![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
YİĞİTLİK HALİ
ATSIZCI YİĞİT ÜLKÜDAŞLARIMA....
Yiğit o ki;cenk gününde, Geçtiği yerler kan olur. Yağız yer,can isteyende, Öz toprağına şan olur. Yiğitte bir eğilmez baş, Bir de dokuz yaralı döş. Yiğit,yiğide arkadaş. Kardeşten özge,can olur. Namert söyler,soysuz yazar. Soysuz,kurt yurdunda azar. Yiğit dağlar gibi susar. O susuşu destan olur. Bir yüce niyaz deminde. Üçlerin kırk otağında. Kırkların cem divanında. Yiğit,şah-ı merdan olur. Mert göğsünü,gere gere. Soysuzlara sıra sıra. Başlarına vura vura. Türk elleri,Turan olur. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu dize hariç güzel bir şiir olmuş. Bu dize ise resmen aleviliğe atıf yapıyor. Otağımızı iyi takip etmiyorsun sanırım.
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Neye atıf yapıp yapmayacağıma ben karar veririm.Şiiri yazan benim.Yazarken de Türkçülük Ülküsüne göre yazarım.Türkçe'ye göre yazarım.Kural dışı bir durum varsa şiiri silersin.Altına da sildikten sonra yorum yazarsın.Şöyle şöyle sebepten dolayı sildim dersin.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Nasıl yani? bu otağda bölücülüğe de atıf yapsan bu sadece seni mi ilgilendirir?
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bak eğer yöneticiysen yönetmek tavsiyeyle olmaz.Şiiri silersiniz ve sonra da bunun sebebini yazarsınız.Kimse bölücülüğe atıf yapamaz alnını senden önce ben karışlarım.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ulan Alevi şeriatçısı sünni olan biri şiirinde sünniğe atıfta bulunursa nasıl atılıyorsa senin gibi Alevi yobazları da atılır.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|