Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Kültürü > Türk Kültürü

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.06.2008, 13:10   #46 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 16
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Alıntı:
KOCATÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu sorunun cevabı ; ayrıntılı resimlerle verilmiştir.

http://www.atsizcilar.com/forum/pier...i-t103243.html
Verdiğiniz linke giremiyorum lütfen kontrol eder misiniz?

Sevgili Irkdaşlarım öncelikle bilgilerim yanlışsa lütfen düzeltin,bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Moğollarla akraba olduğumuzu biliyoruz.Cengiz Han'ın hayatını hikaye alan bir belgesel izledim ve bu belgeselde Cengiz Han'ın kan kardeşim dediği Jamuhka'nın kulağında küpe vardı ve askerlerin bazılarında da bu küpe vardı.Jamuhka daha sonra Cengiz Han ile savaşlar yapmış ve yenilmiştir ama daha kan kardeşiyken kulağında küpe vardı.Moğollarda varsa bizim atalarımızda da olabilir.Akrabayız sonuçta.
Hepinize esenlikler dilerim.
TÜRKMustafa Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.06.2008, 18:42   #47 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ergenekonlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 117
Alıntı:
TÜRKMustafa adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Verdiğiniz linke giremiyorum lütfen kontrol eder misiniz?

Sevgili Irkdaşlarım öncelikle bilgilerim yanlışsa lütfen düzeltin,bildiklerimi sizinle paylaşmak istiyorum.Moğollarla akraba olduğumuzu biliyoruz.Cengiz Han'ın hayatını hikaye alan bir belgesel izledim ve bu belgeselde Cengiz Han'ın kan kardeşim dediği Jamuhka'nın kulağında küpe vardı ve askerlerin bazılarında da bu küpe vardı.Jamuhka daha sonra Cengiz Han ile savaşlar yapmış ve yenilmiştir ama daha kan kardeşiyken kulağında küpe vardı.Moğollarda varsa bizim atalarımızda da olabilir.Akrabayız sonuçta.
Hepinize esenlikler dilerim.
Cingiz Han bizim akrabamiz degil;has atamizdir.Bugunku;akraba olarak gordugumuz;Mogolistan cumhuriyetindeki Mogollar ise;Cingiz Han Harzemsahlara;saldirmadan once en fazla onun kilicinin tadindan;nasip alanlardir.Kitaylarin;Curcetlerin torunlaridir.Dolayisiyla;Cingiz Han Mogol degildir;Turktur.Bu konulara biraz dikkat edelim;lutfen.
Ergenekonlu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 19:34   #48 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kargın adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 9
Esenlikler soydaşlarım.Kişisel görüşüm bir Türk erkeği kadınsı görünmediği sürece küpe takabilir.Küpe takıyorum ancak etrafımda Türkçü ve gerçek bir Türk erkeği olduğum konusunda kimsenin kuşkusu olmadı:) Öyle ki diğer Türkçü arkadaşlarım da küpe takıyor, etrafımızdaki k.rt ve yobazlar bizim katıksız birer Türkçü olduğumuzu biliyor şimdi bir bozkurt küpesi arıyorum bulabilirsem onu takacağım.Bunun gibi sembollerin Türkçülüğü yansıtacak şekilde kullanılmaları sayesinde de gençler arasında Türkçü bir bilincin ve ortak hareket duygusunun oluşabileceğine inanıyorum.Sonuçta biz Türk gençleri arasında Türkçülüğün propagandasını yapmakla görevliyiz,bunu gerçekleştirmenin de gençlerin anladığı dilden konuşmakla sağlanabileceğini düşünüyorum.Bunlar tamamen kişisel düşüncelerim.Birbirimizi kırmadan tartışırsak daha güzel olur inancındayım.Saygılar...
Kargın Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 19:36   #49 (İleti Bağlantısı)
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir

İletiler: 788
Kendine göre bir yargıya varıyorsun.
Toplumun ve töre'nin temel kanılarına göre yorum yap.

Yavuz'dan başka küpe takan bir Türk lideri gördünmü veya geçmiş Türk Devletlerinde küpe takan erkeklerin olduğu duydun mu?

Küpe Türk erkeğine ve Türkçü'ye yakışmaz.
Halil Yıldırım (Altar) Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 21:39   #50 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Kargın adlı üyenin kimlik resmi

Evet Altar beğ yazdıklarımın kendi düşüncelerim olduğunu belirtmiştim.Zaten ben de Türk erkeğinin kadınsı görünmediği sürece takabileceğini düşünüyorum,Türk töresi konusunda inanın çok hassasım ve atalarımın inançlarını,toplumsal kurallarını ve geleneklerini öğrenmek-yaşatmak için uğraşıyorum gerçek bir Türkçü gibi....Kesin olmamakla birlikte islam öncesi Türk'lerde küpenin kullanıldığı da söylenmektedir.

Küpe Türk erkeğine ve bir Türkçü'ye yakışmaz diyerek kestirip atmakta kişisel bir yargıdır.
Bu tür basit konuların Türkçüler arasında ayrım yaratmasına izin vermemeliyiz
Kargın Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.06.2008, 21:45   #51 (İleti Bağlantısı)
Gökbörü Alp

IrkçıTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 37
Buradaki olay küpe,piercing olayı değildir.Düzgün,efendi,aklı başında bir insan görüntüsü sergileyip sergilememekte yatar.Mümkün olduğunca giyim kuşamda Başbuğumuz Atatürk'ü örnek alın,eğer böyle resmi kıyafetler için yaşınız küçükse de çağımızın ve toplumumuzun çok yadırgamayacağı ölçüde giyinmeye kuşanmaya çalışın.Çevrenizi fiziksel görünüşünüzle değil,fikirlerinizle ve zekanızla etkileyin.
Saygılar,
Gökbörü Alp
IrkçıTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 00:05   #52 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Ben eskiden takıyordum uzun bir süredir takmıyorum,şimdi de delik kapansın siye uğraşıyorum,küpe takıcak arkadaşlar bir daha düşünsün derim.

Y.N. Takıcak değil takacak!
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.06.2008, 00:13   #53 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 606
Alıntı:
Gökhan adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
o zaman yakışıyor diye fırfırlı don da giyilebilir diyorsun?
Gerekli açıklama Türkçü ve net bir şekilde ağabeyimiz tarafından yapılmıştır.
Başkan Denktaş Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.06.2008, 23:10   #54 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BAHADIRKAN adlı üyenin kimlik resmi

Nasıl baş örtüsü kişiyi güzel ahlak sahibi yapmaya yetmiyorsa, küpe de bir erkeği dişileştirmeye yetmiyecektir.Haa burada benim üzüntü duyduğum nokta ise; bu kadar gereksiz aksesuarın, nasıl olupta bu denli büyük bir ehemmiyetle karşımıza çıkarıldığıdır.Bırakın örtü bez olarak, küpede metal parçası olarak kalsın, üzerinde kafa yorulacak daha bir çok mesele varken...
BAHADIRKAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.07.2008, 14:29   #55 (İleti Bağlantısı)

DiSiKURT adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 163
Ben sahsi fikrimi yazmak istiyorum.
Dünyadaki erkekler ne takar ne yapar beni ilgilendirmiyor, ben Türk erkegi nasil ona bakiyorum, bu sade dis görüntüsü ile degil, tavirlariyla, hareketleriyle, terbiyesiyle, karakteriyle, herseyi ile.
Erkek dedigin erkek olmali, bayanda bayan gibi olmali, her ikisininde karsilikli özentisi olmamasi lazim diye düsünüyorum.
Küpe bayanlar icin bir takidir, erkekte gördügüm zaman bende aninda eksi izlenim birakir.
Türk erkegi dedigin zaman her haliyle tam adam gibi adam olmasi lazim.
DiSiKURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.07.2008, 14:38   #56 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

gokay adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 15
Türk Erkeğine yakışmaz. Ne o öyle amerikalı oğlanlar gibi....
gokay Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2008, 00:34   #57 (İleti Bağlantısı)
ÖTÜKEN DELİSİ

Böğü Alp adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 33
Küpe ile ne derece TÜRKÜM! diyebileceksiniz Tanrı aşkına!
Bizlerin her yönümüzle -özellikle de giyim-kuşam ile- Türklüğe, Türkçülüğe yakışır olmamız gerekir!!!

""Tanrı Dağı! Tanrılar, tanrılaşanlar dağı!
Orda on üç asırdır bizi bir gözleyen var.""

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!!!
Böğü Alp Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.10.2008, 14:07   #58 (İleti Bağlantısı)

Türk-Moğol adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Töremiz özbeöz Türk Töresidir diyorsak Batı kültüründen gelmiş bir şeye sıcak bakamayız. Şahsen, özenti olarak küpe takan çok fazla, o yüzden takanları fazla sevmiyorum. Zaten özentilik dışında da takılamaz bence.
Hülagû Han halifeden teslim olmasını istediğinde, Halife Mustasım, eğer kendisine saldırırsa Allah'ın gazabına uğrayacağını söyleyerek teslim olmayı reddetti.Şehir istila edilince,Halife yakalandı ve öldürülmeden önce halkının katledilmesi ve şehrinin talan edilmesi izletildi. Bozkır kültürüne göre asil kan yere akarsa, tüm alem düşmanınız olur. Bu yüzden Halife keçeye sarılıp atlar tarafından çiğnetilmişti. Bir oğlu hariç tüm oğulları da öldürüldü.
Hülagü Han'ın izinde...
Türk-Moğol Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.11.2008, 13:04   #59 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Hubyar adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 20
Günümüz mantığı ile düşünüldüğünde bende bu duruma karşıyım.

Fakat zamanında atalarımızın takı kullandıkları veya kullanmadıkları hakkında kesin bir tanı varmıdır.
Saçlar uzatılır bazı topluluklarda tepeden örülür bazı topluluklarda iki yandan örülür ve saçlara, boyna veya değişik yerlere değişik takılar takınıldığı sakal ve bıyık bırakıldığının varolduğu şeklinde bilmekteyim.
O kadarki babamdan duyduğuma göre küçük yaşta iken saçlarının yan tarafları kazınılıp tepeden örgü yapılırmış ve bizzat kendisinde perçemi varmış. Bu gelenek zamanla yitirilmiş.
Fakat bugün birçok Turan ülkesinde bu adet halen vardır.

Ama birde olayın diğer tarafını ele almak gerekirse:
Şekil ile adam olunmuyor diye düşünmekte kaçınılmaz oluyor.
Bu anlamda hangi kavram olursa olsun ben buyum diyebiliyorsan sen onu dış görünüsün ile değil kalbinden yüreğinden destekleyerek ancak o olursun.

Şimdi meclistekiler veya şu ülkücü capulcular bakıldığında insana benzemekte, adam gibi gözükmekte fakat içlerinde adam varmı bu tartışılır ;)

Ben kullanmıyorum kullanmamda fakat benle aynı duyguyu yaşayan bir andam yaparsada hor görmem.

Tanrı Türk'ü Korusun ve Yüceltsin
Hubyar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.11.2008, 13:24   #60 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Kutluk Bahadır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 112
Alıntı:
Hubyar adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
sakal ve bıyık bırakıldığının varolduğu şeklinde bilmekteyim.

Türk Türesinde erkekler sakal uzatmaz, yalnızca bıyık bırakırlardı diye biliyorum.
Acunun batımına dek adınız gönüllerde kalacak...

Kutluk Bahadır Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
küpe , takmak

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler