Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb.

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.06.2006, 17:03   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 34
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türkçe dışında isme yasak

Örnek davranış

Erzincan Belediye Başkanı Mehmet Buyruk başkanlığında yapılan belediye meclis toplantısında, meclis üyeleri meclis başkanlığına bir önerge verdi. Gündemin son maddesi olarak görüşülen maddede, işyeri tabelalarındaki yabancı kelimeler üzerinde görüşmeler yapıldı.

Yabancı isimlerle işyeri açma ve tabelalarda yabancı kelimeler kullanma konusunda dilin ve kültürün yozlaşması adına büyük erozyonlar yaşandığını belirten Başkan Buyruk,

"Bundan 700 yıl önce Karamanoğlu Mehmet Beyin ’Bundan Böyle mecliste, dergahta, çarşıda Türkçe’den başka dil konuşulmaya’
sözleri akıllardadır.

Bizler de bu konuda üzerimize düşen vazifeyi yapmazsak, gelecek nesillerin Türk kimliğinden uzak, yozlaşmış, yabancılaşmış, babasının, atasının, dilini anlamayan bir kimliğe sahip olabileceğini, bu konuda da bu meclis üzerine düşen mücadeleyi vermek zorundadır. Bu konuda, bir çok kampanya çalışmaları başlatmayı da düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.
03MAYIS1944 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.06.2006, 02:46   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TANHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 156
Daha önce de Amasya Belediyesinin başlatmış olduğu İş yerleri adlarının Türkçe olması konusunda ki davranışın Erzincan Belediyesi tarafından da uygulanması ne sevindirici bir durum.

Umarım her ilimiz bu güzel uygulamayı en kısa sürede hayata geçirir.
TANHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 05.06.2006, 16:00   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 66
Aynı zamanda çocuklarımızada TÜRKÇE isimler vermeliyiz.Çevremize baktığımızda genelde Arapça Farsça isimlerden geçilmiyor.
bduran Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2006, 20:49   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kam Büre adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Kendisine kutlama mektubu gönderdim.Sağolsun...
Kam Büre Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.07.2006, 21:44   #5 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 75
Yaşanmış bir isim hikayesi...

Benim buradaki takma adım DEMOKAN.
Gerçekte ise Demokan benim şu an 16 yaşında olan oğlumun adıdır.

Gelelim hikayeme:
Bundan bir kaç yıl önce berberde oğlumu traş ettirmek için sıra bekliyorduk. Yine bizim gibi sıra bekleyen bir amca oğlumla biraz sohbet ettikten sonra adın ne dedi - Demokan!
-ne ne ne?
-Demokan!

-Ne biçim isim o ya.
-Eski Türk hakanlarından Çağatay'ın oğlunun ismi amca. Türk ismi.
-hımmmmm.Senin baban ismin yüzünden cehennemde yanacak!
-Neden amca?
-Peygamberimizin hadisi var Çocuklarınıza müslüman ismi koyunuz, buyuruyor.

ben: - iyi ki diyorsun amca, arap ismi koyunuz mu demiş,
şimdi Türkler de müslüman olduğuna göre Demokan'da Türk ismi olduğu kadar müslüman ismi de sayılır.

Hele bir uçmaya varalım da kim neden yanacak görelim.
demokan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.07.2006, 03:03   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Sayın Demokan,

Çoğumuzun yaşadığı bir noktaya değindiniz..Ben de yaşadıklarımı yazmak istedim..Akrabalarımdan birinin oğlu olunca ona isim verme konusunda bana danıştılar. İlk gençliğin de verdiği heyecanla onlara"Tanrıkut" ismini önerdim ve hep birlikte bu isimde karar kıldık..Çocuk şimdi sekizinci sınıfta. Dinkültürü dersinden düşük puanla geçiyor..Aslında hiç geçemeyecek..Ama ben her yıl onlarca kilometre yapmayı göze alarak gidip hocasıyla tartışıyorum. Her yıl yeni bir öğretmen ve yeni bir dert...

Önceleri çok kızıyordum..Ama şimdi ilköğretimdeki bir gencin bu duruma tepkisinden gurur duyuyorum..Artık benim müdahaleme gerek kalmadı. O kendini ifade edebiliyor ve din kültürü öğretmeninin "Sen Allah'ın adını alamazsın" gibi saçma bir gerekçeyle notunu kırmasına yasal olarak şikayetini yapıp hakkını alabiliyor..Türkçe'mizi savunuyor ve çok bilinçli olarak çok iyi kullanıyor..Kendi çocukları olduğunda hangi Türkçe isimleri vereceği bile şimdiden belli...

Tanrıkut bu forumu da takip ediyor..Sanıyorum kendini yazacak kadar iyi gördüğünde buraya çok iyi katkılarda bulunacak..Böylece sadece ben değil forumu takip edenler de onunla gurur duyacak..
Saygılar...
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.07.2006, 03:10   #7 (İleti Bağlantısı)

"Tanrıkut" ismiyle bin yaşasın.Türk düşmanlarına kini, Türk için başarıları sonsuz olsun.
Alt 30.07.2006, 03:18   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Gurur duydum..Teşekkür ederim..Esenlikler dilerim...

Saygılar...
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.07.2006, 16:36   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 52
Alıntı:
Özge Terken adlı üyeden Alıntı
Sayın Demokan,

Çoğumuzun yaşadığı bir noktaya değindiniz..Ben de yaşadıklarımı yazmak istedim..Akrabalarımdan birinin oğlu olunca ona isim verme konusunda bana danıştılar. İlk gençliğin de verdiği heyecanla onlara"Tanrıkut" ismini önerdim ve hep birlikte bu isimde karar kıldık..Çocuk şimdi sekizinci sınıfta. Dinkültürü dersinden düşük puanla geçiyor..Aslında hiç geçemeyecek..Ama ben her yıl onlarca kilometre yapmayı göze alarak gidip hocasıyla tartışıyorum. Her yıl yeni bir öğretmen ve yeni bir dert...

Önceleri çok kızıyordum..Ama şimdi ilköğretimdeki bir gencin bu duruma tepkisinden gurur duyuyorum..Artık benim müdahaleme gerek kalmadı. O kendini ifade edebiliyor ve din kültürü öğretmeninin "Sen Allah'ın adını alamazsın" gibi saçma bir gerekçeyle notunu kırmasına yasal olarak şikayetini yapıp hakkını alabiliyor..Türkçe'mizi savunuyor ve çok bilinçli olarak çok iyi kullanıyor..Kendi çocukları olduğunda hangi Türkçe isimleri vereceği bile şimdiden belli...

Tanrıkut bu forumu da takip ediyor..Sanıyorum kendini yazacak kadar iyi gördüğünde buraya çok iyi katkılarda bulunacak..Böylece sadece ben değil forumu takip edenler de onunla gurur duyacak..
Saygılar...
Özge Terken ırkdaşım.
Sizinle gurur duydum.Ne mutlu bana ki sizin gibi değerli insanlar Türk ırkına Türk Töresine onur duyarcasına sefa sürenlere karşı mücadele ediyor.

TANTIKUT CAN PARÇAMIZI LÜTFEN YERİME ÖPÜNÜZ.
ESEN KALIN
ONGUN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2006, 11:00   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 101
Ne güzel isim Tanrıkut!

Allah izin verirse,bende oğluma ve kızıma Türk isimleri vereceğim.Benimde adımın Türk adı olmasını çok isterdim.belki sonradan aldım ama doğuştan verilmesi farklı oluyor.

Tanrıkut, Tanrı seninle olsun!
Tanrı Türkü Korusun ve Yüceltsin!
aLbeyaz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.07.2006, 20:30   #11 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 518
Re: Yaşanmış bir isim hikayesi...

Alıntı:
demokan adlı üyeden Alıntı
Benim buradaki takma adım DEMOKAN.
Gerçekte ise Demokan benim şu an 16 yaşında olan oğlumun adıdır.

Gelelim hikayeme:
Bundan bir kaç yıl önce berberde oğlumu traş ettirmek için sıra bekliyorduk. Yine bizim gibi sıra bekleyen bir amca oğlumla biraz sohbet ettikten sonra adın ne dedi - Demokan!
-ne ne ne?
-Demokan!

-Ne biçim isim o ya.
-Eski Türk hakanlarından Çağatay'ın oğlunun ismi amca. Türk ismi.
-hımmmmm.Senin baban ismin yüzünden cehennemde yanacak!
-Neden amca?
-Peygamberimizin hadisi var Çocuklarınıza müslüman ismi koyunuz, buyuruyor.

ben: - iyi ki diyorsun amca, arap ismi koyunuz mu demiş,
şimdi Türkler de müslüman olduğuna göre Demokan'da Türk ismi olduğu kadar müslüman ismi de sayılır.

Hele bir uçmaya varalım da kim neden yanacak görelim.
BİN YAŞA KANDAŞIM,TÜRKÇÜNÜN YAPMASI GEREKEN İBADETLERDEN BİR TANESİNİ YERİNE GETİRMİŞSİNİZ.OĞLUMUZ DEMOKAN'A DA TANRI KUT VERSİN,KIMIZI BOL YAĞISI AZ OLSUN.
BANA DA YILLARCA İSMİMİN ANLAMINI SORDULAR,BEN DE:

-DEMOKAN'IN BABASI OLAN ÇAĞATAY'DIR BENİM İSMİM.EÇİNE BOYUNDAN GELEN CENGİZ KAĞAN'IN KANUN KORUYUCU OLAN KÜÇÜK OĞLU ÇAĞATAY;AĞABEYLERİM ÜGEDEY,YESUKAY'DIR,DEDİM.

TANRI NASİP EDERDE OĞLUM OLURSA İSMİNİ DE "BÖRÜ" KOYACAĞIM.

CEHENNEMDE YANMA OLAYINA GELİNCE:YILAN YAVRUSU ANLAMINA GELEN OSMAN İSMİNİ TAŞIMAKTANSA YÜZDE YÜZ TÜRK İSMİNİ TAŞIR,GEREKİRSE TAMUDA YANARIM.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.08.2006, 13:56   #12 (İleti Bağlantısı)

Çağatay bey

Şu dünyaya bir parçacık tutunma gücüm varsa o da sizin gibi Türkçülerden kaynaklanmaktadır.
Kutlu olun.
Alt 02.11.2007, 17:59   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GöktürkSelimPUSAT adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Adalar Denizi'nden Altaylar'ın daha ötesine kadar Türk'ün yaşadığı heryer!!!
İletiler: 102
Geçenlerde benim de başımdan öyle bir olay geçti.
Bana söylenen ise şu idi:
Ahirette eğer adın arapça ise o isimle, değilse sana öbür tarafta verilecek arapça isimle çağırılacaksın!!
Ben buna dayanamayıp gülünce ise cevap şu oldu:
Eğer yalnız bir adada yalnız kalsan konuşacağın dil arapçadır!

Bu adamlara ne anlatsan anlamazlar...
Attan inip şu dağlara yaslanır,
Gözü dalar, bakışları puslanır.
GöktürkSelimPUSAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 18:00   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GöktürkSelimPUSAT adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Adalar Denizi'nden Altaylar'ın daha ötesine kadar Türk'ün yaşadığı heryer!!!
İletiler: 102
Bu arada konusu açılmışken bir oğlum olursa adı İltegin Sançar olsun istiyorum. :)
Attan inip şu dağlara yaslanır,
Gözü dalar, bakışları puslanır.
GöktürkSelimPUSAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
dışında , isme , Türkçe , yasak

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler