![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#61 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim için ad Türk adı olmadıktan sonra ister İbrahim ister Abraham isterse Co olsun hepsi aynı - Gurur Duymak İstediğimiz Her Varlığın Adını Türkçe olarak belirleyelim, çocuğumuz, yeğenimiz yanısıra ayrıca ; bu isimler işyeri veya mamul edilmiş bir ürün için de olabilir.
|
|
|
#62 (İleti Bağlantısı) |
|
1923
|
Bugün ümmetçinin biriyle tartıştık. İçeri girdi selamün aleyküm dedi. Esenlikler diye cevap verdim. Ne, ha, gibi birtakım sözcükler çıkardı. Niye aleyküm selam demiyorsun dedi. Ben Türk'üm dedim. Bende Türk'üm dedi. O zaman Türkçe konuş yada sus dedim. Arapları savunmaya başladı. Bir saatten fazla tartıştık. Tartışma sonunda hiç birşey anlamamış gibi hadi Allah'a emanet olun selamün aleyküm dedi gitti. Bunlarla konuşularak hiçbir yere varılmıyor.
Güzel de bir adı vardı abdülmenaf.
|
|
|
|
#63 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Bu isimleri koyanların ne yazıkki; Ümmetçilikleri , Türklüklerinin önüne geçmiştir. Bu isimlerin yaygınlaşmasının yegane nedenlerinden biride budur bence.
|
|
|
|
#64 (İleti Bağlantısı) | |
|
Kinimiz Dinimizdir
|
Alıntı:
Abdülmenaf adı, tam olarak "Menaf'ın kulu" anlamına geliyor... Konusunu açsan, övünür "mübarek adım var" diye.
|
|
|
|
|
#65 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu arap soyları;sanki kendi çocuklarına Türkçe adlar veriyorlar.Irkdaşlarımında dediği gibi:''Bundan sonra ki nesillerimize Türkçe adlar vermemiz gerekir.''
|
|
|
#66 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Yıllar önce aşırı dinci bir arkadaşımın babasıyla tanıştığım sırada babası, ismimin neden müslüman ismi olmadığını sorup, sırf bu yüzden benim ismimi verenin ve benim cehenneme gideceğimi söylemişti. O zaman ki aklımla cevap veremeyip sadece gülüp geçmiştim. İsmimden çok memnunum ve bu Türk ismini bana verdikleri için de büyüklerimle gurur duyuyorum.
|
|
|
|
|
|
#67 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRK
|
Korkmadan insanlar çocuklarına Türk isimleri koymalıdır. Çevremde üç kardeş var. Birisinin adı Kürşad, diğeri Kağan, diğeri Hakan. Başka örneklerde var tabiî; Mikail, Muahammet vs
Fark çok belli işte. Bir erkek evladınız olduğunda adını Bozkurt, Kürşad, kızınız olduğunda Konçuy, Almila koyabiliyorsanız veya buna benzer isimler koyabiliyorsanız ne mutlu size. Tanrı bana evlilik mutluluğunu nasip ederse, bu değerli sitede, değerli kişilerle, hep beraber çocuğumun ismine şahit olacağız. Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#68 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Acaba, o sözleri söyleyen yobaz cenneti garantilemismi de, senin ve sana ismini verenin cehenneme gidecegini söylüyor? Sadece bizim yobazlarimiza özgüdür bu durum. Araptan daha cok ümmetcilik...
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ |
|
|
|
|
|
#69 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Benim ve kardeşimin ismide Tolga ve Timuçin daha çok örnek yazalım buraya kandaşlar.
|
|
|
|
|
|
#70 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dün oğlumun kimliğini de aldık. Bu soysuzlara inat Metehan Çağatay. Biraz uzun oldu ama annesi Metehan ben de Çağatay olsun diye tutturunca ikisini de koyalım dedik. İleride gireceği sınav formlarını doldurmak için biraz uğraşacak ama idare ediversin :)
|
|
|
#71 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Beni en çok kızdıran şeylerden birisi de, bazı kürtlerin isimlerinin ''Oğuz'', ''Cengiz'' ve ''Atilla'' olması. Bunu bir türlü hazmedemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#72 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Küçük Bozkurt adını aldığı ataları gibi kutlu olsun.
|
|
|
#73 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Benim adım Atilla; oğlumun adı ise Alparslan..
TÜRK OĞLU TÜRK'üz... |
|
|
|
|
|
#74 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Malesef kuranda gördükleri her ismi kutsal sanan bu salaklar ebu cehildan başka kötü adam tanımadıklarından(onuda çağrıfilminden biliyorlar) gördükleri her ismi çocuklarına verip onun ilerde utanmasına bile neden oluyorlar .Yazık!..
|
|
|
|
|
|
#75 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Malesef Osmanlının bu isimler konusunda büyük yanlışları olmuştur. Bugünkü isimlerin sebebi Osmanlıdan beri gelen zihniyettir.
Fakat ilginçtir ki, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Beğ'in gerçek ismi Kara Buğradır. Babasının adı Ertuğrul'dur. Oğlunun adı Orhan'dır. Osmanlı'nın ilk yıllardaki komutanlarının ve önemli şahsiyetlerinin adları ise şöyledir: Akçakoca, Konuralp, Turgut Alp, Saltuk Alp, Aykut Alp, Samsa Çavuş, Hasan Alp, Karamürsel, Akbaş, Kocaoğlan... Ertuğrul Beğ'in diğer oğullarının adı da;Sarubalı ve Gündüz Alp'tir. Ayrıca ''Osman'' adından önce ''Otman'' adı verilmiştir ve daha sonra bu isim Osman'a dönüşmüştür. Osmanlı devleti ilk yıllarında tam bir Türk devletidir ama daha sonra değişim başlamıştır. Orhan Beğ'in karısının eşinin bizanslı olması sanırım bozulmanın ilk adımlarının başında geliyordu. Çünkü o tarihden sonra Türk adları görülmez olmuştur hanedanlık içerisinde. Benim bildiğim sadece,Fatih Sultan Mehmet Han'ın oğlu Cem Sultan'ın oğlunun adının Oğuzhan olmasıydı. |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|