![]() |
|
|||||||
| Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Orta okul caglarimdan bu yana hep icimde sakli bir düsüm var.
Bir gün oglum olursa son Basbugumuzun adini vermeyi cok istiyorum ancak arap adi oldugu icin ikide kaldim. Soyadini ad olarak versem sanirim yasa geregi böyle bir olanak yok Bekledigim gün geldiginde ne yapmaliyim?
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim ismim arapça. Babam koymuş. İlk önce Hürriyet koyacaklarmış sonra herkes itiraz etmiş öyle isim mi olur diye. Nedense artık. Bence çok güzel bir isim. Babamın bana Hilal ismini vermesi arapçı olduğunu göstermez. Aksine babam araplardan nefret eder. Ben de arapları sevmemeyi daha küçük yaşlarda babamdan öğrendim Atsız Atayı öğrendiğim gibi.. Benim ismim Hilal ama ablamın Ülkü kardeşimin ise Bilge Kağan. Bu bizim araplaşmış olduğumuzu gösterir mi? Umarım göstermez.
TÜRK TANRI'NIN ÖFKESİNDEN YARATILMIŞTIR! TTK! |
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim ismim Feyyaz yani arapça ama ileride ismimi değiştirmeyi düşünüyorum.
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
arapçı zihniyetlerde hep bu vardır.Herşey arapça olacak isimler bile.Millet gidip kızının adına hacer koyuyor.hacerin anlamı arapçada "taş" demektir.Nasıl bir zihniyetse arapça olsun taştan olsun.
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir gün oğlum olursa, arap köpeklerinden intikamımızı(Kuteybe p.çinin ordusunun atalarımıza kadın,çocuk,yaşlı demeden öldürmesi,tecavüz etmesi) çok güzel bir şekilde alan büyük TÜRK başbuğu HÜLAGÜHAN'ın adını koyacağım.
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim ismim arapçadır. Ailem kökenine bakmamış bile hatta anlamını göz önünde bulundurarak koyduklarını dahi düşünmüyorum. Kulağa hoş geliyor demişler o kadar. İsmimi değiştirsem bile bişey değişmez çünkü milletin diline bu şekilde yerleşti artık; yaşadığım yer aynı konuştuğum insanlar aynı... Ancak kimlikte a değil de b olur.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Benim ismimde arapça malesef keşke kendi ismimizi kendimiz koyma imkanımız olsaydı.
|
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çevremdeki insanlara çocuklarıma arapça isimler koymayacağımı söylediğimde çok tepki almıştım. Kitapta geçiyor diye insanların kafasına öyle bir yerleşmiş ki bunu silip atabilmek imkansız gibi görünüyor. Bu sitede yazan isimleri anneme okuduğumda çok garip karşılamıştı ancak annemim kafasına sonunda yerleştirdim. Bir isim ne kadar çok konulursa o kadar çok yaygınlaşır. Örneğin İstemi ismini çok beğeniyorum ve bu isimde Türkiye'de çok kişi var. O yüzden Türkçüler isim koymada öncülük ederse ileride herkes özüne dönecektir.
|
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet bir de insanlar arasında kitaptan isim koymanın lazım geldiğine dair sözler dolaşıyor. Üstelik bunun farz olduğunu, İslam'ın gereği olduğunu iddia edenler bile var. Kafalarına göre şu farzdır, bu şarttır demeleri yok mu; insanı deli ediyor. Bıraksan kağıdı kalemi alıp bir kitap da kendileri yazacaklar.
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Benim adımda arapça:( Burak keşke kendi ismimi koyabilseydim Batuhan Türk ismimidir bilgilendirirseniz sevinirim
birde ekliyeyim validemin anlattığına göre benim ismimi rüyasında duymuş uyandığında sabah ezanı okunuyormuş ve oda ismimi Burak koymuş...
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Burak arapça bir isimdir. Batuhan Türkçe'dir. Gücü yeten, galip gelen, hükmeden anlamlarını taşır. Merak ettiğiniz isimlerin hangi dile ait olduğunu ve hangi anlamı taşıdığını buradan öğrenebilirsiniz. http://tdk.org.tr/TR/AdArama.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF0BF5B 4755D05B9EB |
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Burak'ın arapçadaki anlamlarından biri eşek yavrusu yani sıpadır. Konulmaması gereken arapça isimlerin başında gelir.
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İşin kötü tarafı islamla pek ilgisi olmayan ailelerde kuranda geçen bazı isimleri bilinçsiz bir şekilde sırf kulağa hoş geliyor diye çocuklarına koyuyorlar. Mesela Merve ve Büşra gibi. Özelliklede Merve ismi çok yaygın.
|
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bizim adımızı seçme hakkımız yoktu fakat kendi çocuklarımıza öz TÜRKÇE ADLAR koymalıyız.
Benim iki kızımında adı ATSIZ ATADAN ALMILA VE UMAY oğlum olsaydı İLTERİŞ KAAN VE BUMİN KAAN OLACAKTI. Kızlarımın adı çok eleştiri aldı almayada devam ediyor. Bana bu konuda destek çıkan eşimede çok teşekkür ediyorum. |
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kaan değil Kağan koyalım. Kaan'ın anlamı yok üstelik Türkçe dilbilgisi kurallarına uymuyor. Doğrusu Kağan' dır.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|