Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Kültürü > Türk Kültürü
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 26.07.2007, 11:24   #16 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METE1989 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
METE1989 Rss Beslemesi
Irktaşlarım verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Yani sonuç itibarıyla Türk Kültürü'nde el öpmek yok mu,Türkler'e araplardan geçmiş bir gelenek mi?
Alt 27.07.2007, 13:34   #17 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
motunyabgu Rss Beslemesi
Dedem arap değilim Türk adam elini öptürmez derdi, bize de kimsenin elini öpmememizi öğütlemişti. Kendi seçimi midir yoksa gerçekten kültürümüzde yeri mi yoktur araştırmadım hiç.
motunyabgu adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 13:55   #18 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 788
Balbal Rss Beslemesi
Alıntı:
motunyabgu´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Dedem arap değilim Türk adam elini öptürmez derdi, bize de kimsenin elini öpmememizi öğütlemişti. Kendi seçimi midir yoksa gerçekten kültürümüzde yeri mi yoktur araştırmadım hiç.
Büyüklere ( aksakal ) saygı göstermek Türk töresinde önemli bir yer teşkil eder. El öpüp öpmemek soydaşlarımızın kendi tercihidir. İtalyanlarda da el öpme vardır. Sicilyaya göçeden Fatimilerden ( arap ) kalma bir gelenek midir bilinmez ama büyüklerimize saygı göstermenin binbir türlü yolu vardır. Saygı göstermek el öpmeyle başlıyıp bitecek bir şey değildir.
Alt 19.10.2007, 14:09   #19 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Türkiyemiz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 31
Türkiyemiz Rss Beslemesi
Sevgili ırktaşım.Benim bildiğim kadarıyla el öpmek bizim kültürümüzdür.Arapların değildir!
Türkiyemiz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.10.2007, 15:29   #20 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 545
Tarkan Rss Beslemesi
Alıntı:
Türkiyemiz´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sevgili ırktaşım.Benim bildiğim kadarıyla el öpmek bizim kültürümüzdür.Arapların değildir!
Alıntı:
Tarkan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
El etek öpmek Türk geleneği değildir.Türkler'de büyüklere elbet saygı vardır; ancak bu şekilcilikle değildir.Özellikle de atalarımızın sürekli at sırtında koşturduğunu varsayarsak bu tür el,etek öpme,uzun uzun selamlaşıp sarılmaları yapmaya pek de vaktilerinin kalacağını sanmıyorum.Fikrimce bu el öpme ve ötesi olan etek öpme geleneği iklimin ve yerleşik yaşama geçmenin de etkisiyle tembellik ve tapınma içerisinde yaşayan arapların geleneğidir.Tam bir bilgim olmasa da bu konuda, Türkler'in böyle gelenekleri olduğuna kanaat getiremiyorum

Daha önceden de belirttiğim gibi el öpmek Araplar'dan geçmiştir.Geleneklerine Araplık işlememiş Türkleri bir inceleyiniz, onlarda el,etek öpmek gibi bir alışkanlığı göremezsiniz.
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.10.2007, 15:35   #21 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Jöntürk - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 365
Jöntürk Rss Beslemesi
El etek öpmek arap adedidir. Çünkü araplar çıkarcı ve yalaka bir toplumdur. Osmanlı'da arap zihniyeti bulaştıktan sonra el-etek öpme adetleri başlamıştır. Yalnız büyüklere(ancak hakedene) saygı göstermek(hermanada) Türk geleneğidir. Lakin el öperekte saygı gösterileceğine inanmıyorum büyüklere saygı göstermek el öpmek ile olmaz, bunun binbir türlü yolu vardır...
Jöntürk adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler