Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Kültürü > Türk Kültürü
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.12.2007, 16:34   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 170
KARAORKUN Rss Beslemesi
Sakaklari bir birine degdirerek görüsmenin kökü nereye dayaniyor?

Gözlemledigim kadar ile bu "gelenek"Türkiye genelinde ülküsüzlerin görüsüme bicimi olarak ünlenmistir.
Ancak günümüzde ülküsüzlerin disindao özellikle Karadeniz insani bu görüsme seklini özümsemise benziyor, Bu isin kökü nereye kime dayaniyor?

Ilginctir bundan bir kac ay önce Finlandiya asilli olduklarini aramizda gecen tanisma aninda ögrendigim iki ögrencinin görüsürken sakaklarini degdirdiklerini gördüm.

hos-bes derken
bu görüsme bicimi de neyin nesi diye sordum aldigim yanit ile saskinligim bir kat daha artti. Finlilerin de Turan soylu oldugunu biliyordum ancak onlarin da Turan soylu olduklarinin bilincinde olmalari hem kivanc verdi hem sasirtti.

Fin asilli ögrenciler dediler ki "Bu bizim anne ve baba tarafindan Atalarimizin geldigi Tampere ile Turku bölgelerinde yaygin bir görüsme bicimidir,ancak anlamini biz de bilmiyoruz".

paylasmak istedim umarim bilgilendiren olur
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler