![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Irktaşlarım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yani sonuç itibarıyla Türk Kültürü'nde el öpmek yok mu,Türkler'e araplardan geçmiş bir gelenek mi?
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Dedem arap değilim Türk adam elini öptürmez derdi, bize de kimsenin elini öpmememizi öğütlemişti. Kendi seçimi midir yoksa gerçekten kültürümüzde yeri mi yoktur araştırmadım hiç.
|
|
|
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Büyüklere ( aksakal ) saygı göstermek Türk töresinde önemli bir yer teşkil eder. El öpüp öpmemek soydaşlarımızın kendi tercihidir. İtalyanlarda da el öpme vardır. Sicilyaya göçeden Fatimilerden ( arap ) kalma bir gelenek midir bilinmez ama büyüklerimize saygı göstermenin binbir türlü yolu vardır. Saygı göstermek el öpmeyle başlıyıp bitecek bir şey değildir.
|
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sevgili ırktaşım.Benim bildiğim kadarıyla el öpmek bizim kültürümüzdür.Arapların değildir!
|
|
|
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) | ||
|
Türkçü
|
Alıntı:
Alıntı:
Daha önceden de belirttiğim gibi el öpmek Araplar'dan geçmiştir.Geleneklerine Araplık işlememiş Türkleri bir inceleyiniz, onlarda el,etek öpmek gibi bir alışkanlığı göremezsiniz. |
||
|
|
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
El etek öpmek arap adedidir. Çünkü araplar çıkarcı ve yalaka bir toplumdur. Osmanlı'da arap zihniyeti bulaştıktan sonra el-etek öpme adetleri başlamıştır. Yalnız büyüklere(ancak hakedene) saygı göstermek(hermanada) Türk geleneğidir. Lakin el öperekte saygı gösterileceğine inanmıyorum büyüklere saygı göstermek el öpmek ile olmaz, bunun binbir türlü yolu vardır...
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|