Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Kültürü > Türk Kültürü
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 18.09.2007, 21:14   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 77
MertCesurTürk Rss Beslemesi
Cevap: ŞAMANİZM

Alıntı:
Bozkurt33´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
bilgiler için sağ ol . nazar da takılmıştım Türk mü arap mı diye öğrendim içim rahatladı :)
aynen kandaşım bende bugün düşünmüştüm nazar boncuğu arapmı Türkmü diye sağolasınız bu paylaşımdan öğrendim içim rahat..
TENGRİ TÜRK'Ü KORUSUN

MertCesurTürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 18.09.2007, 22:10   #17 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 58
Tahtaci_Türkmen Rss Beslemesi
Cevap: ŞAMANİZM

bilgilerini bizimle paylastigin icin cok sag ol. ellerine saglik.
Tahtaci_Türkmen adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.09.2007, 11:26   #18 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

ARSLANBEY_ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 3
ARSLANBEY_ Rss Beslemesi
Değerli bilgileriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler sayın yönetici....
ARSLANBEY_ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.10.2007, 18:04   #19 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Altaylı Asena - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 44
Altaylı Asena Rss Beslemesi
Dünden Bugüne Türk Kültürünün Gelişme Çağları
Prof. Dr. Bahaeddin Ögel
Belge niteliğinde ve okunması gerekilen kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum
Altaylı Asena adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 01.11.2007, 23:54   #20 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 10
KÖMEN Rss Beslemesi
Şamanizm konusunda Mircea Eliade ın Şamanizm kitabı, okunması gereken bir eserdir.
Türklerin gerçek dini Şamanizm değildir; Şamanizm sadece Eski Türk Dinimizin bir unsurudur.Türk dini, Şamanizmle beraber Atalar kültü, Yer-sub inancını da içine alan Gök-tanrı dinidir. Türkler, girdikleri bütün dinlerde sözkonusu unsurları taşımışlar, yaşatmışlardır.
KÖMEN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2007, 00:29   #21 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.738
Gök Yeleli Bozkurt Rss Beslemesi
Alıntı:
KÖMEN´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Şamanizm konusunda Mircea Eliade ın Şamanizm kitabı, okunması gereken bir eserdir.
Türklerin gerçek dini Şamanizm değildir; Şamanizm sadece Eski Türk Dinimizin bir unsurudur.Türk dini, Şamanizmle beraber Atalar kültü, Yer-sub inancını da içine alan Gök-tanrı dinidir. Türkler, girdikleri bütün dinlerde sözkonusu unsurları taşımışlar, yaşatmışlardır.
Kömen, gelir gelmez kendini belli ettin. Sen, Başbuğ Atatürk'ten, Gökalp'ten, Atsız'dan daha büyük bir otorite misin de, bu Türk ulularının, "Türklerin ata dini Şamanizm'dir" dediklerini görmezden gelip ve ümmedin sığ köpeklerinin kitaplarından okuduğun uydurmalarla gelip burada ahkam kesiyorsun?
Alt 02.11.2007, 00:45   #22 (İleti Bağlantısı)

KÖMEN Rss Beslemesi
Sayın yöneticim, ahkam kesme iddasında değilim. Yazdığım cümlelerde Şamanizm'e karşı düşünceler olduğunu da zannetmiyorum. Ayrıca ümmedin sığ köpeklerinin kitaplarına sizin kadar ben de karşıyım.
Saygılarımla.
Alt 02.11.2007, 00:50   #23 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Türklerin gerçek dini Şamanizm değildir; Şamanizm girdikleri bütün dinlerde sözkonusu unsurları taşımışlar, yaşatmışlardır.

Peki, bu cümlen nedir?
Alt 02.11.2007, 01:01   #24 (İleti Bağlantısı)

KÖMEN Rss Beslemesi
Dinimizin adının Şamanizm olmadığını ifade ettim. Gök-tanrı dininin bünyesinde tabii ki Şamanizm vardır. Şamanizmi salt din olarak kabul ettiğimizde, Tanrısız bir inanç sistemi karşımıza çıkar. Oysaki Türkler tarihleri boyunca Tanrı ya inanmışlardır. Tanrısız inanç sistemlerinden olan Mani dinine giren Uygurlarda bile Gök-tanrı inancının var olduğu bilinmektedir.
Saygılarımla.
Alt 02.11.2007, 01:07   #25 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Dinimizin adının Şamanizm olmadığını ifade ettim. Gök-tanrı dininin bünyesinde tabii ki Şamanizm vardır. Şamanizmi salt din olarak kabul ettiğimizde, Tanrısız bir inanç sistemi karşımıza çıkar. Oysaki Türkler tarihleri boyunca Tanrı ya inanmışlardır. Tanrısız inanç sistemlerinden olan Mani dinine giren Uygurlarda bile Gök-tanrı inancının var olduğu bilinmektedir.
Saygılarımla.

Ben de sana yazdığım Türk ulularının sözünün üzerine söz mü söylüyorsun diye soruyorum? İkincisi Kamcıllık bugün bile var. Şamanizm sadece alıştığımız için kullandığımız bir kavram. Ve bu dinde de aslolan Gök Tengri'dir. Putlar değil. Allah diye taptığınız varlığın adı ise bir puttan gelmektedir.
Alt 02.11.2007, 02:31   #26 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 1
Emirdağ1 Rss Beslemesi
Sizler için Türkler sadece Gök Tengriye inanır.Sizin kadar Türklerin dinine kafayı takanı görmedim.Ben bir Müslümanım.Yukarda ALLAH'a varlık denmiş bunu kabul etmiyorum.Sen nasıl dinine saygı gösterilmesini istiyorsan ben de bir Türk olarak aynısını isterim.Ayrıca ALLAH ismi puttan gelmez.Yanlış bilgiler vererek Türkleri yanıltmayın.

Y.n: Madem öyle seni anan mı zorladı da bu otağa üye oldun? Defol ulan cahil hurafeci ümmet çapulcusu kansız.
Emirdağ1 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 02.11.2007, 03:00   #27 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İyi oku, cahil hurafeci...

Alıntı:
Araplar İslamiyet öncesi dönemde Kabe'deki 360 tane put arasından en yükseği, en güçlüsü olarak ay tanrısını görüyor ve buna Al-ilah (en güçlü ilah) diyor, ellerini iki yana açarak ona dua ediyorlardı.

Arapçada "ilah" olan tanrı kelimesi İslamiyetle beraber "Allah" a dönüştürüldü.Ay tanrısı Al-ilah erkek kabul ediliyordu ve dişi güneş tanrıçası ile evliydi. Üç kızı vardı. Bunların adları Al-lat, Al-Uzzat ve Al-Menat idi:

Yukarıdaki resim de, İslam öncesi arap inanışlarını çok güzel özetliyor. Solda Allahın kızları Lat, Uzza ve Menat, sağdaki erkek figürü ise Allahı simgeliyor. Muhammed, şeytan ayetleri diye bilinen olayda önce bu Lat, Uzza, Menat adlı tanrıçaları gaf yaparak övmüş ancak daha sonra pişman olmuş ve o sözleri kendisine şeytanın söylettiğini ileri sürmüştü.

Çeşitli Arap kabileleri aslında bu ay tanrısına değişik adlar veriyordu bunlardan bazıları Sin, Hubal ve Kureyşte Al-ilah. Dilbilimciler "Allah" kelimesinin "Al-ilah" tan türediğini söylerler.

Muhammedin babasının adı Abdullah, arapçada "Allahın kulu" anlamına geliyordu ( abd= kul, ullah=allah) Muhammed, Kabedeki 360 puttan en güçlüsü kabul edilen ay tanrısının ismini alıp tek olduğunu söylüyordu. "Al-ilah tan başka ilah yoktur" Muhammed böylece Al-İlah' ı tek tanrı olarak ilan etti ve diğer putlara tapınmayı yasakladı.
Alt 02.11.2007, 22:04   #28 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 226
Emin Deha Sönmezışık Rss Beslemesi
GÖKTANRI VE RUHLAR

GÖKTANRI VE RUHLARI

Ülgen: İyilik ruhudur. Gök Tanrı inancında Gök Aleminin Hükümdarı olarak görülmüştür. Bay Ülgen gibi adlarla Saka Türk'lerincede yaratıcı ruh olarak anılır. Sonsuz Tanrı'nın nın emriyle dünyadaki hayvanları, bitkileri, insanları kisacasi yaşayan ne varsa yaratmakla görevlendirmişdir. Tengri'den sonra gelen en önemli kutsal varlıktır. Eski Türk yazıtlarında Tengri'nin yanında ara sıra sadece onun adı geçer. Diğer tanrısal varlıkların adı eski yazıtlarda geçmez.

Ülgen'in 7 balası vardir.Bunlar;

Karşıt

Buğra Han

Yeşil Han

Burça Han

Karakuş

Bakti Han

Er Hanim

Erklik Han:Ülgen'in karşılığı olarak yeraltını temsil eden kötü ruhtur.

Umay:Bereketin ve doğanın ruhudur. Hamilelerin, çocukların ve henüz doğmamış Türk çocuklarının koruyucusudur. Eğer bir Türk çocuk doğacaksa Umay oraya varır ve onu kutlar.

Ayzıt: Göktanrı'nın aydaki ruhudur.Güzelliği ve aşkı temsil eder. Kamlar söylemlerinde bu güzelliği met ederler.Türk'e bereket ve zenginlik veren bir başka ruh da Ayzıt'tır.Ayzıt kadın ile dişi hayvanların koruyucusu olarak kabul edilmektedir. Ayzıt dağınık halde bulunan hayat unsurlarını toplayıp birleştirir ve kut yapar. Bu kut'u ana karnındaki çocuğa verirler. Böylece çocuğa can verirler. Gebe Türk kadınları daima bu ruhun himayesi altında bulunurlar. Kuğu kuşları ayzıtların timsali olduğu için bu kuşlar kutsal sayılır ve dokunulmaz...Yakut kızları Ayzıt adına sembolik işlemeler yapıp yataklarının altına koyarlar.
Ayrıca Ayzıt Türklere "Buyan" verir.
En fazla "Buyan" dolunay ve yeniay zamanı alınır....
Gün Ana: Göktanrı'nın Güneşdeki ruhu ve Göktanrı'nın kudretinin temsilcisidir.Doğaya ve Türklere verilen "Buyan" adındaki enerjinin kaynağıdır.

Erdenay:Göktanrı'nın bildirmek istedikleri iyi kararları Türklere ileten haberci ruh.
Taş Gaşıt:Göktanrı'nın Türklere kısmet ve şans için görevlendirdiği ruhtur.

Ancasın: Yıldırımların ruhu.

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.2008, 13:25   #29 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

İZMİRLİ-TÜRKÇÜ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 42
İZMİRLİ-TÜRKÇÜ Rss Beslemesi
Türkün töresinden zorunlu olarak çıktılar. Çünkü arablar kılıç zoruyla yaymışlardır dinlerini bunun en büyük örneğide Talas savaşı değilmidir?
İZMİRLİ-TÜRKÇÜ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.2008, 17:47   #30 (İleti Bağlantısı)
Atsızın Öğrencisi

Mavi Börteçine - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 127
Mavi Börteçine Rss Beslemesi
Çağatay ağabey bilgilerin için sağol.

Şahsen müslüman olsamda şamanizme büyük bir saygı ve bağlılık duyuyorum.
Mavi Börteçine adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler