![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Cevap: ŞAMANİZM
aynen kandaşım bende bugün düşünmüştüm nazar boncuğu arapmı Türkmü diye sağolasınız bu paylaşımdan öğrendim içim rahat..
|
|
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Cevap: ŞAMANİZM
bilgilerini bizimle paylastigin icin cok sag ol. ellerine saglik.
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Değerli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler sayın yönetici....
|
|
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Dünden Bugüne Türk Kültürünün Gelişme Çağları
Prof. Dr. Bahaeddin Ögel Belge niteliğinde ve okunması gerekilen kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum |
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Şamanizm konusunda Mircea Eliade ın Şamanizm kitabı, okunması gereken bir eserdir.
Türklerin gerçek dini Şamanizm değildir; Şamanizm sadece Eski Türk Dinimizin bir unsurudur.Türk dini, Şamanizmle beraber Atalar kültü, Yer-sub inancını da içine alan Gök-tanrı dinidir. Türkler, girdikleri bütün dinlerde sözkonusu unsurları taşımışlar, yaşatmışlardır. |
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Sayın yöneticim, ahkam kesme iddasında değilim. Yazdığım cümlelerde Şamanizm'e karşı düşünceler olduğunu da zannetmiyorum. Ayrıca ümmedin sığ köpeklerinin kitaplarına sizin kadar ben de karşıyım.
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Peki, bu cümlen nedir?
|
|
|
|
#24 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Dinimizin adının Şamanizm olmadığını ifade ettim. Gök-tanrı dininin bünyesinde tabii ki Şamanizm vardır. Şamanizmi salt din olarak kabul ettiğimizde, Tanrısız bir inanç sistemi karşımıza çıkar. Oysaki Türkler tarihleri boyunca Tanrı ya inanmışlardır. Tanrısız inanç sistemlerinden olan Mani dinine giren Uygurlarda bile Gök-tanrı inancının var olduğu bilinmektedir.
Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#25 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Ben de sana yazdığım Türk ulularının sözünün üzerine söz mü söylüyorsun diye soruyorum? İkincisi Kamcıllık bugün bile var. Şamanizm sadece alıştığımız için kullandığımız bir kavram. Ve bu dinde de aslolan Gök Tengri'dir. Putlar değil. Allah diye taptığınız varlığın adı ise bir puttan gelmektedir.
|
|
|
|
#26 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Sizler için Türkler sadece Gök Tengriye inanır.Sizin kadar Türklerin dinine kafayı takanı görmedim.Ben bir Müslümanım.Yukarda ALLAH'a varlık denmiş bunu kabul etmiyorum.Sen nasıl dinine saygı gösterilmesini istiyorsan ben de bir Türk olarak aynısını isterim.Ayrıca ALLAH ismi puttan gelmez.Yanlış bilgiler vererek Türkleri yanıltmayın.
Y.n: Madem öyle seni anan mı zorladı da bu otağa üye oldun? Defol ulan cahil hurafeci ümmet çapulcusu kansız. |
|
|
|
|
|
#27 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
İyi oku, cahil hurafeci...
Alıntı:
|
|
|
|
#28 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
GÖKTANRI VE RUHLAR
GÖKTANRI VE RUHLARI
Ülgen: İyilik ruhudur. Gök Tanrı inancında Gök Aleminin Hükümdarı olarak görülmüştür. Bay Ülgen gibi adlarla Saka Türk'lerincede yaratıcı ruh olarak anılır. Sonsuz Tanrı'nın nın emriyle dünyadaki hayvanları, bitkileri, insanları kisacasi yaşayan ne varsa yaratmakla görevlendirmişdir. Tengri'den sonra gelen en önemli kutsal varlıktır. Eski Türk yazıtlarında Tengri'nin yanında ara sıra sadece onun adı geçer. Diğer tanrısal varlıkların adı eski yazıtlarda geçmez. Ülgen'in 7 balası vardir.Bunlar; Karşıt Buğra Han Yeşil Han Burça Han Karakuş Bakti Han Er Hanim Erklik Han:Ülgen'in karşılığı olarak yeraltını temsil eden kötü ruhtur. Umay:Bereketin ve doğanın ruhudur. Hamilelerin, çocukların ve henüz doğmamış Türk çocuklarının koruyucusudur. Eğer bir Türk çocuk doğacaksa Umay oraya varır ve onu kutlar. Ayzıt: Göktanrı'nın aydaki ruhudur.Güzelliği ve aşkı temsil eder. Kamlar söylemlerinde bu güzelliği met ederler.Türk'e bereket ve zenginlik veren bir başka ruh da Ayzıt'tır.Ayzıt kadın ile dişi hayvanların koruyucusu olarak kabul edilmektedir. Ayzıt dağınık halde bulunan hayat unsurlarını toplayıp birleştirir ve kut yapar. Bu kut'u ana karnındaki çocuğa verirler. Böylece çocuğa can verirler. Gebe Türk kadınları daima bu ruhun himayesi altında bulunurlar. Kuğu kuşları ayzıtların timsali olduğu için bu kuşlar kutsal sayılır ve dokunulmaz...Yakut kızları Ayzıt adına sembolik işlemeler yapıp yataklarının altına koyarlar. Ayrıca Ayzıt Türklere "Buyan" verir. En fazla "Buyan" dolunay ve yeniay zamanı alınır.... Gün Ana: Göktanrı'nın Güneşdeki ruhu ve Göktanrı'nın kudretinin temsilcisidir.Doğaya ve Türklere verilen "Buyan" adındaki enerjinin kaynağıdır. Erdenay:Göktanrı'nın bildirmek istedikleri iyi kararları Türklere ileten haberci ruh. Taş Gaşıt:Göktanrı'nın Türklere kısmet ve şans için görevlendirdiği ruhtur. Ancasın: Yıldırımların ruhu.
|
|
|
#29 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Türkün töresinden zorunlu olarak çıktılar. Çünkü arablar kılıç zoruyla yaymışlardır dinlerini bunun en büyük örneğide Talas savaşı değilmidir?
|
|
|
|
|
|
#30 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızın Öğrencisi
|
Çağatay ağabey bilgilerin için sağol.
Şahsen müslüman olsamda şamanizme büyük bir saygı ve bağlılık duyuyorum. |