Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Bilim & Teknoloji > Bilim & Teknoloji > Teknoloji > Teknoloji > Elektronik > Elektronik Eşyalar Ve Araçlar
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 04.03.2008, 20:11   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

BOZ-OK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 69
BOZ-OK Rss Beslemesi
Türk İşletim Sistemi Yazılımı PARDUS

Sizlerin de bildiği gibi Pardus işletim sistemi Tübitak tarafından Linux tabanına dayalı olarak geliştirilmiş ve ücretsiz olarak kullanıma sunulmuştur.

RTE'nin ülkeyi yabancılara satma programı kapsamında, Bill Gates'in ağzını sulandıracak şekilde devletin bakanlıklara ait tüm alt yapısını oluşturacak veri bankalarının kullanımına yönelik işletim sistemi ihalesine girmesi için Türkiye'ye davet edilmiştir. Bill Gates de tüm şirinliği ile geldi ve ihalenin kendisine verilmesi durumunda okullara bilgisayar yardımında bulunacağını belirtti.

Bildiğiniz gibi Windows'da her ne kadar kişisel bilgiler kesinlikle hiç bir yere gönderilmeyecektir denilirse de bu büyük bir yalandır. Hatta bilgisayarınıza gizli servislerin istediği zaman ulaşabilmesini sağlamak için sanal portlar windows ile otomatik olarak gelir/yüklenir. Bu özel bilgilerin aktarılması ile ilgili olarak Alman Genel Kurmay Başkanlığı kendi incelemelerinden sonra windows'un gizlilik/istibarata karşı koyma açısından kendi Silahlı Kuvvetleri için tehdit oluşturduğunu tespit etmiştir. Windows kullanımını yasaklayarak tüm silahlı kuvvetleri birimlerinde Linux temelli kendi işletim sistemi pogramını kullanmaya karar vermiştir. İşte bizim çok değerli ve saygın bilim kuruluşumuz Tübitak'da bu ihtiyacı görmüş ve Türkler için, Türkiye için ilk Türk yapımı işletim sistemi programını yapmıştır.

Programı evdeki bilgisayarlarımdan birine ve iş yerindeki bilgisayarıma olmak üzere yükledim ve incelemeye başladım. Gördüm ki emekleme safhasında olmasına rağmen program çok başarılı ve birçok özelliği windows'dan kat kat iyi. Hatta yabancıların bile ilgisini çektiğini ve kullandığını görünce daha mutlu oldum.

Pardus, kullanımı son derece kolay ve içinde ilave birşey yüklemenize gerek bırakmadan her türlü aracı barındıran kullanışlı ve performanslı bir yazılım.

Pardus'u daha fazla övmek yerine kandaşlarımın bizzat kendilerinin görmesini tavsiye ediyor ve ücretsiz yükleme ve yardımcı olacak sitelerin adreslerini aşağıda veriyorum:

(Not: Bu arada müzik çalma programına ait ikon Bozkurt olarak sembolize edilmiş.)
Yüklemek ve bilgi sahibi olmak için:

:: Pardus :: TÜBİTAK/UEKAE ::

:: Pardus :: T�BİTAK/UEKAE ::
BOZ-OK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.04.2008, 20:38   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 18
Atsız ATA Rss Beslemesi
Her Türkçü kullanmalıdır.

Pardus , şu anda bilgisayarınızı kurulu olan windows gibi bir yazılımdır. Tubitak tarafından geliştirilmektedir.

Neden Pardus?
Ülkemizde işletim sistemlerinin bilgi teknolojileri alanında kapsadığı yeri, dolaylı olarak etkiledikleri sektörleri ve genel olarak gelişme hareketi ile ilişkilerini irdelediğimizde şu gözlemlere varılmaktadır:

* Ulusal bağımsızlık, güvenlik ve tasarruf amacıyla, kritik uygulamaların üzerinde çalışabileceği, açık ve standart bir veri yapısını destekleyen, güvenlik izlemesine imkan verecek şekilde kaynak kodu açık olan ve finansal yük oluşturmadan yaygınlaştırılabilecek bir işletim sistemine gereksinim duyulmaktadır.
* Türkiye’nin bilgi teknolojileri konusundaki etkinliğinin katma değerli projelere yöneltilmesi, araştırma ve geliştirme ağırlıklı yüksek teknoloji üretimi yoluna gidilmesi gerekmektedir.
* Bunun bir yandan öncülü ve bir yandan da ürünü olarak yerel bilgi birikiminin, gerek teknolojik alanda ve gerekse iş süreçleri düzeyinde, sağlanması zorunluluğu vardır.
* Ülke gereklerine bağlı olarak teknolojik gelişmenin yönünü belirlemek, farklı alanların ağırlığını değiştirmek ve dolayısıyla söz konusu işletim sisteminin yol haritasına hakim olmak tercih edilmektedir.

Bu gereksinimlerden hareketle Linux temelli bir ulusal işletim sistemi dağıtımı oluşturma işine girilmesine karar verilmiştir.

Detaylı bilgi için:
:: Pardus :: TÜBİTAK/UEKAE ::
Atsız ATA adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.04.2008, 23:44   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 610
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
Birçok programı çalıştıramazsınız,ancak virüs konusunda çok sağlamdır.Mümkün ise bilgisayarınıza Windows ve Pardusu kurun.Windows'da bir vürüsü göremessiniz ancak Pardus'a geçtiğinizde virüsü dosya olarak görebilirsiniz.Ancak geliştirilecek çok tarafı var.Aynı vista gibi eksiği çok.Sunucularda kullanılmasını tavsiye ederim.Hem güvenlik açısından hem de telif hakkı yönünden.
KARAMANOĞLU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler