![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk isen Türkçe yazabil artık.
Urukdaşlarım; dil ve dil ile uzantılı hata ve eksiklikler konusunda otağ yöneticilerimiz sıklıkla uyarıda bulunuyorlar fakat ben bu uyarıların pek dikkate alınmadığını görüyorum.Hala eksik harf kullanan, hala Türk yazmasını beceremeyen insan var otağımızda.Yapmayın,Etmeyin herkesin mi klavyesi bozuk yahu?Acele ile mi ileti gönderiliyor? Bir bakın lütfen iletilere
düşünürsünüz ki şahıs yazdığını okumamış... Neden hala yazım hataları var,anlamak mümkün değil.Türkçülük için birşey mi yapacaksın?İletinin Türkçülüğe bir ufak adım dahi olsa katkısı olmasını mı istiyorsun? Bak güzel bu,urukdaş.O halde Türkçe imlasında eksik olmamalı.Urukdaşım; En azından yazdığını oku,imla hatası var mı yok mu bir bak. İletiler için daha özverili olmalıyız ve çabucak bu sorundan sıyrılmalıyız. Otağımızda konuşulacak çok şey var daha.Biraz daha özenli ileti olsun istiyorum. Sağlıkla kal urukdaş. Ezen Bolsın.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türkçe'mize sahip çıkacagız...
meraklanma kandaşım... (ewe gidiyorum--ok--by-- vs.) gibi saçma sapan kelimeler türedi ortada... ancak otağımızda bunlara taviz verilmemektedir... yöneticilerimiz bu konuda da hassalığını korumaktadır..
Ülküler kanla, fedakârlıkla, kahramanlıkla beslenir. Bir millet, ülküsüne varmak için ırmaklar gibi kan akıtır, yığınlarla can harcar. Ülkülere kanla, kılıçla, dövüşle, millî kinle varılır. Ülkü çelik yürekler, demir bilekler, sarsılmaz irâdeler, yüksek ahlâklar ister. Ülkü bir dindir. Kahramanlar ve şehitler ister. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben de rica ediyorum w falan kullanmayalım,bizim mis gibi v harfimiz var,yetmiyor mu? Ya da "ks" olan kısımlara x niye yazıyoruz ki? Bazı bilinçsizler bunu yapıyor tamam da,bari biz yapmayalım lütfen. Madem Türkçüyüz,Türkçemize de sahip cıkalım. Ayrıca yazı anlaşılabilecek kadar nokta virgül kullanmasını da bilelim! Oyle yazılar var ki kelimelerin arasına boşluk konulmamış,nokta,virgül kullanılmamış,hiçbir şey anlaşılmıyor!
Benim de hatalarım oluyorsa özür dilerim... Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk'ün dili her zaman onun için kutsal bir değer olmuştur.Elbette her Türk evladı kutsalına sahip çıkmalıdır ancak Türkiye'mizde artık öğretmenler bile düzgün Türkçe kullanmamaktadır.Düzgün yazamasak bile bir Türkçü olarak en azından Türk kelimesinin ilk harfini büyük yazmalıyız.Bu bizim için en azından bir başlangıç olacaktır.Esenlikler Irkdaşlarım.
TTK... |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yalñuk oglı munsuz bolmas
|
Bende ister istemez bazen dilimize girmis arapca kelimeleri kullaniyorum ya aliskanlik yada özTürkcesini bilmedigimden,birde bende Türkce harfler mevcut degil .Onun disinda yazdiklarima özen gösteriyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Arapça yahut başka uzantılı sözcük bizlere ne kaybettirir? ÇOK ŞEY..Otağımızı ziyaret eden ve üyelik alan delikanlıyı düşününüz..''Foruma burada otağ denmiş.Ne güzel ben de Türkçüyüm ,Birkaç ileti yazayım ,Şu bahsi geçen ATSIZ kimmiş öğreneyim'' Diyerek gelene, Otağımızda nasıl örnek teşkil edebiliriz?Az mıdır önemi bu hadisenin? Güzel, anlaşılır TÜRKÇEMİZ ne kadar ilgi görürse o şahıs o denli yakında bulacaktır otağın izini.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ülkücüsünden fettoşcusuna hepsi bariz dil ekseğiridir.Biz Irkçılar zaten var olan tavrımızı milli bilinçden özellik alarak iletmeli, sadece dilde bile ne yaman milletperver olduğumuzu kolaylık ile görünür halde tutmalıyız...İmlalar,Cümle yapıları nerede ise azınlık halinde bilinen TÜRKÇÜ'nün azılı silahı olarak ahenkli ve kudretli olmalıdır..Fikrimdir.
Ezen Bolsın Uruğum.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Maria Tokmakçı sahte adlı misyonerdirl
|
ülkücüler ümmetçiler halen "selamın aleykum" diyorsa ben onun milliyetçiliğinden ve türklüğünden şüphe ederim
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim ismim ıparkatun şeklinde,site yoneticileri ismimi ıpar katun şeklinde değiştirebilirler mi acaba?
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çok teşekkür ederim...
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Cevap: Türk isen Türkçe yazabil artık.
TÜRK her zaman TÜRKÇE konuşmalı ve yazmalıdır.
Bu amerikan düşkünü gençlerdeki özentilik bakalım nereye kadar devam edecek.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türk'çe ulu bir dil ve ses bayrağımızdır.Çok dikkat ederek kullanalım.
Menge rengi die od ile günler |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Milli bilinç ve kültürden yoksun olan,ortada kalmış ve kendini çağdaş saydığı(!) İngiliz, Amerikan,Fransız kültürüne yamamayan çalışan ucubelerin yazılarından örnekler görüyorsunuz aşağıda.Bunlar acundaki en büyük özenti tiplerdir.Bunlara tek söyleceğim aşağıdaki resimde olduğu gibi ya Türkçe konuşun ya da susun .Hatta Türkçe'nin içine edeceğinize tamamen İngilizce konuşun ki kimin ne kadar İngiliz,Amerikan,Fransız sevdalısı olduğu ortaya çıksın ve bunu millette bilsin.Zaten sizin konuştuğunuz her Türkçe sözcük Türkçe'ye hakarettir.
sefdaa Ziyaret tarihi: Bugün Kadın, 18 yaşında, Pendik, Güzelyalı musıgı sewen gesmeyı sewen bırıym :D armes 28.08.2007 14:21:47 ALLAH NE DİYEYİM EMİ GÜZEL OLMUŞ TEŞEKKÜR EDERİZ PAYLAŞIM İÇİN.THE END oktavia 23.08.2007 19:03:06 yaww arasıra ziyaretime gell :)) nubess 20.08.2007 19:41:13 bu arada yengece de sewgılerımı ıletıyorum |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Benim x,q, hariflarima irad tutmayin lütfen. Cünki ben AZERBAYCAN TÜRKÜYÜM ve bizim elifbada bu hariflar kullanilir.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|