Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Mutfağı > Türk Mutfağı > Türkçülerin Damak Tadı > Yöresel İçeçekler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.02.2008, 18:38   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ferengis - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 64
ferengis Rss Beslemesi
Türk kahvesi

Birçoğumuzun günlük vazgeçilmezidir Türk kahvesi...Benim dedemlerin zamanında misafire közde,kalaylı cezvelerde Türk kahvesi ikram edilirmiş.Bugün ki gibi çay,şeker yokmuş.Demek istediğim çok eskilerden geliyor Türk kahvesi.Ama asıl öğrenmek istediğim;Eski Türk devletlerinde veya kavimlerinde de varmıydı bu gelenek?Adı üstünde Türk kahvesi mi ya da başka millletlerden mi geçmiş bizim kültürümüze?Bu konuda bilgisi olan andalarımın yorumlarını bekleyeceğim.Esen kalınız!
ferengis adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24.02.2008, 19:43   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.409
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
ferengis´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Birçoğumuzun günlük vazgeçilmezidir Türk kahvesi...Benim dedemlerin zamanında misafire közde,kalaylı cezvelerde Türk kahvesi ikram edilirmiş.Bugün ki gibi çay,şeker yokmuş.Demek istediğim çok eskilerden geliyor Türk kahvesi.Ama asıl öğrenmek istediğim;Eski Türk devletlerinde veya kavimlerinde de varmıydı bu gelenek?Adı üstünde Türk kahvesi mi ya da başka millletlerden mi geçmiş bizim kültürümüze?Bu konuda bilgisi olan andalarımın yorumlarını bekleyeceğim.Esen kalınız!
Kahvenin anavatanı Etiyopya'dır. Bugün Dünya'da kahvenin iki büyük üreticisi Brezilya ve Yemen'dir. Türkler kahve ile Kanuni zamanında Yemen valisinin İstanbul'a getirmesiyle tanışmıştır. Türk usulü kahve de Osmanlı'dan mirastır. Kahveyi Osmanlı devrinde ilk kavuran bir Türk esnaftır. Dünya'nın kahve ile tanışması da 17'inci yüzyıldan itibaren Türkler sayesinde olmuştur. Fakat bugün Nescafeleri, kahveyi öğrettiklerimizden alır olmuşuz o ayrı.
Alt 09.03.2008, 13:20   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Atsızcı_16 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 354
Atsızcı_16 Rss Beslemesi
Babam her sabah ve her akşam içer.

Ben de seviyorum,içmek istiyorum ama kafein'den dolayı bağımlılık yapar diye korkuyorum.

Her hangi bir zararı var mı?

TÜRK kızı Aslı!
Atsızcı_16 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.03.2008, 13:36   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Başkan Denktaş - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TÜRKMENELİ
İletiler: 476
Başkan Denktaş Rss Beslemesi
Alıntı:
Atsızcı_16´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Babam her sabah ve her akşam içer.

Ben de seviyorum,içmek istiyorum ama kafein'den dolayı bağımlılık yapar diye korkuyorum.

Her hangi bir zararı var mı?
Türk kahvesinin bağımlılık yapma gibi bir durumu yoktur.Herşeyin fazlası zarar olduğu gibi Türk kahvesininde fazla içildiğinde zararı vardır.İğrenç, tadı bile olmayan neskafe içileceğine Türk kahvesi tercih edilmelidir.Şahsım olarak neskafe ve diğer kahvelere ağzımı sürmem tek tercihim Türk kahvesidir.

KIROSUZ BİR TÜRKİYE.

Başkan Denktaş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler