamladıktan sonra günümüz modern savaşa başlamış oluruz bunlar yapılmıyor değil ama türk ırkının refahı adına kaç tanesi yapılıyor!!! Y.N:Yazım kurallarına uy. ''Türk'' yazarken ''T'' büyük yazılır.
|
![]() |
| Etiketler |
| BİRLİĞİ , CUMHURİYETLER , türk |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|