![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Türk Kavramı, İslamiyet ve Birkaç Merak Ettiğim Husus
Merhaba,
Aranıza yeni katıldım ve bu da ilk mesajım görüldüğü üzere. Öncelikle konuyu yanlış yere açtıysam şimdiden özür dilerim herkesten. Ben bir Türk milliyetçisiyim. Hatta çevrem tarafından, ki bunlar arasında ülkücü bazı kişiler de var, ırkçı olarak kimi zaman nitelendirilebiliyorum. Bazıları bunu yüzüme karşı söylüyor, bazıları söylemese de hissetiriyor... Merak ettiğim bazı hususlar var, özellikle de bu cemiyetin milliyetçilik anlayışı hakkında: 1- Bence İslamiyet, bu milletin kendi ırksal kimliğini korumasında önemli bir vazife görmüştür. Bunu hristiyanlaşan Bulgar ve Hungar(Macar) kavimlerinin aynı zamanda Türklüklerini de kaybetmesine rağmen, Müslümen Türklerin kendi Türk kimliklerini unutmaması ve bugün milliyetçilik ideolojisini savunan pek çok kişinin aynı zamanda Müslüman olmasından anlayabiliriz sanırım. İş böyleyken bu cemiyetin İslamiyete bakış açısı nasıldır, merak ediyorum. 2- Bir insanın Türk kanından olması mı yoksa kendini Türk hissetmesi mi önemlidir? Şu bir gerçek ki; misal bir kürt veya ecnebi heralde kanında zerre kadar Türklük barındırmadığı halde ben Türküm dese, sanırım pek inandırıcı olmayacaktır. Ancak ailesinde lazlık, çerkezlik, arnavutluk gibi bazı etnik unsurlar bulunmasına rağmen aynı zamanda Türk kanı da taşıyan ve kesinkez kendi kimliğini Türk olarak gören, "Ne mutlu Türk'üm diyene!" sözünü büyük bir gururla söyleyen ve hisseden bir kişi bu camiaya göre Türk müdür? Mesela kendimden örnek vereyim: Baba taraftan dedem annesi taraftan çerkez asıllı olan bir Çanakkale şehididir. Anne taraftan dedem ise laz asıllıdır. Yine anne taraftan şu an ahirete intikal eylemiş birçok cihan harbi ve kurtuluş savaşı gazisi mevcut. Ancak ben kendimi şimdiye kadar ne laz ne de ne çerkez gördüm. Elhamdülillah Türküm ve bunla da gurur duyuyorum. Aynı zamanda arnavut veya laz olmasına rağmen kendisini kesinlikle Türk olarak gören, milliyetçi olan birçok tanıdığım var. Pek çoğu kürtlerden nefret eder aynı benim gibi. Benim ve bu tarz insanların konumu bu cemiyete göre nedir merak ediyorum. Tüm milliyetçi arkadaşlarıma selamlarımı ve saygılarımı sunarım. Türk Süvarisi |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Şahsi düşüncelerimdir.
1. Türkçülükte dinin yeri/önemi yoktur, müslüman milliyetçi dediğin kişilerin çoğu, çapulcu sürüsü ve kendini milleyetçi sanan ümmetçi itlerdir. Bizi bir araya getiren ırkımızdır. Müslümanlık bence tam tersine Türklüğümüze zarar vermiştir. 2. Bu soruya kırıcı olmamak için çok kısa cevap vereceğim. Türk kanından olmayan insan Türkçü olmaz, bizim de bu tip insancıklarla işimiz olmaz. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Irkçılıksa benim ırkçılıktan anladığım Türkün ve Türklüğün düşmanı olan kişi ve ideolojilere karşı yapılan ırkçılıktır. Onun dışında eğer ırkçılık yapılacaksa Hitler gibi saf ırk yaratmak amacıyla, bilimsel deneyler yaparak insan toplama kamplarında saf Türk olduğu ispatlanan kişileri çiftleştirmek ve bundan bir saf ırk yaratmak gibi tamamen akıl dışı ve gayri ahlaki uygulamalar kaçınılmaz olur. Bunlara da kesinlikle karşıyım. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Irkçılık öyle onun bunun "sen ırkçısın" demesiyle olacak birşey değildir. Şurada sorduğun ve söylediğin hiçbir söz senin ırkçı olduğuna kanıt değildir. Sanırım birileri kürt karşıtı olmayı ırkçılık olarak algılıyor!
Yazıda çelişkili ifadelerin en göze çarpanı ise; çevresi tarafından ırkçı algılanan fakat din gibi bir olgunun Türk toplulukları üzerindeki kötü ve sindirici etkisinin aksine "ırksal kimliğini korumasında önemli bir vazife görmüştür" sözüdür. Evet ırksal kimliğimizi din sayesinde koruduğumuz için bugün çocuklarımızın isimleri 99 isim denen saçma listeden seçilmekte. Din sayesinde korunan ırki özelliklerimiz yüzünden bugün birileri kızlarına kürt damat, oğlanlarına kürt kızı seçmekte. Bumu dinin ırksal kimliği koruması. Senin ne niyetle buraya geldiğin ortada ama şunu söylemeden de geçemeyeceğim. Bu asıra kadar kanın bir zerresine bile başka kan karıştırmamış atalarımızın ırksal kimlik dediğin şeyi sadece şuurları yani Türklük bilinci korumuştur. Arabın inancı kendi ırksal kimliğini koruyamazken Türk'ün kimliğini nasıl koruyacak ki? Vazgeçin böyle saçma sapan tezler ortaya sürmekten. Arabı övmekten başka işiniz yok. Birde ırkçı olduğu söylenirmiş çevresinde. Sen ancak senin gibileri kandırabilirsin. Buraya gelip tipikülkücüler gibi bende hem, çerkeslik var, hem de lazlık var deyip sonra da"elhamdülillah Türküm" diyemezsin. Sen kendine başka yer ara. Burası senin gibi sentezci arap severlere kapalı. Üyeliğin iptal. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Adam "elhamdulillah Turkum" diyor, ve ayni zamanda da islamiyetin Turklugu bunca zamandir korudugunu savunuyor. Bu nasil bir mantikdir?
O yuzdenmi, Ozbek, Kirgiz, Kazak ve Kazan Tatar'i kendine Turk degilde Turki gozuyle bakiyor? Bu insanlar oz be oz Turk degiller mi? Onlar rus somurgesi ve beyin yikamasi altinda senelerce yasadilar, evet bu bir gercek. Ama ne hikmettir ki,ayni rus zulmu goren ve tarihlerini KGB'nin hazirladigi tarih kitaplarinda ogrenmelerine ragmen, bugun hic bir "ortodoks" Gagauz Turklugunu inkar etmez. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
ırkdaslarım yanlıs anlamayın ama Türk ırkının tarih boyunca yaptığı en buyuk hata müslümanlığı secmektir haa su anda bende müslümanım bunu inkar etmiyorum ama en büyük hata budur. bu sozumden dolayı belki bir cok küfür yicem ama bence boyledir tarihimize bakarsanız dağılmalar ayrımcılıklar coğunlukla müslümanlık için olmustur
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ya Hepsin Ya Hiç!.. Ya TÜRK'sün Ya Piç!!!!....
Bu yolun yolcuları umutsuz olmamalı, yüce dileğe doğru atlarını salmalı. Yolumun başı Atsız, yolumun sonu Atsız. Yolları bir olanın, kaderi birdir Atsız!
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Tanrı'nın Kırbacı
|
TÜRK, hangi dinden olursa olsun kendi soyunu düşünmediği anda, dini ön plana koyarsa, ondan hayır beklemeyin zaten. O kişi TÜRKLÜKTEN uzaklaşmış demektir.
TTK |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TÜRK BUDUNU AYRI AYRI BOYLAR OLARAK YAŞIYOR,
KİMİ BAĞIMSIZ, KAZAK, KIRGIZ,ÖZBEK...VS, KİMİ BOYUNDURLUK ALTINDA, MUSUL KERKÜK TELAFER TÜRKMENLERİ,DOĞU TÜRKİSTAN, TATARLAR... VS YETERİNCE BÖLÜNMÜŞÜZ VE İŞİMİZ ZOR. BİRDE TÜRK BUDUNUNU MÜSLÜMAN HIRİSTİYAN ŞAMAN OLARAK AYIRMAYALIM, HEP OKUYORUM, BU OTAĞDA OSMANLI DÜŞMANLIĞI YAPILIYOR, ATSIZ HOCANIN NASIL OSMANLI HAYRANI OLDUĞUNU BİLMİYORMUSUNUZ, RUH ADAMDA ,TÜRK TARİHİNDE MESELELERVB. KİTAPLARINDA YAZAR |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
cehennemde gorusuruz... Türk;Kan da ve yaşantıda Türk ise Türk'tür. |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Osmanlı yüzünden Türk çocuklarına arapça adlar verildi. Osmanlı yüzünden Türk dili aşağılık arapların ve farsların dillerinin boyunduruğu altına girdi. Osmanlı yüzünden arabın ölçü birimleri, arabın hafta sonu tatili, kültürü, felsefesi, yaşam tarzı, giyim kuşamı vs. araba dair ne varsa alınıp; Türk kültürü, yaşam tarzı, giyim kuşamı, Türklük ruhu vs. Türk'ü Türk yapan tüm değerler yokedildi. Sayayayım daha??? Evet , Nihal Atsız , yeri gelince Osmanlı'yı övmüştür. Ama bu taktik gereğidir. Çünkü o dönemde kızıl komünistler Osmanlı'ya saldırma adı altında Türklüğe saldırıyordu. Ama gerçek hayatta Atsız Atamızın yakın arkadaşı İsmail Hakkı Gökhun'la sohbetlerinde Osmanlı'ya olan nefretini defalarca dile getirmiştir. Kim dinini ön plana çıkarıyorsa gerçek bölücü odur. Sen git ilk önce onları eleştir. |
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bizler ne Osmanlı düşmanlığı nede Osmanlı'yı inkar ediyoruz. Babamda hata yapsa, hatasını suratına söyleyip, koskoca Osmanlı'nın hatasını görmemezlikten gelemeyiz, sadece yaptığı iyilikleri görüp, yanlışlarını devekuşu gibi görmemezlikten gelemeyiz. Hülasa Osmanlıda bizim atamızdır. Hiç bir Türkçü inkar etme derecesine gelemez. Türkleri inançlarıyla ayıranlar bellidir. Din inanç özgürlüğüdür. Kim neye, nasıl inanıyorsa bizi ilgilendimez. İnançdan daha önemli işlerimiz olduğunun farkındayız. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tanrı Osmanlı oğlunu Türk yarattı diye övüneceklerine,gidip "bedevi-ül arab" olmaya uğraştılar.Cariyeler alıp "zevk-ül sefa" içinde yaşadılar.Osmanoğulları Turan a değil.Kendi beyliklerinin aç gözlülüklerine mahkum oldular.Sarayda Turan anlayışı geliştiğinde de bilin bakalım hangi vezir nerede öldü:P. Osmanoğlunun "melez" evlatları dedelerimin kılıçlarıyla kesildi.Osmanlının aylardır alamadığı kaleleri 3-4 gün içinde aldı.Timur Çin seddine doğru yola çıktığında ancak kovuklarından çıktı "efendiler".Koltuk uğruna onurlarını satar oldular.Biz Osmanoğlu yada Arap değiliz.Savunacağımız bayrak üzerinde Bozkurt olandır.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
KURTULUŞUN ELBETTEKİ TÜRKÇÜ DÜŞÜNCEDEN GEÇTİĞİNİN BİLİNCİNDEYİZ,
BEN OSMANLINI % 100 DOĞRU İŞLR YAPTIĞINI ASLA SAVUNMAM, BENİM ATALARIMDIR. ARAPÇA FARSÇA DİLİNİN GÖKLERE ÇIKARAN SARAYDIR. HALKLA ARASINDAKİ UÇURUMUDA BİLİRİM, DEVŞİRMELERE BU KADAR YÜZ VERENLERDE ONLARDI KABUL EDERİM FAKAT YAPILAN DÜŞMANLIĞA HAZMIM YOK ÇOCUKLARIN SİMLERİ ARAPÇA FARSÇA OLMUŞTUR,DOĞRUDUR. TÜRKİYE CUMHURİYETİNDEKİ İSİMLER NE DEMELİ, ZOZAN, MİZGİN MELİSA VB 6 SENE ÖNCE KIZIMN ADINI ALMILA OLARAK KAYDETTİRMEK İÇİN 2 AY UĞRAŞTIM. BU DEVLET ÖZ TÜRKÇE İSİMLERİ KABULMÜ EDİYOR BENCE TAM BİR IRKÇILIK YAPILMALI GAYRİ TÜRK OLANLARIN HEPSİ SÜRÜLMELİ |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| birkaç , ettiğim , husus , kavramı , merak , türk , ve , İslamiyet |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|