![]() |
|
|
#46 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Enver Behnan Şapolyo, "Tarih Boyunca Türk Tefekkürü Şamanizm Tefekkürü"
|
|
|
|
#47 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Irkdaşlar ben Aleviyim Şamanizmle Alevilik arasınıda birçok benzerlik gördüm,Alevileri;Şamanizmden kopamamış,Türk töresiyle, yaşayan insanlar olarak tanımlaya bilirmiyiz?
|
|
|
|
|
|
#48 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
Aslında Türklerin hepsi zamanında Aleviymiş. Emeviler gittikleri yerlerde insanları kılıç zoruyla müslüman yapıp, Arap milliyetçiliği yapıyordu. Türkleri de bu yolla müslüman etmişlerdir. Kılıç zoruyla müslüman olan Türkler ise bazı özelliklerini kaybetmemiş ve devam ettirmişlerdir. Mesela saçlarını traş ederler; fakat bi' yerden uzun bi' saç bırakırlar. Keza bu yüzden Emeviler'in tarafında yer almak istememiş ve Alevi yolunu seçmiştir Türkler.
|
|
|
#49 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Neden Türkler arasında din ayrımı yapıyorsunuz.Türk töresi benim için dini kurallardan önce gelir ama genede çoğu Türkün inandığı dine küfür etmeyin.Şamanist Türklerde benim kardeşimdir ama başka görüşlere saygılı olun.Beni sakın ümmetçilikle suçlamayın.Ümmetçi değilim ve Araplardan nefret ederim
|
|
|
|
|
|
#50 (İleti Bağlantısı) | |
|
%100 Türk !
|
Alıntı:
|
|
|
|
#51 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
MSN'de ismime müslümanlığı kötüleyen bir yazı yazmıştım. frmtr denilen ve Türklükten çıkmış bir forumda adresimi yaymışlar, listelerine ekleyip küfür ediyorlar. Birisi insanca dinledi kısaca Şamanizm'i anlattım. Uyandı, müslümanlıktan vazgeçti. İyi birşey yaptığımı düşünüyorum.
Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin.. |
|
|
|
|
|
#52 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#53 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Otağımızda eleştirilen İslamiyet değil ümmetçiliktir. Otağımızda din olarak Şamanizm'i seçenler olduğu gibi İslam'ı seçenler de mevcut lakin hepimiz milliyetimizi herşeyin üzerinde tutan bireyleriz. Ayrımını yaptığımız konu kişinin dini değil öncelikleridir. Sen kendinden bahsederken dininden evvel milliyetini söyleyebiliyorsan senin dinine kim neden karışsın? |
|
|
|
|
|
|
#54 (İleti Bağlantısı) | |
|
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#55 (İleti Bağlantısı) |
|
%100 Türk !
|
#Kızılbaş Türkmen
Gidip o çok bilmiş hocalarına bu sene Öss sınavının Sosyal Bilimler 1 bölümünde çıkan Türkler'in İslamiyeti geç kabul etmelerinin nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir sorusunu göster ! Cevap şıklarında Kılıç zoruyla kabul ettirmeye çalıştıkları yer almasına rağmen, doğru cevap Müslüman olmayanlardan alınan haraç,cizye gibi vergilerin alınması olacaktır. Yani Türkler kılıç zoruyla müslüman edilmişlerdir.
|
|
|
#56 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Okulda din öğretmeni konu açıldığı zaman Şamanizm'i kötülerdi.
Göke yere buluta,ona buna taparlardı derdi. Öğretmene karşı gelmeye çalışırdım ama yerime oturtup Şamanizm'i kötülemeye devam ederdi... Din öğretmeni ümmetçidir yapar ama diğerlerine ne demeli; Tarihçimizede hocam araplarla savaş yaptıktan sonra yani zorla getirildi değil mi Müslümanlık? diye soru sorardım; Müslümanlığın cihatla geldiğini söylerdi.Hemen yerime oturtup o sorduğum soru hiç sorulmamış gibi davranırdı. Cengiz Han Türk değil Moğol derdi tarihçi yine kalkar hayır hocam Türk'tü derdim yine yerime oturturdu. Osmanlı öncesindeki Türk tarihi 2 sayfa anlatılıp geçilir, Osmanlı tarihine daha çok önem veriliyor. Kısacası okullarda bizlere gerçek tarih hiç bir zaman öğretilmiyor. Din dersinde de tarih derslerinde de olaylar çarpıtılıp başka boyutlara getiriliyor. Tarihini öğrenmeyen gençlerde okulda öğrendikleri çarpıtılmış tarihiyle yaşıyor... |
|
|
|
|
|
#57 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Türkler kadim bir soydan gelir ve inanışlarıda öyledir .Bu konuda hiçbir yerde daha detaylı bilgiye ulaşamadım yöneticilerimizden bu konuda bilgilerini ,''tez niteliğinde bile olsa'' paylaşmalarını isterim ...
|
|
|
|
|
|
#58 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu güzel bilgi için GÖK YELELİ agabeye sonsuz teşekürler çok güzel bir konuya değinmiş çevremde gerçektende bize Atalarımızdan kalan bir çok geleneği yaşıyorum mesela köyümüzde ölen birinin ardından yaşlılar yuğduk gömdük diyerek bahsediyorlar gömülenin yanına bastonu giydiği urbası falanda gömülüyor özellikle yaşlılarda köyün Şehidi varsa ve köye defnedilecekse naaşı evine getiriliyor kapısına kurban bağlanıyor ve Dedenin söylediği arı Türkçe dua'lar ve Şehidin kanının Vatanı Bayrağı ve toprağı için aktığı hakkında söylevleri arasında kurban kesiliyor ve naaşı omuzlarda köyün mezarlığına defnediliyor,bunlara şahit olurdum ama tabi bir anlam veremez gelenek der geçerdim Otağım sayesinde bir çok konuda şimdi daha bilgiliyim ayriyeten kımızın tadınıda daha 15 16 yaşalrımdayken köyümüzün en yaşlısı 98 yaşında uçmağa varan Akkız ebe sayesinde tatmıştım daha küçüktüm anlamamıştım ama tadı hala damağımda artık onuda yapabilen kalmadı sağlık olsun yer yüzünde yaşıyan tüm TÜRK Irkına esenlikler dilerim.'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#59 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#60 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şaman (kam) biz Türklerin hem dini hem de sosyal lideriydi. Ort Asya nın Uygur, Başkurt, Altay bölgelerinde ve daha birçok yerde GökTanrı inancı vee şamanizm yaşamaktadır.
Şaman doğum, ölüm törenlerini yönettiği gibi, hastalıklarda ve sosyal olaylarda da liderlik görevini yapardı.Şamanın ruhlar dünyası ile yaşanan dünya arasında bir köprü olduğu bilinmektedir. Müzikli ayinlerinde ruhlar dünyası ile bağlantıya geçerek yaşanan dünyaya oradan haberler getirirdi. Çok geniş bir konu olduğu için sadece şu an aklıma gelenleri yazmaya çalıştım. Yukarıdaki bilgi kaynaklarına ilave olarakN. Sami Banarlı nın ''Türk Edebiyatı Tarihi'' ve İbrahim Kafesoğu nun ''Türk Milli Kültürü '' kitaplarını tavsiye edebilirim. Özellikle Türk Milli Kültürü adlı eserde sadece şaman (kam) inancı değil geniş bir bakışla Türk kültürü işlenmektedir.
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|