![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) |
|
Urukçu Türk
|
Ezen,
Her Türkçünün görevi çocuklarına Türkçe (özellikle eski ve az bulunan adlar koyarak yaygınlaştırmak) adlar vermektir. Fosilleşmiş Türkçe adları ve sözcükleri diriltmeliyiz.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kandaşlarım, bir TÜRKÇÜ Nasıl oluyor da; Hala arapca olan bir ismi taşıyabiliyor, ve kendisine böyle hitap edilmesin den rahatsız olmuyor. Yapacağınız tek şey Hukuki yola başvurup bu eziklik den (arap vs.adlar dan) kurtulup TÜRKÇÜ Düşünceye yakışır bir isim seçmek BİZİM kimler olduğumuzu,ne kadar TÜRKÇÜ olduğumuzu; ümmetçilere ve çapulcu araplaşmış beyinlere birşeyler anlatacakdır.
|
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bizim şu andan itibaren yapacağımız en önemli şey çocuklarımıza Türkçe adlar koymaktır. Artık hepimiz yaşımızı başımızı aldık. Bu yaştan sonra insanların ağzına yerleşmiş olan adlarımızı değiştirmemiz çok zor. Tabi ki günül ister hepimiz Türkçe isimlerle çağrılalım ama geçti artık. Bize uygulanmış olan bilinçsiz muameleleri biz kendimizden sonra gelen nesile uygulamayalım. Ama dilimiz için yapabileceğimiz başka şeyler de var. Mesela dilbilgisi kurallarına uyarak dilimizi koruyabilir, yozlaşmasına engel olabilir, en azından bu süreci yavaşlatabiliriz. Siz de bu işe dilbilgisi kurallarına dikkat etmekle başlayabilirsiniz. Ne dersiniz? |
|
|
|
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Burak Hz. Muhammed'in Allah'ın yanına çıkarken kullandığı binek hayvandır. Sıpa değil devedir. Doğru bilinmesi gerekir.
|
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Burak Hz. Muhammed'in Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya giderken ve geri dönerken kullandığı bineğin ismidir. Miraca çıkarken yanında bineği götürmemiştir. Yalnız Cebrail vardır. Sıpa değil, eşek yahut deve olarak tanımlanır ama kesin bir tanım yapılamamıştır. Doğru bilgilendirmek gerekir! |
|
|
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Evet kandaş haklısın. Fakat şunu belirteyim: İsra vasıtayla yapılan yolculuktur. Bu da Burak'la yapılmıştır. Allah katına ruhen çıkışında yani Mirac da ise Cebrail yanındadır peygamberin. Ayrıca ben özellikle Burak'ın bir eşek yavrusu olmadığını belirtmek istedim. Bakın Hz. Muhammed'in kendi ağzından:
"...Katırdan küçük, merkepten büyük, Burak adı verilen bembeyaz bir hayvan getirildi. Adımını gözün görebildiği yere kadar atıyordu..." Burak deve ya da sıpa değildi, kendi türünde bir hayvandı. Bu konuyu fazla uzatmamalıyız bence. Konuya gelirsek; sonuna kadar yabancı kökenli isimlere karşıyım. İster Arapça olsun, ister Farsça, ister başka bir dil. Kültürümüzü yaşatmak için elimizde bu kadar güzel bir fırsat varken, gidip başka ırkların kültürlerine katkıda bulunmak bence hainliktir. İyi ki adımı Tuğrul koymuşlar. Şükürler olsun ki. Ben de çocuklarıma oğlum olursa Kağan ve Tegin, kızım olursa da Bilge ve Gökçe isimlerini koymayı düşünüyorum. |
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Adım Arapça ne yazıkki. Miras bir ad, ama soyadım iki kelimeden oluşur ve ikiside türkçe söylemeyi uygun görmüyorum Türkiye' de sadece ailemde var. Kardeşimin çocuklarının birinin adı miras(Nihal) diğeri öz türkçe( Timur ) yakında yeni bir yeğenim olacak erkek şu an isim düşünmekle meşgulüz. Kızıma Işık adını koydum öz Türkçe bir isim ailede bazı isimler şöyledir Korkut, Bahadır, Bugrahan gibi çevremide bu konuda elimden geldiğince etkilemeye çalışıyorum bence hepimiz elimizden geleni yapmalıyız
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Öncelikle uyarmak istiyorum; "Hz Muhammed" yanlış bir ifadedir. Baştaki "Hz" arapçada "sayın" anlamına gelen "hazreti"nin kısaltılmışıdır. Muhammed'e saygı besliyorsanız bunu hazreti değil, sayın hâlinde söyleyebilirsiniz. Yani hazreti, kutsal bir ifade değildir.
|
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Eşşek, deve veya katır olmuş ne fark eder bu konuyu konuşmanın Türkçülüğe gram faydası varmı ? Yok. Defol git çapulculuğunu başka yerlerde yap.
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Araplar çocuklarına burak ismini koymaz. Neden? bir düşünün bakalım.
|
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Son günlerde çevremde garip arapça isimlere rastlıyorum.Seyyare,Kayra,Aleyna vb nasıl bu kadar Arap olmayı başarabiliyorlar anlamak mümkün değil.İnsan ırkının farkında olmalı.
|
|
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
|
|
|
|
|
|
#58 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ümmetçi yobaz sitelerinde bazı üyelik adları :
Mizgina_İslam_ Garip *Eslem Sebila* Gönül_Dostu e.ubey cihad-ı islam canbıracan gula_islam Seyid-e Kerbela brader ramanlı emreks cuccegoerunty ikbal_571 tvomir vuslata hasret YarnBest (*)MUSALLADAYIM(*) ümmü eymen Bir tek TÜRKÇE isim var mı ? Yok..arapça , farsça hatta ingilizce bile var. Ama TÜRKÇE yok. Olamazda... Çünkü hepsi TÜRK düşmanı , vatan haini , arap köpekleri.. |
|
|
|
|
|
#59 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
1- Mehmet (Arapça kökenli): Muhammed'in dilimize dönüştürülmüş durumu. Muhammed: Övülmüş 2- Mustafa (Arapça): Seçkin 3- Ahmet (Arapça): Övülmeye layık, övülmüş. 4- Ali (Arapça): Yüce, ulu, yüksek. 5- Hüseyin (Arapça): Küçük sevgili ____________________________________ 1-FATMA: Çocuğunu sütten kesen kadın. 2-AYŞE: Rahat ve huzur içinde yaşayan. 3-EMİNE: Sakıncasız, tehlikesiz. 4-HATİCE: Erken doğan kız çocuğu. 5-ZEYNEP: Değerli taşlar, mücevherler. Yukarıdaki adlarda görüldüğü gibi erkek adlarında sürekli "övülme" gereği hissedilirken, kadın adlarında çok abuk anlamlar vardır.Biraz daha araştırıldığında daha saçmaları çıkıyor: -Burak (Arapça): Hz. Muhammed'in Miraç Gecesi'ndeki biniti. (eşeği, sıpası, devesi..) -Osman (Arapça): Bir tür ejderha.(ya da sürüngen, yılan yavrusu) -Aleyna (Arapça): "Bizim üzerimize" anlamına gelir. -Dilara (Farsça): Gönül okşayan -Mahmut (Arapça): Övülmeye değer ( araplar, övülmeye pek meraklılar.) -Hacıgül (Arapça+Farsça): Hacca gitmiş gül gibi güzel kadın. -Rabia (Arapça): Dördüncü. -Elif (Arapça*): Arap alfabesinin ilk harfi. İnce uzun boylu kız. Alışmış, alışkın. Kaynak: TDK Resmi Sitesi * Alef (İbr. A harfi), Alfa (Yunanca A.harfi), Elif (Ar. A harfi).Kim hangi mantıkla kendi kızına, anlamın biliyorsa, "A" harfini ad olarak seçer? |
|
|
|
|
|
|
#60 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
benim adım farsça ama oğlumun ismini Türkçe olan kürşad koydum iyi ki kürşad oldu ismi.Oğlum gerçek br Türk ismiyle büyüyecek......
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|