Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb.

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.05.2008, 22:53   #46 (İleti Bağlantısı)
Urukçu Türk

Karasili Yörük adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Ezen,

Her Türkçünün görevi çocuklarına Türkçe (özellikle eski ve az bulunan adlar koyarak yaygınlaştırmak) adlar vermektir. Fosilleşmiş Türkçe adları ve sözcükleri diriltmeliyiz.

"Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk
Karasili Yörük Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2008, 23:31   #47 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TONYUKUK34 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 21
Kandaşlarım, bir TÜRKÇÜ Nasıl oluyor da; Hala arapca olan bir ismi taşıyabiliyor, ve kendisine böyle hitap edilmesin den rahatsız olmuyor. Yapacağınız tek şey Hukuki yola başvurup bu eziklik den (arap vs.adlar dan) kurtulup TÜRKÇÜ Düşünceye yakışır bir isim seçmek BİZİM kimler olduğumuzu,ne kadar TÜRKÇÜ olduğumuzu; ümmetçilere ve çapulcu araplaşmış beyinlere birşeyler anlatacakdır.
TONYUKUK34 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2008, 23:46   #48 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Alıntı:
TONYUKUK34 adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Kandaşlarım, bir TÜRKÇÜ Nasıl oluyor da; Hala arapca olan bir ismi taşıyabiliyor, ve kendisine böyle hitap edilmesin den rahatsız olmuyor. Yapacağınız tek şey Hukuki yola başvurup bu eziklik den (arap vs.adlar dan) kurtulup TÜRKÇÜ Düşünceye yakışır bir isim seçmek BİZİM kimler olduğumuzu,ne kadar TÜRKÇÜ olduğumuzu; ümmetçilere ve çapulcu araplaşmış beyinlere birşeyler anlatacakdır.

Bizim şu andan itibaren yapacağımız en önemli şey çocuklarımıza Türkçe adlar koymaktır. Artık hepimiz yaşımızı başımızı aldık. Bu yaştan sonra insanların ağzına yerleşmiş olan adlarımızı değiştirmemiz çok zor. Tabi ki günül ister hepimiz Türkçe isimlerle çağrılalım ama geçti artık. Bize uygulanmış olan bilinçsiz muameleleri biz kendimizden sonra gelen nesile uygulamayalım.
Ama dilimiz için yapabileceğimiz başka şeyler de var. Mesela dilbilgisi kurallarına uyarak dilimizi koruyabilir, yozlaşmasına engel olabilir, en azından bu süreci yavaşlatabiliriz. Siz de bu işe dilbilgisi kurallarına dikkat etmekle başlayabilirsiniz. Ne dersiniz?
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.05.2008, 18:01   #49 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 7
Burak Hz. Muhammed'in Allah'ın yanına çıkarken kullandığı binek hayvandır. Sıpa değil devedir. Doğru bilinmesi gerekir.
Tuğrul Tegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.05.2008, 18:21   #50 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 380
Alıntı:
Tuğrul Tegin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Burak Hz. Muhammed'in Allah'ın yanına çıkarken kullandığı binek hayvandır. Sıpa değil devedir. Doğru bilinmesi gerekir.

Burak Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya giderken ve geri dönerken kullandığı bineğin ismidir. Miraca çıkarken yanında bineği götürmemiştir. Yalnız Cebrail vardır. Sıpa değil, eşek yahut deve olarak tanımlanır ama kesin bir tanım yapılamamıştır. Doğru bilgilendirmek gerekir!
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 17:07   #51 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 7
Evet kandaş haklısın. Fakat şunu belirteyim: İsra vasıtayla yapılan yolculuktur. Bu da Burak'la yapılmıştır. Allah katına ruhen çıkışında yani Mirac da ise Cebrail yanındadır peygamberin. Ayrıca ben özellikle Burak'ın bir eşek yavrusu olmadığını belirtmek istedim. Bakın Hz. Muhammed'in kendi ağzından:

"...Katırdan küçük, merkepten büyük, Burak adı verilen bembeyaz bir hayvan getirildi. Adımını gözün görebildiği yere kadar atıyordu..."

Burak deve ya da sıpa değildi, kendi türünde bir hayvandı.

Bu konuyu fazla uzatmamalıyız bence.

Konuya gelirsek; sonuna kadar yabancı kökenli isimlere karşıyım. İster Arapça olsun, ister Farsça, ister başka bir dil. Kültürümüzü yaşatmak için elimizde bu kadar güzel bir fırsat varken, gidip başka ırkların kültürlerine katkıda bulunmak bence hainliktir. İyi ki adımı Tuğrul koymuşlar. Şükürler olsun ki. Ben de çocuklarıma oğlum olursa Kağan ve Tegin, kızım olursa da Bilge ve Gökçe isimlerini koymayı düşünüyorum.
Tuğrul Tegin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 17:15   #52 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karatay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Adım Arapça ne yazıkki. Miras bir ad, ama soyadım iki kelimeden oluşur ve ikiside türkçe söylemeyi uygun görmüyorum Türkiye' de sadece ailemde var. Kardeşimin çocuklarının birinin adı miras(Nihal) diğeri öz türkçe( Timur ) yakında yeni bir yeğenim olacak erkek şu an isim düşünmekle meşgulüz. Kızıma Işık adını koydum öz Türkçe bir isim ailede bazı isimler şöyledir Korkut, Bahadır, Bugrahan gibi çevremide bu konuda elimden geldiğince etkilemeye çalışıyorum bence hepimiz elimizden geleni yapmalıyız

"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş."

Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani
karatay Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.05.2008, 22:02   #53 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,721
Alıntı:
Bakın Hz. Muhammed'in kendi ağzından:

"...Katırdan küçük, merkepten büyük, Burak adı verilen bembeyaz bir hayvan getirildi. Adımını gözün görebildiği yere kadar atıyordu..."
Öncelikle uyarmak istiyorum; "Hz Muhammed" yanlış bir ifadedir. Baştaki "Hz" arapçada "sayın" anlamına gelen "hazreti"nin kısaltılmışıdır. Muhammed'e saygı besliyorsanız bunu hazreti değil, sayın hâlinde söyleyebilirsiniz. Yani hazreti, kutsal bir ifade değildir.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 00:50   #54 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 821
Alıntı:
Evet kandaş haklısın. Fakat şunu belirteyim: İsra vasıtayla yapılan yolculuktur. Bu da Burak'la yapılmıştır. Allah katına ruhen çıkışında yani Mirac da ise Cebrail yanındadır peygamberin. Ayrıca ben özellikle Burak'ın bir eşek yavrusu olmadığını belirtmek istedim. Bakın Hz. Muhammed'in kendi ağzından:

Burak deve ya da sıpa değildi, kendi türünde bir hayvandı.

Bu konuyu fazla uzatmamalıyız bence.

Konuya gelirsek; sonuna kadar yabancı kökenli isimlere karşıyım. İster Arapça olsun, ister Farsça, ister başka bir dil. Kültürümüzü yaşatmak için elimizde bu kadar güzel bir fırsat varken, gidip başka ırkların kültürlerine katkıda bulunmak bence hainliktir. İyi ki adımı Tuğrul koymuşlar. Şükürler olsun ki. Ben de çocuklarıma oğlum olursa Kağan ve Tegin, kızım olursa da Bilge ve Gökçe isimlerini koymayı düşünüyorum.
Bu otağ ciddi Türkçülük meseleleri konuşulsun diye var, gereksiz ve boş eşşek katır muhabbetleri yapmak için değil.

Eşşek, deve veya katır olmuş ne fark eder bu konuyu konuşmanın Türkçülüğe gram faydası varmı ? Yok.

Defol git çapulculuğunu başka yerlerde yap.

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 01:48   #55 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 845
Araplar çocuklarına burak ismini koymaz. Neden? bir düşünün bakalım.
Alt 22.05.2008, 07:43   #56 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ogedei Han adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 115
Son günlerde çevremde garip arapça isimlere rastlıyorum.Seyyare,Kayra,Aleyna vb nasıl bu kadar Arap olmayı başarabiliyorlar anlamak mümkün değil.İnsan ırkının farkında olmalı.
Ogedei Han Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.05.2008, 09:24   #57 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 4
Alıntı:
Sıpa olsa bize ne deve olsa bize ne önemli olan arapça olması bize Türkçe isimler lazım muhammedin sıpası devesi değil
ONGUN06 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 23:18   #58 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,179
ümmetçi yobaz sitelerinde bazı üyelik adları :

Mizgina_İslam_
Garip
*Eslem Sebila*
Gönül_Dostu
e.ubey
cihad-ı islam
canbıracan
gula_islam
Seyid-e Kerbela
brader
ramanlı
emreks
cuccegoerunty
ikbal_571
tvomir
vuslata hasret
YarnBest
(*)MUSALLADAYIM(*)
ümmü eymen

Bir tek TÜRKÇE isim var mı ?

Yok..arapça , farsça hatta ingilizce bile var. Ama TÜRKÇE yok.

Olamazda...

Çünkü hepsi TÜRK düşmanı , vatan haini , arap köpekleri..
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 15:54   #59 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 577
Alıntı:
Selin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir araştırmaya göre;

Türkiye'de en çok kullanılan erkek isimleri:
1-MEHMET
2-MUSTAFA
3-AHMET
4-ALİ
5-HÜSEYİN

Türkiye'de en çok kullanılan kadın isimleri:
1-FATMA
2-AYŞE
3-EMİNE
4-HATİCE
5-ZEYNEP

Hepsi de arap isimleri. Ne acı..

1- Mehmet (Arapça kökenli):

Muhammed'in dilimize dönüştürülmüş durumu.
Muhammed: Övülmüş

2- Mustafa (Arapça):

Seçkin

3- Ahmet (Arapça):

Övülmeye layık, övülmüş.

4- Ali (Arapça):

Yüce, ulu, yüksek.

5- Hüseyin (Arapça):

Küçük sevgili

1-FATMA:

Çocuğunu sütten kesen kadın.

2-AYŞE:

Rahat ve huzur içinde yaşayan.

3-EMİNE:

Sakıncasız, tehlikesiz.

4-HATİCE:

Erken doğan kız çocuğu.

5-ZEYNEP:

Değerli taşlar, mücevherler.

Yukarıdaki adlarda görüldüğü gibi erkek adlarında sürekli "övülme" gereği hissedilirken, kadın adlarında çok abuk anlamlar vardır.Biraz daha araştırıldığında daha saçmaları çıkıyor:

-Burak (Arapça):

Hz. Muhammed'in Miraç Gecesi'ndeki biniti. (eşeği, sıpası, devesi..)

-Osman (Arapça)
:

Bir tür ejderha.(ya da sürüngen, yılan yavrusu)

-Aleyna (Arapça):

"Bizim üzerimize" anlamına gelir.

-Dilara (Farsça):

Gönül okşayan

-Mahmut (Arapça):

Övülmeye değer ( araplar, övülmeye pek meraklılar.)

-Hacıgül (Arapça+Farsça):

Hacca gitmiş gül gibi güzel kadın.

-Rabia (Arapça):

Dördüncü.

-Elif (Arapça*):

Arap alfabesinin ilk harfi.
İnce uzun boylu kız.
Alışmış, alışkın.

Kaynak: TDK Resmi Sitesi

* Alef (İbr. A harfi), Alfa (Yunanca A.harfi), Elif (Ar. A harfi).Kim hangi mantıkla kendi kızına, anlamın biliyorsa, "A" harfini ad olarak seçer?
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.07.2008, 19:07   #60 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

gökçe1980 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
benim adım farsça ama oğlumun ismini Türkçe olan kürşad koydum iyi ki kürşad oldu ismi.Oğlum gerçek br Türk ismiyle büyüyecek......
gökçe1980 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler