![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
TÜRK GENCİNİN YAŞAMA BAKIŞI
Türk Genci sırtına yüklenen milli yükler hasebiyle diğer ırkların gençliğinden ayrılmış ve vakar abidesi olmuştur.
Bu gençler bizi Çanakkale'de savunan ve Türk'ün her döneminde dirilişe sebep olan ruh halleri ile tüm dünyanın takdirini toplamışlardır. Bugünkü dünya düzeninde ise kültürel yozlaşmalarında etkisi ile yerel yani milli kültürlerden uzaklaşma görülüyor.Bir ülkede başlayan bir akım tüm Dünya'ya hakim oluyor.Buna kimi zaman 'TARZ' kimi zaman 'İDEOLOJİ' kimi zamansa 'MÜZİK TÜRÜ' diyebiliriz. Peki gençlerimiz bu dış kültür dayatmalarından nasıl kurtulacak? Reçetesi bellidir.Türk kültür ve Tarihine değer vererek Türk'ün Maneviyatına ters düşecek şeylerden uzaklaşmak ve Türk Töresini bilip ona uygun yaşamaktır. Kişisel zevklerini ve ilgi alanlarını dahi Türk Kültüründen alırsa ırkına ve tarihine bağlı yüksek şuurda bir Gençlik canlanır. Söyleyeceğimiz örnekler ilk bakışta çok hayalperest gelebilir lakin gerçeği birebir yansıtıyor. Türk Genci sporla ilgilenmelidir.Ama ne tür sporlar. Spor'un türü bile önemlidir. Bir Amerikan oyunu olab Bowling bu gün hemen hemen tüm Evrenkent'ler de var lakin Türk Sporlarından ne Cirit'e ne Güreş'e bir ilgi yok bunun tüm sebebi sporda kültür yozlaşmasına dahil olmamız ve yerel kültürümüzü unutmamızdır. Amerika'nın yerel oyunu olan Rugby senelerdir profesyonel bir ligde müsabakalarla sürdürülüyor ve geniş bir bütçe ayrılıyor. Biz ise deve güreşleri,cirit oyunları,yağlı güreş müsabakaları gibi tarihten günümüze kültürümüzü yansıtan oyunlarımızı sadece şenliklerde gülmek için sürdürüyoruz.Çok içler acısı bir durum. Giyim kuşam ve müzik türlerinde geleneklerimizden kültürümüzden bahsetmek neredeyse imkansız. Küreselleşmenin iliğine kadar işlediği alanlardan birisi müzik. Bugün müzikle ilgilenen Türk Gencinde merak konusu olan çalgılar çok ilginç. Gitar ve türleri.Tabi ki öğrenmekten zarar gelmez ama neden Gençler Kopuz veya Bağlama'ya önem vermiyor da Gitar ve türlerine önem veriyor oturup düşünmek analiz etmek gerek. Çünkü dinledikleri müzikler hep bu yönde. Sokağa çıktığımda ağzı gözü pirsingli siyahın tonlarında ucube tişörtler ve pantolonlar giyen çok kalabalık Genç kitleleri görüyorum.Bu Gençler Türk kimliğinden tamamen sıyrılmış dilde,kültürde,giyim kuşam tarzında tamamen Amerikan özentiğiliğini bir adım öne koymuşlar. Hülasa kültürdeki dışarı hayranlığımız tabiki günümüz meselelerine ve milli hassasiyetlerimize de yansıyor. Tüm eğlencesi yüksek sesle müzik dinlemek olan genç hiç haber takip etmeyi gazete okumayı günlük olaylara vakıf olmayı heves etmiyor. Bunları düşünenleri de gençliğini yaşamıyorsun diye alaya alıyor. Türkçü Töre'ye uygun bir nesil istiyorsak Türk Kültürü'ne sadık herşeyiyle; Duruşuyla,bakışıyla,oturuşu kalıkışıyla Türk Gençleri yetiştirmemiz gerek. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Dediklerin, tespitlerin malesef günümüz gencliginin aci cancekisen durumunu ifade ediyor kandasim. Günümüz dünyasinda teknolojinin faydalarinin yanisira zararlarida oluyor. Iyi veya kötü heran her olaydan haberdar olup olumlu olumsuz etkilenebiliyor genclik. Yani ben aile, cevre, arkadas faktörlerini yanisira günümüz haberlesme araclarininda büyük ölcüde olumsuz etki yaptigi kanisindayim. Ben yurtdisinda yasiyorum ve Vatana izine geldigimde Ankara Sakarya caddesinden gectigimde kendimi uzaylilarin arasindan geciyormus gibi hissediyorum. Giyim, kusam ve davranis olarak buradaki hippilerden daha dehset bir görüntü kirliligi görüyorum. Önceleri Vatanimizda satanist diye bir yapilanmami vardi. Ama sagolsun teknoloji sayesinde her grubun tarikatin sanal ortamlardan tüzüklerini, amaclarini giyim ve kusamlarini alip, bulundugun ülkedeki yapilanmayi baslatiyorsun. Teknoloji ve aile kavramlari cocuklarin, genclerin bilinclenmesindeki en büyük etken. Telvizyonda birtane egitici yayin yapiliyormu veya genclerin ilgisini cekecek eglendirici ama egitici kac tane yayin var. Sagolsunlar medyadakiler bizi avrupali Türkleri iyice zaten koyun yapma cabasindalar. Bizlere kanallarinin avrupa yayinini sunuyorlar ve abuk sabuk reklamindan tutunda haberlerine kadar hep avrupadaki olaylari yani zaten bildigimiz seyleri yayinliyorlar. Bizler Vatanimizda neler oluyor, yenilikler neler gelismeler neler bunlardan haberdar olmak istiyoruz. Genclere Türk hakkinda Türkiye hakkinda yayinlar istiyoruz. E bunlardan muaf genclik nasil ögrenecek benligini ve nasil muhafaza edecek.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Alıntı:
Aile eğitimi gelenek ve göreneklerimizin yaşatılacağı ve öğretileceği tek yerdir.Ve başka hiçbir kurum bu iş için uğraş vermediği için yegane yerdir. Türk Kültür'ünü geliştirmek için kurulan Kültür Bakanlığının bugün ne yaptığına bir bakın.Adamlar Tasavvuf araştırmaları yaparak kültür koruması adı altında tekke ve zaviyeleri tekrar canlandırmaya çalışıyorlar.Türk Kültürü deyince adamların aklına arap tapınakları geliyor. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ben elimden geldigi kadar cocuguma güzel hitap seklini, saygiyi, sevgiyi, bizim Türk oldugumuzu ve Atatürk`ü Türk bayragini tanitiyorum. Henüz üc yasinda Atatürk' ü görünce iste Atatürk diyor ve bayragimizi görünce Ayyildiz diyor. Ama umarim ilerdede bildiklerini muhafaza eder ve sadece ADI Türk olanlardan olmaz.
Gelelim adI Milli ama kendisi bu kavramdan yoksun kuruma. Hala tarihimizin osmanli ve tasavvufdan ibaret oldugunu saniyorlar. Yakinda Atatürk büstünü kaldirip genclige hitabeyi degistirirlerse sasmam. Bu saatten sonra hersey mümkün.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Bu çevre,bin bir türlü insan varken,uyuşturucu,serserilik,kız peşinde koşma,yabancı özentiliği,vs.. varken çocuk yetiştirmek çok zor...
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bakiŞi , gencİnİn , türk , yaŞama |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|