![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
TURK olmak...
Merhaba forumu bir kac gundur takip ediyorum ve uye oldum.
Ben Sogut dogumluyum ama cocuklugumdan beri hep yurt disinda yasadim orada gecmisimi arastirdim aile koklerimiz Osmanli yi kuran Oguz boylarina kadar gidiyor ve ben bununla hep gurur duydum yurt disinda palavralari ile bizleri muskul duruma sokmak isteyen Ermenilerle ve onlarin yardakcilari ile bir cok defa agiz dalasina girdim tartistim bir cok defa irkci damgasi yedim simdi Turkiye deyim hep Turk olmakla gurur duydum lakin sizler Musluman olanlari Turk olarak gormuyorsunuz sanirim ben bu gune kadar hemen hemen hic ibadet yapmasam da dindar biri olmasam da muslumanim dedim herkese ve sizlere soruyorum ben simdi Turk vasiflarina haiz birisi degil miyim? |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İlk öncelikle hoşgeldiniz.Kendi adıma bir Türkçü olarak cevap vereyim kandaşım.Müslüman,hristiyan veya başka bir dine mensup olmakla kimse dışlanmaz tek özellik Türk olmamız din olmuş veya olmamış önemli değil Türkçülükte esas Türklüktür.
Tabi buraya gelip din propagandası yapan çapulcuların her zaman karşısındayız. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Türkçülük ilkelerine aykırı davramayanları dışladıklarını sanmıyorum yöneticilerin
zaten kimsenin din inanışına kimsede karışamaz sen şaman olcaksın yoksa türk değilsin diyemez kimse o zaman onada sen de şunu yerine getirmiyorsun sende Türkçü değilsin derler ben kendimi tarif etcek olursam Türk dinini kültür olarak kabul eden ailesi bi derece müslüman fakat benim şu an aşırı derecede hiç bir inanışım yok dediğim gibi Türkçülük Türk olmak başka inanışlar başka hristiyan Türkde var budist Türkde hindiuzme inanan Türkde yahudu Türkde ateist Türkde. |
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
merhamet yok
|
müslüman olanları Türk olarak görmüyoruz değil dincileri Türk olarak görmüyoruz. Türklerin çoğu müslüman ama din Türklüğe ait birşey değildir islam arapların milliyetçiliğidir. Bir Türk hem islamı hem de ırkcılığı birarada tutamaz çünkü ikisi ayrı ırkların milliyetçiliğidir ve birbirine düşmandır. İslam, hristiyanlık, musevilik vs bütün dinler geçmişte Türklüğe hep zarar vermişlerdir. Milliyetimiz, kültürümüz, ırkımız hep zarar görmüştür ve zararını en kötü şekilde şu anda çekiyoruz(kürtlerin kardeş olduğu safsatası) yani din afyondur.
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
katılıyorum lenin in lafıydı sanırım ama çok doğru bi tespittir din afyondur Atatürkünde buna benzer bir açıklaması vardı sanırım.
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
merhamet yok
|
karl marks ın lafıdır ama ben onlardan alıntı yaparak söylemiyorum gerçektende afyon olduğu için söylüyorum.
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Müslüman tarihini benimseyip müslümanlığıyla gurur duyan,Türk'leri katletmiş kişileri atası olarak gören,hele müslümanlığın Türklüğü yücelttiği safsatasına inanan kişi kesinlikle Türkçü olamaz.
Ama belki kendine müslüman diyen Türkçü olabilir.Hiç görmesemde...Ayrıca bu kişi ne kadar müslümandır?İslamiyetin ve ırkçılığın zıt şeyler olduğunu bir müslüman olarak biliyodur herhalde... Burada misyoner edalarıyla Tengrici soydaşlarımıza doğru yolu göstermek ve müslümanlığı överek benimsetmeye çalışan kişilerin sonuna kadar karşısındayız. Türkçü'nün dinle imanla işi olmaz. Bize ;müslümanlığın doğru yol olduğunu,imana gelmemizi söyleyen kişilerle,hristiyanlığı öven hristiyan misyonerler aynı mesafededir. Hatta kendimin çok defa şahit olduğu bir olayı söylemek istiyorum; müslüman geçinen çapulcu şahsiyetler bir hristiyanla dost olabilirken,hatta daha ileri giderek"ikimizde aynı tanrıya inanıyoruz" derken bir saf Türkçüyü dışlamakta ve eleştirmektedir.Neden? Çünki bu şahsiyetlere göre müslüman olmuş bir yunan,hatta ve hatta hristiyan bir ecnebi Tengrici bir Türk'ten daha iyidir.Neden? Farkında olmadıkları veya oldukları ümmetçilikten ve arap milliyetçiliğinden...Bu insan nasıl Türk milliyetçiliğinden bahsedebilir? Din duygusal ve mantık dışı düşünceler sistemidir...Mantık dışı olduğu için tartışılması ve çok fazla düşünülmemesi,eleştirilmemesi her fırsatta söylenir. Ve bu en mantıksız şeylerin bile düşünceye kapalı olması anlayışıda insan beyninin tembelleşmesi ve muhakeme yeteneğinin kaybolmasına neden olur. Bizim kafamız çalışıyor ve yargılıyoruz...
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Siteye gelip bu tür şeyler yazarak atılanların hepsine cevaben bir iki bir şey karalamak istiyorum...
Bir kere burada kimse kimseyi şu yada bir dine inandığı veya inanmadığı için Türklükten atmıyor. Lakin hiçkimsede ben şu dindenim, çünkü bu din doğru din demiyor. Zaten bunun dendiği yerden hayır gelmez. Çünkü herkese kendi dini doğru ve mantıklıdır. Zaten öyle olmasa, o kişi inandığı o dine hiç inanmaz değil mi? İşte bunu gören Ulu Önder Mustafa Kemal de zamanında laikliği toplum hayatına getirip dine dayalı çıkan boşuna tartışmaları hepten silip atmıştır. Şimdi Ulu Önder bunu yapınca şu ya da bu dine mensup olanlar ülkeyi terk etsin mi demiştir? Elbette hayır! Laiklik, dini baskının yapılamadığı anlamına gelmektedir. Din bir kimlik değil, bir inançtır. Bu yüzden reklam edilmesinde zarar yine dinindir. Bu sebeple aklı başında adam çıkıp benim dinim şu, benim dinim bu demez. Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasının 24. maddesi aynen şöyle der; "Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir. 14 üncü madde hükümlerine aykırı olmamak şartıyla ibadet, dinî âyin ve törenler serbesttir. Kimse, ibadete, dinî âyin ve törenlere katılmaya, dinî inanç ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; dinî inanç ve kanaatlerinden dolayı kınanamaz ve suçlanamaz. Din ve ahlâk eğitim ve öğretimi Devletin gözetim ve denetimi altında yapılır. Din kültürü ve ahlâk öğretimi ilk ve orta-öğretim kurumlarında okutulan zorunlu dersler arasında yer alır. Bunun dışındaki din eğitim ve öğretimi ancak, kişilerin kendi isteğine, küçüklerin de kanunî temsilcisinin talebine bağlıdır. Kimse, Devletin sosyal, ekonomik, siyasî veya hukukî temel düzenini kısmen de olsa, din kurallarına dayandırma veya siyasî veya kişisel çıkar yahut nüfuz sağlama amacıyla her ne suretle olursa olsun, dini veya din duygularını yahut dince kutsal sayılan şeyleri istismar edemez ve kötüye kullanamaz." İşte Türkçüler de, Türkiye Cumhuriyeti'nin Anayasasının değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen bu din ve vicdan hürriyetini, yani laikliği savunmaktadır. Bugün artık günümüzde, çağdaş insanlar uygar hukuki sistemde, yukarıya eklediğim maddede de belirtildiği gibi kimse kimsenin dinine ve vicdani kanaatine karışmıyor. Ayrıca hiç kimsenin hiç kimse tarafından dini tercihini ve vicdani kanaatini açıklamaya dahi zorlanamaması Anayasa tarafından güvence altına alınmıştır. Herhalde Koca T.C Anayasasının yasakladığı işi bir avuç yobaz yapacak değil. "Ben müslümanım......" diye başlayan cümleleri anlamıyorum. Müslüman olabilirsiniz de bunu neden her yerde belirtme ihtiyacı duyuyorsunuz? Ya da müslüman olmanın ayrıcalığı nerededir? Bugün kesinlikle müslümanlığın en büyük düşmanı olan İsrail ve Amerika, bütün müslüman devletlerin (Türkiye laik bir ülkedir) toplamından çok daha zengin ülkelerdir. Hem de her yönden zengindirler. Hem üretiyorlar, hem patentini alıyorlar ve satıyorlar. Oysa bugün dünya üzerinde Afganistan veya Filistin'in ürettiği, patent sahibi olduğu hiç bir ürün, bir küçük kol saati bile bulunmamaktadır. Hâl bu kadar gözler önündeyken "ben müslümanım" diye tutturmakta ne fayda var ki bu arkadaşlar siteye gelir gelmez öncelikle müslüman olduklarını belirtme ihtiyacı hissediyorlar? Kimsenin dinine imanına karıştığımız yoktur ama çağımızda artık sönüp ufalmış olan ümmetçilik anlayışının savunuculuğunu yapan kimseyle de alakamız olamaz. |
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Bu arada yahudi Türk olmaz; bi kişi ya yahudidir, ya Türk'tür. Türk tarihine baktığımızda Türklerin hemen her dini belli gruplar halinde kabul ettiğini görürüz. Yaygın olan ise İslamiyettir. Dede Korkut zamanından beri Türkler, islam inancının bazı değerlerini yaşamlarına katmışlardır. İnsan birey olarak istediğine inanır; inanç ve din şahsi bir mevzudur. Bu forumda kimse inançları dolayısıyle burda değil; kimsenin inançları için atıldığını da sanmıyorum. Bireyin dini olabilir; ama bir milletin dini olamaz. Hele ki din, Türklük kavramının önüne hiç geçemez. Çünkü Türklük birey olarak yaşanabilecek bir ruhani inanç değildir. Üstelik öncelik dinse, Türklük kavramından zaten söz edilemez. Türklük bilincinin ilk oluşmaya başladığı dönemde ilk Türkçüler milleti tanımlarken sadece ırk,dil,kültür değil din ortaklığı olması gerektiğini de düşünüyorlardı( Ömer Seyfettin gibi) Bugün bizler böyle düşünmüyoruz. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir Türkçü hurafelere inanmayacak, İbrani kültürünü kutsal saymayacak kadar şuurludur.
İlbilge hanım, Bizi Ömer Seyfettin'in millet tanımı değil Atsız Ata'nın millet tanımı bağlar. Evet sevgili cennetçiler, dinizi içinize sokmadıkça ve din konularını açtıkça burada hoşunuza gitmeyecek yazılar görürsünüz. Nasıl bir ateist veya deist ateizmi ve deizmi savunan yazılar yazmıyorsa siz de yazmayacaksınız..
|
![]() |
| Etiketler |
| olmak... , TURK |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|