![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
Türk cumhuriyetlerine vize kalkıyor
Türk cumhuriyetlerine vize kalkıyor
![]() Türkiye Türk cumhuriyetleriyle ilişkilerinde önemli bir adım atıyor ve bu ülkelere uygulanan vizeyi kaldırıyor. Türk cumhuriyetlerine vizeyi kaldıracak kararnamenin imzaya açıldığını açıkladı. Karar, Türkiye'nin Orta Asya büyükelçilerinin temmuz ayı başında Ankara'da yaptıkları toplantıda alındı. Vizelerin kaldırılması sırasında, Ankara karşılıklılık ilkesini aramayacak ve tek taraflı olarak Türk cumhuriyetlerinden vizesiz seyahate izin verecek. Türk cumhuriyetlerinin büyük çoğunluğu Türk vatandaşlarından vize talep ediyor |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gec karar alinmis bir olay bence. Yillarca kardes dedigimiz ülkelerin birbirlerine vize uygulamasini her zaman sacma bulmusumdur.
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu habere en çok kürtler sevinir herhalde .
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türk Cumhuriyetleri hala Türklere vize uyguluyor. Fakat bence haklılar. Eğer vizeyi kaldırırlarsa tüm kürtler buralara hücum edecek. Benim bir akrabam Türkiye'ye vize istemeyen bir Balkan ülkesinin konsolusluğunda çalışıyordu. Kürtler 15-20 kişilik gruplar halinde ordan Almanya'ya geçmek umuduyla bu ülkeye gidiyorlarmış, fakat polis havaalanında bunları toplayıp bir sonraki uçakla geri yolluyormuş.Sonra bunlar konsolosluğun kapısına dayanıp paramızı verin, siz vize yok dediniz diyormuş.Oranın polisi kimin kürt olduğunu tipinden ve doğum yerinden anlıyormuş. Bu herifler her yerde bizim ismimizi kirletiyor.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kürtlerin sevinecegi kesindir.Ama genelleme yaparsak vize uygulanmamasi sadece kürtlere yaramiyacak.
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Habere göre Orta asyadaki kardeşlerimiz Türkiye'ye vizesiz gelecekler, biz hala vize almamız lazım oraya gitmek için. Ama mesela Kazakistan'a vizesiz 30 gün için gidebiliyoruz. Türkiyeliler için vize uygulanması doğru bence, ipsiz sapsızların sayesinde orta asyada da imajımız bozuldu.
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Bu habere en çok kürtler sevinir. Gittikleri yeri yaşanmaz hale getiren görgüsüz hayvanlar. Umarım Türk Cumhuriyetleri konsoloslukları bu hayvanlar karşısında seçici davranırlar.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kuzey Kibrisi ne hale getirdiler nerde ipsiz ,soytari hirsiz dolanbaz kurdofil varsa(zaten hepsi oyleler) oraya akin etti vede ordaki soydaslarimizi cileden cikardilar.
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Ben KKTC'deyim. inanın bulunduğum sokak kürtlerden araplardan geçilmiyor. Kıbrıslı soydaşlarımıza gına getirdiler. Türklerden Türkiyeli diye bahsederler. Bu kürt piçlerinin yüzünden. Giriş çıkışlarda gümrük cezaları getirildi çalışma izni için anlaşmalar falan yapıldı yine de baş edemediler. Bütün kürtler burda inşaat işinde çalışıyorlar. Bu durumdan en çok Kıbrıs Halkı şikayetçi fakat T.C kimlikleri olduğu için bu piçlere engel olamıyorlar.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Göktürk
|
Alıntı:
ozaman Kürtlere Türkiyenin icinde Vize sorunu uygulmak lazim...
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kürtler yurtdışında çabuk organize oluyorlar. Kalabalık aile nüfusları kenetleyici sözde töreleri var.
Avrupa'ya mana bulmayalım. Avrupa kürt lobisini kurduran aslında kürtleri serbestçe yurtdışına salan, onları işçi olarak gönderen bizim devletimiz. Kürt koli basilleri ise bulunduğu her yerde kürtlüğünü yapıp oraya kök salıyor. Lobi oluşturup bulunduğu ülkede oy potansiyeli oluyor. Sözde kültürlerini yaşatıyorlar, ama niyetleri Türk ve Türkiye düşmanlığıdır! Şimdi aynı filmi atayurdumuzda görmememiz için. Türkiye vatandaşlarına vize kalkmamalıdır. Çünkü kürtlerde uyuşturucu ve mazot kaçakçılığı parası çoktur. Mafya tipi kalabalık 'aile örgütlerini' yayacakları yeni yerlere şehvetle göz dikiyorlardır. Bakir orta asya bozkırları için kürt nüfus büyük bir tehlikedir. Soydaşlarımızla aramızı bozmayalım! |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Göktürk
|
Alıntı:
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Yalnız soydaşlarımızla aramızda din farkı var.Özellikle Tuva ve Kazak Türkleri bu kürt itlerini barındırmazlar.Bizdekiler sırf aynı dinden diye kürtlere sempati duyuyorlar.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
SAVAŞÇI
|
Bende düşünüp durdum Türklük le alakası olmayan akp neden vize kaldırmak istesin böyle bir şey getirmek istesin maksak başka.Kesinlikle vize uygulansın derim
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gecen hafta bir Ozbek Turkuylen tanistim ,beynimden vurulmusa dondum sanki. Adamin bana ilk sorusu neden siz kurtleri sevmiyorsunuz oldu onlarda musluman degillermi diye.Bende ona ruslar sizin benliginizi yediler sizleri hep asimile ettiler diye soyledim ,o da bana evet bizim benligimizi dilimizi asimile ettiler fakat dinimizi asimile etmediler diye soyledi.Adama Turan dan bahsediyorum ,oda bana musluman kardesliginden bahsediyor.Icim bir daraldi bir daraldi kendisine hadi iyi gunler deyip ayrildim hemen.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| cumhuriyetlerine , kalkıyor , türk , vize |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|