Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Kültürü > Türk Kültürü

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.06.2008, 07:56   #46 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
Kutay Han adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Peki kendisi şaman olupta şamanizmi anlatan hiçbir yazar yok mu?
Enver Behnan Şapolyo, "Tarih Boyunca Türk Tefekkürü Şamanizm Tefekkürü"
Alt 14.06.2008, 21:12   #47 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Irkdaşlar ben Aleviyim Şamanizmle Alevilik arasınıda birçok benzerlik gördüm,Alevileri;Şamanizmden kopamamış,Türk töresiyle, yaşayan insanlar olarak tanımlaya bilirmiyiz?
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 21:22   #48 (İleti Bağlantısı)
AsA
%100 Türk !

AsA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 60
Alıntı:
Kızılbaş Türkmen adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaşlar ben Aleviyim Şamanizmle Alevilik arasınıda birçok benzerlik gördüm,Alevileri;Şamanizmden kopamamış,Türk töresiyle, yaşayan insanlar olarak tanımlaya bilirmiyiz?
Aslında Türklerin hepsi zamanında Aleviymiş. Emeviler gittikleri yerlerde insanları kılıç zoruyla müslüman yapıp, Arap milliyetçiliği yapıyordu. Türkleri de bu yolla müslüman etmişlerdir. Kılıç zoruyla müslüman olan Türkler ise bazı özelliklerini kaybetmemiş ve devam ettirmişlerdir. Mesela saçlarını traş ederler; fakat bi' yerden uzun bi' saç bırakırlar. Keza bu yüzden Emeviler'in tarafında yer almak istememiş ve Alevi yolunu seçmiştir Türkler.
Alt 14.06.2008, 21:44   #49 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 10
Neden Türkler arasında din ayrımı yapıyorsunuz.Türk töresi benim için dini kurallardan önce gelir ama genede çoğu Türkün inandığı dine küfür etmeyin.Şamanist Türklerde benim kardeşimdir ama başka görüşlere saygılı olun.Beni sakın ümmetçilikle suçlamayın.Ümmetçi değilim ve Araplardan nefret ederim
Tonyukuk Türk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 22:11   #50 (İleti Bağlantısı)
AsA
%100 Türk !

Alıntı:
Tonyukuk Türk adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Neden Türkler arasında din ayrımı yapıyorsunuz.Türk töresi benim için dini kurallardan önce gelir ama genede çoğu Türkün inandığı dine küfür etmeyin.Şamanist Türklerde benim kardeşimdir ama başka görüşlere saygılı olun.Beni sakın ümmetçilikle suçlamayın.Ümmetçi değilim ve Araplardan nefret ederim
Arkadaşım burada kimsenin inancına hakaret falan yok. Sadece müslüman olan birisi gerçek TÜRKÇÜ olamaz bunu ifade ediyoruz. Sen önce Müslümanlıktan önce ki Türkleri tanımıyorum diyen zihniyetle muhatap ol bence, Atilla benim dedem değil diyenler ile muhatap ol.
Alt 14.06.2008, 22:25   #51 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Turkcu_20 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 38
MSN'de ismime müslümanlığı kötüleyen bir yazı yazmıştım. frmtr denilen ve Türklükten çıkmış bir forumda adresimi yaymışlar, listelerine ekleyip küfür ediyorlar. Birisi insanca dinledi kısaca Şamanizm'i anlattım. Uyandı, müslümanlıktan vazgeçti. İyi birşey yaptığımı düşünüyorum.

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin..
Turkcu_20 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.06.2008, 22:37   #52 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,346
Alıntı:
Senin gibi sinsi çapulcuları ayırıyoruz. Ne o Ata dinini Arap'ın dininden daha üstün görmemiz sana battı mı ümmet köpeği çapulcu encik?
Alt 14.06.2008, 22:41   #53 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Alıntı:

Otağımızda eleştirilen İslamiyet değil ümmetçiliktir. Otağımızda din olarak Şamanizm'i seçenler olduğu gibi İslam'ı seçenler de mevcut lakin hepimiz milliyetimizi herşeyin üzerinde tutan bireyleriz. Ayrımını yaptığımız konu kişinin dini değil öncelikleridir. Sen kendinden bahsederken dininden evvel milliyetini söyleyebiliyorsan senin dinine kim neden karışsın?
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.06.2008, 08:44   #54 (İleti Bağlantısı)

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Alıntı:
AsA adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Aslında Türklerin hepsi zamanında Aleviymiş. Emeviler gittikleri yerlerde insanları kılıç zoruyla müslüman yapıp, Arap milliyetçiliği yapıyordu. Türkleri de bu yolla müslüman etmişlerdir. Kılıç zoruyla müslüman olan Türkler ise bazı özelliklerini kaybetmemiş ve devam ettirmişlerdir. Mesela saçlarını traş ederler; fakat bi' yerden uzun bi' saç bırakırlar. Keza bu yüzden Emeviler'in tarafında yer almak istememiş ve Alevi yolunu seçmiştir Türkler.
Bende din ve tarih derslerinde kalkıp Türkler müslümanlığı kılıç zoruyla kabul ettiler dediğimde hocalar demediklerini bırakmadı yok Türklere kim zorla birşey kabul ettirebilrmiş yok şu yok bu,sözlerimde yanlış birşey var mı ?
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.06.2008, 05:53   #55 (İleti Bağlantısı)
AsA
%100 Türk !

#Kızılbaş Türkmen

Gidip o çok bilmiş hocalarına bu sene Öss sınavının Sosyal Bilimler 1 bölümünde çıkan Türkler'in İslamiyeti geç kabul etmelerinin nedeni aşağıdakilerden hangisi değildir sorusunu göster !
Cevap şıklarında Kılıç zoruyla kabul ettirmeye çalıştıkları yer almasına rağmen, doğru cevap Müslüman olmayanlardan alınan haraç,cizye gibi vergilerin alınması olacaktır. Yani Türkler kılıç zoruyla müslüman edilmişlerdir.
Alt 22.08.2008, 20:37   #56 (İleti Bağlantısı)

Golomto adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 11
Okulda din öğretmeni konu açıldığı zaman Şamanizm'i kötülerdi.
Göke yere buluta,ona buna taparlardı derdi.
Öğretmene karşı gelmeye çalışırdım ama yerime oturtup Şamanizm'i kötülemeye devam ederdi...
Din öğretmeni ümmetçidir yapar ama diğerlerine ne demeli;

Tarihçimizede hocam araplarla savaş yaptıktan sonra yani zorla getirildi değil mi Müslümanlık? diye soru sorardım; Müslümanlığın cihatla geldiğini söylerdi.
Hemen yerime oturtup o sorduğum soru hiç sorulmamış gibi davranırdı.
Cengiz Han Türk değil Moğol derdi tarihçi yine kalkar hayır hocam Türk'tü derdim yine yerime oturturdu.

Osmanlı öncesindeki Türk tarihi 2 sayfa anlatılıp geçilir, Osmanlı tarihine daha çok önem veriliyor.

Kısacası okullarda bizlere gerçek tarih hiç bir zaman öğretilmiyor.

Din dersinde de tarih derslerinde de olaylar çarpıtılıp başka boyutlara getiriliyor.
Tarihini öğrenmeyen gençlerde okulda öğrendikleri çarpıtılmış tarihiyle yaşıyor...
Golomto Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 22.08.2008, 21:12   #57 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KünTogdu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 39
Türkler kadim bir soydan gelir ve inanışlarıda öyledir .Bu konuda hiçbir yerde daha detaylı bilgiye ulaşamadım yöneticilerimizden bu konuda bilgilerini ,''tez niteliğinde bile olsa'' paylaşmalarını isterim ...
KünTogdu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 01:05   #58 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Bu güzel bilgi için GÖK YELELİ agabeye sonsuz teşekürler çok güzel bir konuya değinmiş çevremde gerçektende bize Atalarımızdan kalan bir çok geleneği yaşıyorum mesela köyümüzde ölen birinin ardından yaşlılar yuğduk gömdük diyerek bahsediyorlar gömülenin yanına bastonu giydiği urbası falanda gömülüyor özellikle yaşlılarda köyün Şehidi varsa ve köye defnedilecekse naaşı evine getiriliyor kapısına kurban bağlanıyor ve Dedenin söylediği arı Türkçe dua'lar ve Şehidin kanının Vatanı Bayrağı ve toprağı için aktığı hakkında söylevleri arasında kurban kesiliyor ve naaşı omuzlarda köyün mezarlığına defnediliyor,bunlara şahit olurdum ama tabi bir anlam veremez gelenek der geçerdim Otağım sayesinde bir çok konuda şimdi daha bilgiliyim ayriyeten kımızın tadınıda daha 15 16 yaşalrımdayken köyümüzün en yaşlısı 98 yaşında uçmağa varan Akkız ebe sayesinde tatmıştım daha küçüktüm anlamamıştım ama tadı hala damağımda artık onuda yapabilen kalmadı sağlık olsun yer yüzünde yaşıyan tüm TÜRK Irkına esenlikler dilerim.'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.08.2008, 01:29   #59 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,180
Alıntı:
karayazı adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu güzel bilgi için GÖK YELELİ agabeye sonsuz teşekürler çok güzel bir konuya değinmiş çevremde gerçektende bize Atalarımızdan kalan bir çok geleneği yaşıyorum mesela köyümüzde ölen birinin ardından yaşlılar yuğduk gömdük diyerek bahsediyorlar gömülenin yanına bastonu giydiği urbası falanda gömülüyor özellikle yaşlılarda köyün Şehidi varsa ve köye defnedilecekse naaşı evine getiriliyor kapısına kurban bağlanıyor ve Dedenin söylediği arı Türkçe dua'lar ve Şehidin kanının Vatanı Bayrağı ve toprağı için aktığı hakkında söylevleri arasında kurban kesiliyor ve naaşı omuzlarda köyün mezarlığına defnediliyor,bunlara şahit olurdum ama tabi bir anlam veremez gelenek der geçerdim Otağım sayesinde bir çok konuda şimdi daha bilgiliyim ayriyeten kımızın tadınıda daha 15 16 yaşalrımdayken köyümüzün en yaşlısı 98 yaşında uçmağa varan Akkız ebe sayesinde tatmıştım daha küçüktüm anlamamıştım ama tadı hala damağımda artık onuda yapabilen kalmadı sağlık olsun yer yüzünde yaşıyan tüm TÜRK Irkına esenlikler dilerim.'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
Şamanizm diye bir din yok diyet ümmetin kansız ve cahil çapulcularına en iyi kapak bu yazıdır.
Alt 26.08.2008, 00:48   #60 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kalaç adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 108
Şaman (kam) biz Türklerin hem dini hem de sosyal lideriydi. Ort Asya nın Uygur, Başkurt, Altay bölgelerinde ve daha birçok yerde GökTanrı inancı vee şamanizm yaşamaktadır.
Şaman doğum, ölüm törenlerini yönettiği gibi, hastalıklarda ve sosyal olaylarda da liderlik görevini yapardı.Şamanın ruhlar dünyası ile yaşanan dünya arasında bir köprü olduğu bilinmektedir. Müzikli ayinlerinde ruhlar dünyası ile bağlantıya geçerek yaşanan dünyaya oradan haberler getirirdi.
Çok geniş bir konu olduğu için sadece şu an aklıma gelenleri yazmaya çalıştım.
Yukarıdaki bilgi kaynaklarına ilave olarakN. Sami Banarlı nın ''Türk Edebiyatı Tarihi'' ve İbrahim Kafesoğu nun ''Türk Milli Kültürü '' kitaplarını tavsiye edebilirim. Özellikle Türk Milli Kültürü adlı eserde sadece şaman (kam) inancı değil geniş bir bakışla Türk kültürü işlenmektedir.
Tengri küç birtük üçün anda sançdım yanydım.Tengri yarlıkaduk üçün men kazanduk üçün Türk budun kazganmış erinç. Tanrı kuvvet verdiği için orada mızrakladım,dağıttım.Tanrı bahşettği için, ben kazandığım için Türk milleti de kazanmıştır.(Bile Kagan/Doğu yüzü 33.pasaj)
kalaç Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
(Şamanizm) , ata , dini: , kamcıllık , türklerin

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler