![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TÜRKCESi VARKEN NEDEN ARABCA/ TANRI TÜRKCE BiLMiYORMU (!)
Insaallah - Tanri dilerse Cennet - UcmagMasallah - Tanri bagislasin /esirgesin Mazallah - Tanri saklarsin/korusun Vallah - Tanriya and olsun Abdest - Arinc Dua - Yakaris Kabir - Kurgan Peygamber - Yalvac Cehennem - Tamu
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Haklısın aslında bir yerde ırkdaşım.Güzel Türkçemiz varken araplaşmak çok yanlış bence.
Y.N: Yazım kurallarına özen göster. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçülüğün Savunucusu
|
Çok güzel bir konu eline sağlık.Gerçi artık bazı kelimeler dilimize yerleşmiş onları atmak baya zaman olcak ama bunları uygulayacağım.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
BaŞbUğuN AsKerİ
|
Ya da, Türkçesi dururken Arabça Kur'an'ı ezberlemek niye !
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kur`ani arabca Incili latince, Tevrat`i ibranice ezberlemek niye????
Ben Türk`üm Tanri bana Türklügü layik görmüs Türk olarak dogmusum. Ne mutlu bana. Söz gelimi bir arab olarak dogsaydim, aile büyüklerim de beni müslüman degil de ortodoks kristiyan olarak yetistirseydi ben yakarislarimi anadilimde, arabcada yapabilirdim. Kristiyan arablar bile latince yakarmalari gerekirken kendi dillerinde(arabca) yapiyorlar bu "günah" olmuyor da bir Türk oglu Türk olarak anadilimde Tanriya yakarmami mi "günah" olacak. Tanri adildir ! yaratigi varliklarin en ulusu olan insanlara cesit cesit dil vermistir. Kücükken hafta sonlari diyanet isleri bsk.ligina bagli kurslara giderdim. Kurani arabca ezberlemezsek tamuda cayir cayir yanacagimizi söyleyen, bir harfi dogru okumadik diye mese sopasiyla dayak atan, yedigim dayaklar bir yana,ayligini aldigi Devletin Kurucusuna yasamim boyunca hic isitmedigim sözler söyleyen,iftira atma aymazligina kadar bu isi sürdürebilen alim, bilgin gibi sifatlarin ardinda türlü p***luklar yapan Inancimizi korku, baski, iftira(Atatürkün, soyu hakkinda) temeliyle saglamlastiracagina inan and vermis sözde hocalardan neler cektik. Biri de cikip demediki hocamisin nesin, su cocuklara korku salacagina iyilikle yaklassan daha iyi etmis olursun. Böyle yobaz hocalarin yeri kizil, kip kizil tamu olsun.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
BaŞbUğuN AsKerİ
|
İncil'in orjinalleride İbranice'dir.
|
|
|
|