Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb.

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.07.2008, 21:44   #61 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

şafak_yıldızı adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Edirne - Kars - İzmir - Hakkari - Trabzon - Antalya
İletiler: 21
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Benim için ad Türk adı olmadıktan sonra ister İbrahim ister Abraham isterse Co olsun hepsi aynı - Gurur Duymak İstediğimiz Her Varlığın Adını Türkçe olarak belirleyelim, çocuğumuz, yeğenimiz yanısıra ayrıca ; bu isimler işyeri veya mamul edilmiş bir ürün için de olabilir.

Cesaretin Bittiği Yerde Esaret Başlar
şafak_yıldızı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.07.2008, 22:06   #62 (İleti Bağlantısı)
1923

İletiler: 15
Bugün ümmetçinin biriyle tartıştık. İçeri girdi selamün aleyküm dedi. Esenlikler diye cevap verdim. Ne, ha, gibi birtakım sözcükler çıkardı. Niye aleyküm selam demiyorsun dedi. Ben Türk'üm dedim. Bende Türk'üm dedi. O zaman Türkçe konuş yada sus dedim. Arapları savunmaya başladı. Bir saatten fazla tartıştık. Tartışma sonunda hiç birşey anlamamış gibi hadi Allah'a emanet olun selamün aleyküm dedi gitti. Bunlarla konuşularak hiçbir yere varılmıyor.
Güzel de bir adı vardı abdülmenaf.

Beydili Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.07.2008, 22:12   #63 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

İZMİRLİ-TÜRKÇÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 62
Bu isimleri koyanların ne yazıkki; Ümmetçilikleri , Türklüklerinin önüne geçmiştir. Bu isimlerin yaygınlaşmasının yegane nedenlerinden biride budur bence.
Alt 10.07.2008, 00:23   #64 (İleti Bağlantısı)
Kinimiz Dinimizdir

ErligHan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 80
Alıntı:
Beydili adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bugün ümmetçinin biriyle tartıştık. İçeri girdi selamün aleyküm dedi. Esenlikler diye cevap verdim. Ne, ha, gibi birtakım sözcükler çıkardı. Niye aleyküm selam demiyorsun dedi. Ben Türk'üm dedim. Bende Türk'üm dedi. O zaman Türkçe konuş yada sus dedim. Arapları savunmaya başladı. Bir saatten fazla tartıştık. Tartışma sonunda hiç birşey anlamamış gibi hadi Allah'a emanet olun selamün aleyküm dedi gitti. Bunlarla konuşularak hiçbir yere varılmıyor.
Güzel de bir adı vardı abdülmenaf.
Menaf, cahiliye döneminde arapların taptıkları bir putun adıdır.
Abdülmenaf adı, tam olarak "Menaf'ın kulu" anlamına geliyor...
Konusunu açsan, övünür "mübarek adım var" diye.
Alt 10.07.2008, 22:31   #65 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk_28 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Bu arap soyları;sanki kendi çocuklarına Türkçe adlar veriyorlar.Irkdaşlarımında dediği gibi:''Bundan sonra ki nesillerimize Türkçe adlar vermemiz gerekir.''
Alt 11.07.2008, 02:48   #66 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Berkin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
Yıllar önce aşırı dinci bir arkadaşımın babasıyla tanıştığım sırada babası, ismimin neden müslüman ismi olmadığını sorup, sırf bu yüzden benim ismimi verenin ve benim cehenneme gideceğimi söylemişti. O zaman ki aklımla cevap veremeyip sadece gülüp geçmiştim. İsmimden çok memnunum ve bu Türk ismini bana verdikleri için de büyüklerimle gurur duyuyorum.
Berkin Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.07.2008, 03:23   #67 (İleti Bağlantısı)
TÜRK

Çağrı_Beğ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 140
Korkmadan insanlar çocuklarına Türk isimleri koymalıdır. Çevremde üç kardeş var. Birisinin adı Kürşad, diğeri Kağan, diğeri Hakan. Başka örneklerde var tabiî; Mikail, Muahammet vs

Fark çok belli işte. Bir erkek evladınız olduğunda adını Bozkurt, Kürşad, kızınız olduğunda Konçuy, Almila koyabiliyorsanız veya buna benzer isimler koyabiliyorsanız ne mutlu size.

Tanrı bana evlilik mutluluğunu nasip ederse, bu değerli sitede, değerli kişilerle, hep beraber çocuğumun ismine şahit olacağız.

Esenlikler.
Çağrı_Beğ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 11.07.2008, 03:47   #68 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Sururi Ermete adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 150
Alıntı:
berkin adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Yıllar önce aşırı dinci bir arkadaşımın babasıyla tanıştığım sırada babası, ismimin neden müslüman ismi olmadığını sorup, sırf bu yüzden benim ismimi verenin ve benim cehenneme gideceğimi söylemişti.
Acaba, o sözleri söyleyen yobaz cenneti garantilemismi de, senin ve sana ismini verenin cehenneme gidecegini söylüyor? Sadece bizim yobazlarimiza özgüdür bu durum. Araptan daha cok ümmetcilik...
Kür Şad için ulu bir anıt düşünüyorum. Gösterişsiz, sade fakat metin, kayadan bir anıt... O anıtın önünde Kür Şad'a ve arkadaşlarına saygı olarak börk ve çizme giymiş, kılıç ve sadak takmış Türk gençlerinin, birbirine perçinlenmiş sarp bir yığın gibi dik adımlarla geçit resmi yaptığını düşünüyor ve 1300 yıllık gençler olan Kür Şadla arkadaşlarının da, yaralarından hâlâ dinmeyen kanlar sızdığı halde, kendilerine çevrilen başlara gülümseyerek selâm aldıklarını görür gibi oluyorum... ATSIZ
Sururi Ermete Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 04:01   #69 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TurkOglu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 36
Benim ve kardeşimin ismide Tolga ve Timuçin daha çok örnek yazalım buraya kandaşlar.
TurkOglu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 08:15   #70 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 321
Dün oğlumun kimliğini de aldık. Bu soysuzlara inat Metehan Çağatay. Biraz uzun oldu ama annesi Metehan ben de Çağatay olsun diye tutturunca ikisini de koyalım dedik. İleride gireceği sınav formlarını doldurmak için biraz uğraşacak ama idare ediversin :)
Alt 12.07.2008, 20:05   #71 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 45
Beni en çok kızdıran şeylerden birisi de, bazı kürtlerin isimlerinin ''Oğuz'', ''Cengiz'' ve ''Atilla'' olması. Bunu bir türlü hazmedemiyorum.
Umudum Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 22:09   #72 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 827
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Dün oğlumun kimliğini de aldık. Bu soysuzlara inat Metehan Çağatay. Biraz uzun oldu ama annesi Metehan ben de Çağatay olsun diye tutturunca ikisini de koyalım dedik. İleride gireceği sınav formlarını doldurmak için biraz uğraşacak ama idare ediversin :)
Küçük Bozkurt adını aldığı ataları gibi kutlu olsun.

A R S L A N Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 22:23   #73 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

yalnız kurt77 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Benim adım Atilla; oğlumun adı ise Alparslan..
TÜRK OĞLU TÜRK'üz...
yalnız kurt77 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 22:25   #74 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ALPAGUTT adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 20
Malesef kuranda gördükleri her ismi kutsal sanan bu salaklar ebu cehildan başka kötü adam tanımadıklarından(onuda çağrıfilminden biliyorlar) gördükleri her ismi çocuklarına verip onun ilerde utanmasına bile neden oluyorlar .Yazık!..
ALPAGUTT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2008, 16:46   #75 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 45
Malesef Osmanlının bu isimler konusunda büyük yanlışları olmuştur. Bugünkü isimlerin sebebi Osmanlıdan beri gelen zihniyettir.

Fakat ilginçtir ki, Osmanlı devletinin kurucusu Osman Beğ'in gerçek ismi Kara Buğradır. Babasının adı Ertuğrul'dur. Oğlunun adı Orhan'dır. Osmanlı'nın ilk yıllardaki komutanlarının ve önemli şahsiyetlerinin adları ise şöyledir:
Akçakoca, Konuralp, Turgut Alp, Saltuk Alp, Aykut Alp, Samsa Çavuş, Hasan Alp, Karamürsel, Akbaş, Kocaoğlan...

Ertuğrul Beğ'in diğer oğullarının adı da;Sarubalı ve Gündüz Alp'tir. Ayrıca ''Osman'' adından önce ''Otman'' adı verilmiştir ve daha sonra bu isim Osman'a dönüşmüştür.

Osmanlı devleti ilk yıllarında tam bir Türk devletidir ama daha sonra değişim başlamıştır. Orhan Beğ'in karısının eşinin bizanslı olması sanırım bozulmanın ilk adımlarının başında geliyordu. Çünkü o tarihden sonra Türk adları görülmez olmuştur hanedanlık içerisinde.

Benim bildiğim sadece,Fatih Sultan Mehmet Han'ın oğlu Cem Sultan'ın oğlunun adının Oğuzhan olmasıydı.
Umudum Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler