Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.08.2007, 04:01   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 421
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk-İslam sentezi saçmalığı

Mehmet akif’ den Ziya Gökalp’a, Yahya Kemal’den Mehmet Emin Yurdakul’a kadar bir çok şair ve düşünürler için anma törenleri düzenliyorlar. Türklük Türkçülük onların tekelinde. Türklüğü Müslüman potasında eritmeyi Türk-İslam sentezi olarak düşünseler gerek. Düşüncelerinin içeriği Mehmet Akif’in: ’’Türk Arapsız yaşayamaz kim ki yaşar der delidir/Arap’ın Türk ise sağ gözü hem sağ elidir’’ dizeleriyle özetlenebilir.Oysaki bunlar Mehmet Akif’in temsil ettiği İslamcı akımın da ardılı değil.
Nedir bu Türk-İslam sentezi? Bundan daha anlamsız ve daha saçma bir söz olamaz. Çünkü Türk-İslam sentezi çağımızın sorunu değil. Bu, Türklerin İslamlığı kabul döneminde ortaya çıkan bir sorundur. İslam uygarlığı bilim, sanat ve dünya görüşü açısından devresini kapatmıştır. Hele Namık Kemal bu Türk-İslam sentezine karşı bayrak açan, onu dünya, doğa ve insan görüşünü hicveden bir tutum içerisindedir.
Gene Ziya Gökalp, bu Türk-İslam sentezinden kurtulmak için , Osmanlı kültürünü İslam uygarlığının bir uzantısıdır diye kapı dışarı ediyor ve İslamiyet’i sadece inanç alanının sınırları içinde düşünüyor.
Ve yine bu sentezcilerin benimsediği önemli isimlerden biri de Yahya Kemal’dır. Aslında bazı işin içinden çıkamadıkları durumunda başvurdukları kimsedir Yahya Kemal. Onun içinde söz konusu olan Türk-İslam sentezi değil, din çelişkisidir.
Bizim için Türk-İslam sentezi diye bir şey olamaz. Buna inananlar eğer tutarlı olmak istiyorlarsa; bilimsel bir gerçekliği bulunmayan Türk-İslam gibi bir terimi öne sürerek Milliyetçilik adı altında Türk büyüklerini bir yana iterek haklı çıkmaya kalkmasınalr. Kendilerini kandırmayıp şimdi cemaatı kalabalık olan Nakşibendi tekkesinde ya da Nurcular safında epey yandaş bulabilir.
TUVA HAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.08.2007, 04:19   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Devrimci adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Türk-Islam sentezciliği diye birşey olamaz; devşirme-islam, kürt-islam, melez-islam vb olabilir.
Türkiye'de bunun dışındaki islamcılar; şakşakçılar, işbirlikçiler ve yobazlardır.
Portföy belli; safkan ırklarda sentezciliğin veya iç-dış mihrakların tehdidi söz konusu olamaz..! Geleneksel değerler ön planda tutulur ve ona göre hareket edilir.

Irkdaşlarıma saygılarımla...

TTK
Devrimci Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.08.2007, 16:08   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Türk islam birliği imkansız ve saçma. melez bir toplulukta arap hayranlığı içinde Türklükten bahsetmek imkansız.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.08.2007, 19:53   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 11
islamcılık günümüzde, arapçılık olarak kullanılıyor. bakın recep tayyibe, cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden abdullah gül'e.... isimleri bile arapça. türk - islam sentezi demek, ben türkü türklükten çıkaracağım, ortadoğuda develerin altında entarisini sıyırıp yere sıçan pis araplara benzeteceğim demektir. tuzağa düşmeyelim lütfen...
korkut Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.08.2007, 20:15   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

turancıı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 6
DEDİKLERİN MANTIKLI VE DERİN
Alt 30.08.2007, 01:21   #6 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 96
Bizim hızımızı kesen,yavaşlatan zaten İslamın hümanistliği olmuştur Türkçülüğü durdurmuş araplaştırmıştır.Milliyetçilik kültürle olmaz kanla olur ırk bakımından TÜRK olmayan TÜRK değildir bir alman kendini TÜRK hissettiği için TÜRK olmaz ya da bir TÜRK kendini alman hissettiği için alman olamaz TÜRK TÜRK olduğu için TÜRKTÜR ve başka bir ırktan olamaz.İslamın sahte kardeşlik masallarına karnımız tok arapların bizi nasıl arkadan vurduğunu gördük.Bizler TÜRK ırkçılarıyız, kafatasçılarıyız TÜRK olmayana acımak yoktur merhamet yoktur.
Boramir Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.10.2007, 16:37   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Altaylı Asena adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Alıntı:
Boramir adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Bizim hızımızı kesen,yavaşlatan zaten İslamın hümanistliği olmuştur Türkçülüğü durdurmuş araplaştırmıştır.Milliyetçilik kültürle olmaz kanla olur ırk bakımından TÜRK olmayan TÜRK değildir bir alman kendini TÜRK hissettiği için TÜRK olmaz ya da bir TÜRK kendini alman hissettiği için alman olamaz TÜRK TÜRK olduğu için TÜRKTÜR ve başka bir ırktan olamaz.İslamın sahte kardeşlik masallarına karnımız tok arapların bizi nasıl arkadan vurduğunu gördük.Bizler TÜRK ırkçılarıyız, kafatasçılarıyız TÜRK olmayana acımak yoktur merhamet yoktur.
Söylediklerinizin birçoğuna katılıyorum ama İslam hümanistliği kavramını kabul etmiyorum. Kaldı ki Türkiye de arap sempatisi yapan sadece belli bir kesim var. Onların da soyu belli. Biz Türkler hangi dine inanırsak inanalım kabul ettiğimiz dini kendi geleneklerimizle süsledik. Tapınaktan çıkan Uygur kağanı attan aygır kestirip toy kurdurmadı mı? Sufilerle müslümanlığa geçildi çaput bağlamadık mı yine de? Şu an müslüman olup Türk geleneklerini yaşatmayan kaç kişi var? Müslümanlığa geçilse de Türk töresi geleneği devam ediyor. Evet belli bir kesim var geleneğimize atalarımızın töresinde olup şu an yaşatmaya çalıştıklarımıza batıl diyorlar. Neden kültürümüzü yok etmek için. Araplaştırmak için. Ama bakın Anadoluya gerçek Türk nasıl yaşıyor? Türk islam sentezi deyimini asla kabul etmiyorum. Halkımızın çoğu müslüman olabilir. Ama nasıl yaşıyorlar? Uçmağa varıldığında 7 sinde 40 ında mevlüt okutulmuyor mu? O eve ölü aşı götürülmüyor mu? Köpek uluduğunda uğursuz saymıyor muyuz? Arap mezarın başına taş dikiyor mu? Kümbetler sizlere neyi hatırlatıyor? Neden çaput bağlarız? Darısı başına deyimi size neyi anlatıyor? Neden gelinlerin başına buğday, altın ya da şeker saçılır? Eşik neden kutsaldır? Sorduğum sorular size tanıdık gelmiyor mu? Bakışa karşı neden okuturuz kendimizi? Neden üç kez tahtaya vururuz elimizi? Tüm bu bahsettiklerim günlük hayatımızda karşımıza çıkmıyor mu? Öyleyse neyin sentezi bu?
Altaylı Asena Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.10.2007, 16:53   #8 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Balasagun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 118
3 kere tahtaya vurmanın Türk geleneği olduğunu bilmiyordum.Neyse konuya gelince İslamın en masum hali bile bana itici gelir oldu artık,çünkü İslamın temeli zaten eski arap inançlarına dayanıyor.Yahudi krallarına peygamber diyen bir din sonuçta.İslamın Türklere bazı yararları olmuştur bunu inkar edemem ama zararı oldukça fazladır ve artık yeni nesillerin dogmalardan iyice arınmaları gerekir diye düşünüyorum.
Balasagun Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.10.2007, 17:05   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Sn Balasagun size katılıyorum yalnız biz Türkler hangi dine inanırsak inanalım kendi inançlarımızı o dine taşımışız. Belli bir kesim dışında herkes islamiyeti Türk töresine göre yaşıyor. Neden fal bakan da baktıran da cehennemliktir deniyor? Müslüman olup fal baktıran birçok insan var. Türk töresinde var ya! İlla batıl diyecekler ya! Ben dünyanın hiçbir yerinde (müslüman ülkelerden bahsediyorum bu arada) sahura davulla ve maniyle kalkan birilerine rastlamadım. Biz davuldan vazgeçemeyiz. Bizler mezarlarımızın yerini belirginleştiririz. Ziyaret ederiz. Eğer arabın yaşadığı gibi yaşansaydı bunların hiçbiri olmazdı.Bu yüzden bence bunları dile getirmek en iyisi. Yine söylüyorum arabın islamını yaşıyan sadece belli bir kesim. Onlar da eski Türk geleneklerini silmek için ellerinden geleni yapıyo. Başarılı olamazlar ama. Türk hiçbir zaman kendi geleneğinden vazgeçmez.
Alt 18.10.2007, 17:40   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 421
Alıntı:
Altaylı Asena adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Sn Balasagun size katılıyorum yalnız biz Türkler hangi dine inanırsak inanalım kendi inançlarımızı o dine taşımışız. Belli bir kesim dışında herkes islamiyeti Türk töresine göre yaşıyor. Neden fal bakan da baktıran da cehennemliktir deniyor? Müslüman olup fal baktıran birçok insan var. Türk töresinde var ya! İlla batıl diyecekler ya! Ben dünyanın hiçbir yerinde (müslüman ülkelerden bahsediyorum bu arada) sahura davulla ve maniyle kalkan birilerine rastlamadım. Biz davuldan vazgeçemeyiz. Bizler mezarlarımızın yerini belirginleştiririz. Ziyaret ederiz. Eğer arabın yaşadığı gibi yaşansaydı bunların hiçbiri olmazdı.Bu yüzden bence bunları dile getirmek en iyisi. Yine söylüyorum arabın islamını yaşıyan sadece belli bir kesim. Onlar da eski Türk geleneklerini silmek için ellerinden geleni yapıyo. Başarılı olamazlar ama. Türk hiçbir zaman kendi geleneğinden vazgeçmez.

Konuyla ilgili olarak sorunumuz, eski Türk geleneklerinin devam edip etmemesi değil. Bilimsel bir temeli olmayan Türk-islam sentezi denen şeyin siyasi acunda ve Türk toplumundaki bulduğu yer ve etkileridir.
Alt 18.10.2007, 17:49   #11 (İleti Bağlantısı)
Yüce Türk Ordusu Mensubu

İletiler: 222
Toplum içerisinde genellikle mutaassıp, bağnaz ve cahil kesimler tarafından benimsenen ve siyasî ölçekte MHP ve Ülkü Ocakları'nın savunduğu fikir olan Türk-İslâm Sentezi tam anlamıyla bir saçmalıktır. Ve gerçek Türk milliyetçiliği olan Türkçülükle hiçbir ilgisi yoktur.

Seyyit Ahmed Arvasi isimli arap bedevisi tarafından teorize edilen bu fikrin nihaî hedefi "İ'lây-ı Kelimetûllah" yani İslâm Birliği kurmaktır. Bu yüzden bu uyduruk fikir, şeriatçı ve ümmetçi bir fikirdir ve İslâm kardeşliği tezini içerir. Bu düşünce sahipleri için Müslüman olmayan Türklerin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Saf kan Türk kanı taşıyan fakat İslâm'a inanmayan Türkleri "dinsiz, imansız, kâfir" görürler. Dillerine pelesenk ettikleri ve iptidaî beyinleriyle kendilerine göre yorumladıkları "Turan" kavramı da onlar için sadece Müslüman olan Türklerin diğer Müslüman etnik özürlüler ve melezlerle birleşmesini ifade eder. Bu fikir sahipleri için sentezci yani ülkücü olabilmenin yegâne şartı sünnî ve lâikliğe düşman olmaktır.

Bu fikrin temeli lâikliğe düşman olmaktır. Dolayısıyla lâik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu Yüce Başbuğ Atatürk'e düşman olmaktır. Ülkücülere göre Türkiye Cumhuriyeti bugün dinsiz bir devlettir ve bu durumun sorumlusu Atatürk'tür. Ülkücüler, devamlı surette eleştirdiğimiz Millî Görüşçü cenâh kadar şer'î devlet yapısını özlemekte ve bunun için çalışmaktadırlar.

Bazı arkadaşlar İslâm'da hümanistlik kavramını kabul etmediklerini beyân etmişler. Tabiî bu kanaat İslâm'da hümanizm olmadığı anlamına gelmez. Zira İslâm'ın özünde ümmetçi düşüncesi vardır ve tüm Müslümanlar kayıtsız şartsız "kardeş" kabul edilirler. İslâm dini, diğer dinlere mensup kimselere oldukça acımasız ve gaddarken kendi mensupları arasında bir takım esas ve ritüelleri sayesinde sarsılmaz bir kardeşlik duygusu tesis etmiştir. Öyle ki; milletimiz, yüz yıldır başımıza belâ olan kürt köpeklerini İslâm hümanizmi sayesinde hâlâ hoş görmekte ve kardeş (!) kabul etmektedir.

Ümmetçilik fikrini benimseyen ülkücülerde diğer Müslümanlara karşı "kardeşlik ve merhamet" duyguları çok gelişmiştir. Ülkücüler, İslâm kardeşliği ve insancıllığı adı altında Filistinli araplar, Türk düşmanı çeçenler ve diğer Müslüman etnik özürlüler için her yerde zırlarlar ve feveran ederler.

Sonuç olarak sentezciler asla milliyetçi değillerdir. Bunlar milliyetçilik adı altında siyasal İslâmcılık yapan sahtekârlardır. "Turan, Türklük, milliyetçilik" gibi kutsal kavramlar onlar için İslâm Birliği'ne giden yolda birer basamaktır. Ülkücülerin siyasî arenadaki temsilcileri olan Alparslan Türkeş de düşüncelerini hayata geçirebilmek adına çeşitli dönemlerde başta Amerikalılar olmak birçok Türk düşmanı ile ittifâk yapmış ve gerçek Türkçülüğün türlü yollarla sansürlenmesini sağlamıştır.

Hülasa; Türkçülük, Türk-İslâm Sentezi’nin tam anlamıyla zıddıdır ve düşmanıdır. Ülkücüler içlerinde yer alan etnik özürlüleri tâsfiye etmeden, lâik dünya görüşünü tam anlamıyla benimsediklerini ilân etmeden ve Yüce Başbuğumuz Atatürk ve yol göstericimiz Atsız Ata'nın bütün düşünce ve eylemlerini kabul etmedikleri sürece düşmanımız olarak kalmaya devam edeceklerdir.

TTK
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.10.2007, 08:10   #12 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
TUVA-HAN adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Konuyla ilgili olarak sorunumuz, eski Türk geleneklerinin devam edip etmemesi değil. Bilimsel bir temeli olmayan Türk-islam sentezi denen şeyin siyasi acunda ve Türk toplumundaki bulduğu yer ve etkileridir.
Sn. Tuva Han

Ben sadece biraz daha farklı açıdan baktım. Eğer bizler bu sorunu kabullenirsek sorun diye birşey çıkar ortaya Ama be sentezi kabul asla etmiyorum. Ve islamiyetin bizi değiştirmediğini ama bizim islamiyete Türk geleneklerini eklediğimizi söylemeye çalışıyorum.
Alt 19.10.2007, 08:12   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,353
Alıntı:
Sn. Tuva Han

Ben sadece biraz daha farklı açıdan baktım. Eğer bizler bu sorunu kabullenirsek sorun diye birşey çıkar ortaya Ama be sentezi kabul asla etmiyorum. Ve islamiyetin bizi değiştirmediğini ama bizim islamiyete Türk geleneklerini eklediğimizi söylemeye çalışıyorum.

İslamiyet mi bizi değiştirmemiş? Vah! İstersen islamiyetin bizden götürdüklerini sıralayalım ne dersin?
Alt 19.10.2007, 08:17   #14 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Sn Kür Şad

Bazı arkadaşlar diyerek beni kastettiğinizi düşünüyorum. Siz arapların ümmetçi olduğunu söylemişsiniz islamiyet konusunda çok bilgili olduğumu söyliyemem. Ama arapların ümmetçiliği müslümanları kardeş olarak görmesi de bir yere kadardır. Osmanlı bunu zamanında yaşamıştır. Müslümanlık birleştirici olmamıştır. Araplarda din olgusu bağlayıcı değildir.

saygılarımla
Alt 19.10.2007, 10:05   #15 (İleti Bağlantısı)
Yüce Türk Ordusu Mensubu

İletiler: 222
Alıntı:
Sn Kür Şad

Bazı arkadaşlar diyerek beni kastettiğinizi düşünüyorum. Siz arapların ümmetçi olduğunu söylemişsiniz islamiyet konusunda çok bilgili olduğumu söyliyemem. Ama arapların ümmetçiliği müslümanları kardeş olarak görmesi de bir yere kadardır. Osmanlı bunu zamanında yaşamıştır. Müslümanlık birleştirici olmamıştır. Araplarda din olgusu bağlayıcı değildir.

saygılarımla
Değerli Altaylı Asena,

Söylemek istediklerinizi anlıyorum. Elbette tarihin hiçbir döneminde "din" faktörü milletleri birleştirici ve kaynaştırıcı bir unsur olamamıştır. Atsız Ata'nın dediği gibi "...Çünkü yüzyılların getirdiği gelenekler dinden daha kuvvetlidir ve tarihi mukadderat korkunç bir şeydir."

Lâkin İslâm Birliği düşüncesinin bir kuruntudan ibâret olması İslâm'da hümanizm veya kardeşlik duygusunun olmadığı anlamına da gelmez. Bunun en bariz ve canlı örneği; yukarıda da ifade ettiğim gibi kürtlere milletçe gösterilen hoşgörüdür. Bunu anlatmaya çalışıyorum.

TTK
Kür Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler