Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Dili ve Edebiyatı

Türk Dili ve Edebiyatı Türkçemiz, Türk Atasözleri, Edebi Yazılar vb.

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 10.10.2007, 14:49   #31 (İleti Bağlantısı)
Yüce Türk Ordusu Mensubu

İletiler: 222
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bu yazı vesilesiyle bütün Türk soylularından rica ediyorum, çocuklarınıza Türk adları verin. Çocuğuna Türk adı veren bir arap, fars veya yahudi görülmüş müdür? İmkânsız, göremezsiniz. Öyleyse daha biz niye hâlâ gafletteyiz? Aklımızı başımıza alalım ve Türklük gururumuza sahip çıkalım...
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 10.10.2007, 14:50   #32 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 226
Aleyna! Fahişe sıfatı!

Şunuda eklemek istedim, bu ismi yalnız şeriatçılar sevmedi, sosyetiklerde çok kullanıyor çevremde ne hikmetse.Çevrenizde bir aleyna varsa sorun isminin manasını,size şu cevabı verecektir;kuş ismi,cennet lalesi,çiçek ismi,böcek ismi vs. vs. Bildiğinden konuşmuyor,isminin o anki psikolojisi ona neyi çağrıştırıyorsa onu söyleyecek.
İsminin "üzerine çıkmak,üzerinde olmak, üstüne çekmek vs. vs."olduğunu söylediğinizde çok hoşuna gideceğinden emin olun...Kendisini bulmuştur artık.

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.12.2007, 15:09   #33 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 440
Malesef Arapça ve Farsça kökenli adların yaygın olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Şahsen benim adımda Farsça kökenli. Kulağa hoş geliyor ya da bir aile büyüğünün adı mantığıyla hareketin sıkıntısını çekiyoruz. İnanıyorumki hatayı düzeltecek bizler olacağız. Çocuğumuza ÖzTürkçe ad veya bizden ad önerisinde bulunan yakınlarımıza özTürkçe adlar önererek soruna el atabiliriz. Birde adına yaraşır sağlam bir Türkçü yetişirse ne mutlu bize...
Türkçe isimlere öyle yabancılar var ki. Bir örnek. Bir öğretmen büyüğümün kızının adı Almıla idi. Kızın adını duyanlar öğretmenin kocası yabancı mı? Acaba Camilla'dan mı geliyor diye soranlara şahit olmuştum. Bende Almıla'nın ÖzTürkçe bir isim olduğunu anlatmaya çalıştım. Daha sonra Atsız Ata'nın ilk okuduğum kitabı olan 'Bozkurtların Ölümü' adlı kitapta görüdüğüm Almıla adı en beğendiğim kız adlarındandır. Belli mi olur kızcağızla karşılaşsalar ingilizcemiz gelişsin diye ingilizce soru bile soranlar çıkar. Bu ayıp yeter.
Alt 19.12.2007, 23:59   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk Kızı__ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 90
Alıntı:
Kür Şad adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu yazı vesilesiyle bütün Türk soylularından rica ediyorum, çocuklarınıza Türk adları verin. Çocuğuna Türk adı veren bir arap, fars veya yahudi görülmüş müdür? İmkânsız, göremezsiniz. Öyleyse daha biz niye hâlâ gafletteyiz? Aklımızı başımıza alalım ve Türklük gururumuza sahip çıkalım...

Kesinlikle haklısın kandaşım ama gelde anlat millete, o kadar dil dökmeme rağmen çevremde kimse bu fikri benimsemiyor. Ayrıca bende üzülüyorum bu konu açılınca çünkü benimde iki adım var biri farsça diğeri latince. Ama çocuğum olursa kesinlikle Türkçe bir ad koyacağım.
Türk Kızı__ Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.12.2007, 01:32   #35 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 4
Arkadaslar Mutlu Turk adi demi?
Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.12.2007, 05:23   #36 (İleti Bağlantısı)
Bozkurt

İletiler: 57
Alıntı:
METEHAN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sırf Kuranda geçiyor diye ordan buldukları arapça kelimeleri çocuklarına yapıştıranlara hayret ediyorum. Bizim mahallede kezban diye bir kız var. Adından utanıyor. Aileside kuranda geçiyor diye değiştirtmiyor. Meğerse kezbanın manası yalancı,kötü kadın demekmiş. İnsan iki durur bi düşünür. Kız evladına o manada isim mi konur. Türk çocuklarının üzerine yapışan bu kötü isimlerle bir ömür boyu yaşamak zorunda bırakan zihniyetin tek bir sebebi var oda sırf kuranda geçmesi ve allahın 99 ismi konmazsa cennete çağırılmayacakları safsatasıdır. İşte bu arapların en pis oyunların biridir.Arapçayı yaymak için dini nede güzel kullanmışlardır. Böyle saçmalıklardan insanlarımızı kurtarmamız gerekiyor.
yalanci manasina gelen kelimenin anlami tükkeziban dir. kezban farscadan kedban dan geliyor manasi ise ev kadini, ev hanimi imis.
Mirzatürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.12.2007, 06:29   #37 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,353
Alıntı:
Mirzatürk adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
yalanci manasina gelen kelimenin anlami tükkeziban dir. kezban farscadan kedban dan geliyor manasi ise ev kadini, ev hanimi imis.

Anlamı o da olsa iyi miymiş? Kezban gibi bir adı neden aklama gereği duydun?
Alt 31.12.2007, 10:21   #38 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Erdi Öztürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 12
Adım ve Soyadım ile öylesine gurur duyarimki

Otağa Adım Soyadim ile üye oldum.

İlerde çocuklarım olur ise

Kız; Bengü , Asena , Aycan .
Erkek; Oğuz , Kaan , Attila ve en çok istedigim Başbuğumuzun Ad'larını koymak.

Mustafa Kemal Öztürk olur gurur duyarim .

Türk Oğlu Türk
Erdi Öztürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.01.2008, 17:45   #39 (İleti Bağlantısı)
Bozkurt

İletiler: 57
Alıntı:
Gökhan adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Anlamı o da olsa iyi miymiş? Kezban gibi bir adı neden aklama gereği duydun?
aklama geregi duymadim gökhan begim, sadece bir bilgiyi ve bir varsayimi paylastim.
Mirzatürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.01.2008, 10:52   #40 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 13
Türk milleti arabın diniyle birlikte adlarınıda almış maalesef. Farsçada cabası. Adını şu anda hatırlayamadığım ünlü birisinin KELİMELERDE TOPRAKLAR GİBİ FETHEDİLİR diye bir sözü vardı Türk milleti bunu sanki çok matah bir politikaymış gibi uygulamış. Kuranda geçiyor diye çocuğa arapça ad koymak ne demektir? Türksen atalarının adını koy niye çöldeki ilkel deve çobanının adını koyuyorsun o senden dahamı üstünki? Bizim ailemizde arapça farsça adlar yoktur herkesin adı Türkçedir.
A L M I L A Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.03.2008, 15:59   #41 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 114
ne mutlu ki benim adım soyadım ÖZTÜRKçe

eğer oğlum olursa: Timur, Hakan
eğer kızım olursa: Burcu, Banu
Deli Dumrul Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.03.2008, 16:01   #42 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 114
Burda herkez aleyna, osman gibi anlamını bilmeden müslüman adı denilerek konulan isimlerden bahsetmiş. Ya anlamını bile bile konulan isimlere ne demeli; örneğin Buse; farsça da öpüşmek ve ya öpücük anlamına gelir hem islama uygun değil hem Türkçe değil hem de herkez anlamını biliyor.

Y.N:Türk ile başlayan sözcüklere büyük harf ile başlayınız.
Deli Dumrul Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.04.2008, 14:13   #43 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 65
Sayın yöneticinin verdiği bağlantıda Turan isminide gördüm, ben Turan ismini Farsça biliyordum.
Gökdeniz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 09.04.2008, 18:38   #44 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Alıntı:
Gökdeniz adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sayın yöneticinin verdiği bağlantıda Turan isminide gördüm, ben Turan ismini Farsça biliyordum.

Evet, "Turan" sözcüğü Farsça'dır. Bu adların hepsini biz derlemedik. Hatta "Turan" sözcüğünün geçtiği birkaç tane birleşik ad da var.
Alt 09.04.2008, 19:57   #45 (İleti Bağlantısı)
TürkçüTurancı

Attila375 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
oğlum olursa adını ülgen koyacağım kız olursa onu daha düşünmedim.

Burcu ve duygu hangi dillerin?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler