Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 21.12.2005, 13:26   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 23
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
TÜRK OCAKLARI

Irkdaşlarım 1912 de Kurulan Türk Ocakları hakkındaki Görüşlerinizi bekliyorum...
Turkcu_Kemalist Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2005, 16:13   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,151
TÜRK OCAKLARI
TÜRK OCAKLARI

Bu kuruluşun ne derece Türkçü bir oluşum olup olmadığını anlayabilmek için yapılması gereken; genel başkanını yani Nuri Gürgür'ü iyi tanıyıp tahlil etmektir. Nur cemaatine mensup olduğu bilinen Nuri Gürgür 1994 yılında Fethullah'a Nihal Atsız'ın adına "Türk dünyasına hizmet ödülü" vermiştir. Düşünebiliyormusunuz? Türkçülük, Atsız Ata ve Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkarak şeriat devleti kurmaya and içmiş fettoş yanyana! Nuri Gürgür'ün ikinci "büyük" eylemi ise bir kaç sene önce Fettoşcuların meşhur Abant toplantılarına katılıp Türkiye'nin bir mozaik olarak lanse edildiği toplantı sonuç bildirgesinin altına imza atmasıydı. Ve Nuri Gürgür'ün en değerli(!) mesajlarından birine gelelim. Nuri Gürgür geçtiğimiz aylarda bir TV kanalında Kürt İbrahim Tatlıses'i överek; "İbrahim Tatlıses büyük bir ses sanatçısıdır ve Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmektedir, bu yüzden kendisini devlet desteklemelidir" gibilerinden bırakın bir Türkçüyü; sıradan, aklı başında olan hiç bir Türk insanının söylemeyeceği bir sözü söyleyip zırvalamıştır. Ayrıca Türk Ocakları'nın yayın organı olan "Türk Yurdu" dergisinde vatan peşkeşcisi Aydın Doğan'ın reklamları bulunmaktadır. Takdiri siz saygı değer asil ırkdaşlarıma bırakıyorum..
Gök Yeleli Bozkurt Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2005, 16:47   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 22
Türk ocakları kuruluş amacında saptırılmış ve Fethullahçıların eline geçmiş koyu bir Türk-islam sentezcisi kuruluş haline gelmiştir.
Selçuk Kaya Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.12.2005, 16:55   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 440
Ulu Önder ATATÜRK,
Ulusçuluk üzerine politika yapan, ekonomik ya da siyasal rant elde eden; turancılık söylemleriyle, bir başka ifadeyle boşboğazlık yaparak Türkiye'nin dış politikasını zora sokan bu kuruluşu, Ulusçuluğun siyasallaştırılmasının en az dinin siyasallaştırılması kadar tehlikeli olacağını bildiği için, bir örnek oluşturmak üzere 1931 yılında kapatmıştır.

Türk Ocakları'nın bugün fethullahçıların güdümünde bulunması, Ulu Önder Atatürk'ün ileri görüşlülüğünün ne derecede kuvvetli olduğunun göstergesidir.
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2005, 01:10   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3
[quote="İsenbike"][b]Ulu Önder ATATÜRK,
Ulusçuluk üzerine politika yapan, ekonomik ya da siyasal rant elde eden; turancılık söylemleriyle, bir başka ifadeyle boşboğazlık yaparak Türkiye'nin dış politikasını zora sokan bu kuruluşu, Ulusçuluğun siyasallaştırılmasının en az dinin siyasallaştırılması kadar tehlikeli olacağını bildiği için, bir örnek oluşturmak üzere 1931 yılında kapatmıştır.

İsenbike Hanım "TURANCILIK ne zamandan beri boşboğazlık sayıldı da Türkiye'nin dış politikasını zora soktu, bize bunu biraz açabilir misiniz?
Belki de ben yukarıdaki satırları yanlış değerlendiriyorum.
Saygılar...
Çoros Gurkin- Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.12.2005, 01:43   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 440
Sayın Çoros Gurkin, dikkat ettiyseniz mevzu bahsi geçen oluşum hakkında; ''Ulusçuluk üzerine politika yapan, ekonomik ya da siyasal rant elde eden; turancılık söylemleriyle, bir başka ifadeyle boşboğazlık yaparak Türkiye'nin dış politikasını zora sokan bu kuruluşu..'' diye devam edip giden yazıda, ele almış olduğunu kısım ile karşılaştınız ve bir bakıma yanlış değerlendirdiğiniz kısım virgül ile ayrılmıştır.Ayrılan kısımdan itibaren boşboğazlık tabiri ''Türkiye'nin dış politikasını zora sokan'' bir değerlendirme bağlamında anlama katılmıştır. Bu yazıyı yazdıktan sonra defalarca kez okumama rağmen böyle bir anlam çıkarılacağını düşünmemiştim. Sanırım konun içeriğiyle ilgilendiğimiz kadar, yazının bir parçası olan yazım ve imla kurallarını da dikkate almak gerekir diye düşünüyorum.
Saygılarımla.
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.12.2005, 09:50   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 38
Doğrusu, bu kuruluşu Atatürk'ün bizzat, İsenbike Hanım'ın söydiği gibi, bilmiyordum. Lakin, ne denli faydalı olduklarına dair somut bir şey de görüp, duymuş değilim.
Boşboğazlık yapma meselesine gelince:
Bunu onlar da yapıyor mu bilmiyorum, lakin, örneği. Adriyatikten Çin denizine... gibisinden gereksiz söylemlerle ortalığın bir ara ne kadara karıştırıldığını biliyorum. Ondan sonra başladı bütün terör vesair zararlı faliyetler.
Oysa, yapılması geken, boş yere övünmeden, gerekeni yapıp, düşmanın seni takdir etmek zorunda kalmasıdır.
akkartal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.12.2005, 10:22   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 1
Alıntı:
Doğrusu, bu kuruluşu Atatürk'ün bizzat, İsenbike Hanım'ın söydiği gibi, bilmiyordum. Lakin, ne denli faydalı olduklarına dair somut bir şey de görüp, duymuş değilim.
Bunu onlar da yapıyor mu bilmiyorum, lakin, örneği. Adriyatikten Çin denizine... gibisinden gereksiz söylemlerle ortalığın bir ara ne kadara karıştırıldığını biliyorum. Ondan sonra başladı bütün terör vesair zararlı faliyetler.
Oysa, yapılması geken, boş yere övünmeden, gerekeni yapıp, düşmanın seni takdir etmek zorunda kalmasıdır.
Sayın akkartal Türk Ocaklarının kapatılması aynen Sayın İsenbike Hanım'ın anlattığı gibidir.Ayrıca Adriyatikten çin seddine kadar... şeklindeki söylemi gereksiz bulmanıza bir anlam veremedim dahada kötüsü bu söylemden sonra terör vs zararlı faaliyetlerin başlaması da ne demek?Bu konuya bir açıklık getirirmisiniz?
ATABEY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.12.2005, 14:13   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 23
Kurduğum Bölümde Tartışma İstemiyorum Bi Yetkili FOrumu Kilitlerse sevinirim

YÖNETİCİ NOTU:AÇILAN BAŞLIKLARDA TARTIŞMA OLUP OLMAMASI,SİZİN İSTEĞİNİZE GÖRE DEĞİL,OTAĞ KURALLARI DOĞRULTUSUNDA BELİRLENİR.TARTIŞMA YAŞANIR AMA TÜRK TÖRESİ BURADA BELİRLEYİCİ ROL OYNAR.TARTIŞMALAR TÜRKÇÜYE YAKIŞIR ŞEKİLDE DEVAM EDER.
Turkcu_Kemalist Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.12.2005, 17:36   #10 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 505
Alıntı:
ATA TÜRKBEY adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Sayın akkartal Türk Ocaklarının kapatılması aynen Sayın İsenbike Hanım'ın anlattığı gibidir.Ayrıca Adriyatikten çin seddine kadar... şeklindeki söylemi gereksiz bulmanıza bir anlam veremedim dahada kötüsü bu söylemden sonra terör vs zararlı faaliyetlerin başlaması da ne demek?Bu konuya bir açıklık getirirmisiniz?
SAYIN AKKARTAL,SORULAN SORUYA CEVABINIZI BEKLİYORUZ.BAŞLIĞI CEVABINIZI EKLEMENİZ ADINA AÇIYORUM.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.12.2005, 21:11   #11 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Ergenekon adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 114
Benim bildiğim kadarıyla Türk Ocaklarında bahsi geçen fettullahçıların etkisinin yanı sıra birde rant beklentisi vardır, Başbuğ Atatürk zamanında Türk ocaklarına bir takım gayrimenkuller bağışlanmıştır. Bu gayrimenkullerin bu günkü değerleri oldukça yüksektir halen Türk Ocakları bu gayrimenkulleri geri almak için mücadele etmektedir gözden kaçmaması gereken bir ayrıntı olduğunu düşünüyorum.
Ergenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.05.2007, 02:19   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 43
Türk ocakları şu anda bbp çizgisindedir.
uluğkam Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
ocaklari , türk

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler