![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
6.Tunç Ok
|
Türk Lehçeleri Sözlüğü-TDK
Türk Lehçeleri Sözlüğü(TDK)
Otağı arattım ancak rastlayamadım ve paylaşmak istedim bir çok kardeşimiz bilmiyor.Eger Otağda varsa kusura bakılmasın''Türk Dil Kurumu ''ve ''Türk Lehçeleri Sözlüğü'' olarak arattım ve öle açtım konuyu.Bilmeyen kandaşlarım için çok yararlı olacagı kanaatindeyim ![]() 2- ![]() 3- ![]() 4- ![]() 5- ![]() Türk Dil Kurumuna Ugramamış bazı kandaşlarımız var.Msn de arkadaşlarıma anlattımda hayret kaldılar bende fazla bilinmedigi tesbitine vararak bilmeyenler için anlatmak istedim.Dilerim faydalı bir iş yapmış olmuşumdur. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Orjinalde Türkiye Türkçesinde Kardeş=Karındaş fakat zamanla değişime uğramış. Mesela Seçuk isimide değişime uğramış bir kelimedir. Anlamı küçük sel demektir ve Selçik yada Selçük olarak okunur
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sözcüklerin yöremizde okunus, söylenis bicimine örneklemeler
Ögretmen= Ogretmen Kürk= Kurk okunusu Kyurk Islak= islak Havlu = Xavli Hizar = Xizar Cabuk = ivedi Hemen = Xaman Kör= Kor okunusu Kyor Öykü= Oyku okunusu Oykyu Tanri= Trangi Ülkü= Ulkyu gibi... bu lehceyi kullanan Türk boyu hangisidir?
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Çok güzel bir çalışma TDK'yı kutluyorum.
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|