Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.07.2008, 01:00   #1 (İleti Bağlantısı)
ATATÜRKÇÜ

Yamtar_85 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 92
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk seçmeni

Alıntı:

En genç seçmen hangi partide dersiniz... Ya da kadınların gözdesi olan parti hangisi? Buyrun cevaplar;

2004'te şeriat isteyenler yüzde 8.07 idi

Araştırmaya göre, Türkiye'de şeriat ya da din devleti isteyen kesimin oranı yüzde 4.07. USADEM Başkanı Prof. Dr. İbraihim Armağan, bu oranın 2004'te yüzde 8.07 olduğuna işaret ederek "Cumhuriyet değerlerinin yaşam biçimi olarak kabul gördüğü anlaşılmaktadır" dedi.

AK Parti'yi İslamcı görenlerin sayısında artış

Araştırmaya göre AKP merkeze kaymaya çalışırken, belirli kesimlerin şüphesi de artıyor. 2004 yılında AKP'yi İslamcı görenlerin oranı yüzde 20.33 iken bu oran 2008'de yüzde 24.17'ye, şeriatçı görenlerin oranı da aynı sürede yüzde 2.05'ten yüzde 6.32'ye yükseldi.

MHP erkek CHP burjuva

Kadınlar en çok AKP ve CHP'ye yöneliyor. MHP'ye oy veren kitlenin ağırlığını erkekler oluşturuyor.

MHP, 18-30 yaş arası en genç kitleden oy alırken, AKP'ye daha çok 30-45 yaş aralığı, CHP'ye de 45 yaşın üzerindekiler oy veriyor.

Eğitim düzeyi yüksek kitle CHP'ye, en düşük eğitim düzeyi olanlar AKP'ye, lise mezunları MHP'ye oy veriyor.

"Devletçi-ulusalcı" kimliğini benimseyen ve laikliğe öncelik verenler CHP'ye oy verirken, "Türk milliyetçisi" kimliğini benimseyenler MHP'ye, "Sünni-Müslüman" kimliğini benimseyenler AKP'ye oy veriyor.

CHP burjuva kesiminden, AKP dar gelirliden, MHP orta sınıftan oy alıyor.

Ankete göre partilerin seçmen profili şöyle:

Cinsiyet: Kadınların tercihi daha çok AKP ve CHP... MHP'ye genelde erkekler oy veriyor.

Yaş: MHP genelde 18-30 yaş grubu, AKP 30-45 yaş grubu, CHP 45 yaş üstü kesimden oy alıyor.

Eğitim: AKP genelde eğitim seviyesi düşük, CHP yüksek, MHP lise ve üniversiteli kesimden oy alıyor.

Gelir: AKP genelde dar kesimli, CHP yüksek kesimli, MHP ise orta gelirli kesimden oy alıyor.

İnanç: AKP daha çok İslam'a önem veren, CHP laikliğe öncelik tanıyan ve Alevi kesimden, MHP ise geleneksel İslami kesimden oy alıyor.

Kentlilik: CHP, gelişmiş ve kentleşmiş şehirlerden, AKP kent ve kırsaldan, MHP kentlerden oy alıyor.

Sınıfsal açı: CHP burjuva, AKP dar gelirli ve emekçi, MHP ise orta sınıftan oy alıyor.

Kimlik: CHP devletçi-ulusalcı kimliği, AKP Sünni-Müslüman kimliği, MHP ise Türk milliyetçisi kimliğini ön planda tutanlardan oy alıyor.
Bu konuyu sitemizde yapılan yaş anketinde 14-30 yas arası fazla olduğunu gördükten sonra , nette gezinirken bir haber sitesinde gördüm .
Görüldüğü üzere mhp'nin en çok oy aldığı kesim 18-30 yas arası yani bu partiyi genç neslin milliyetçi sanmaları , lakin bu otağ'ı ve Atsız Ata'yı anlayan gerçekleri yorumlayabilen , bir gençlik geliyor ki ilerleyen yıllarda bu oran tepetaklak olacaktır ...!
Ve yine yapılan ankette gözlemleniyor ki eğitim düzeyi en düşük olan kişiler akp'ye oy vermekteler , yani kolayca istismar edilebilen kişilerin seçimi akp olmaktadır .

TTK .
BEN HER ŞEYDEN ÖNCE BİR TÜRK MİLLİYETÇİSİYİM.BÖYLE DOĞDUM. BÖYLE ÖLECEĞİM.TÜRK BİRLİĞİNİN BİR GÜN HAKİKAT OLACAĞINA İNANCIM VARDIR. BEN GÖRMESEM BİLE, GÖZLERİMİ DÜNYAYA ONUN RÜYALARI İÇİNDE KAPAYACAĞIM. TÜRK BİRLİĞİNE İNANIYORUM, ONU GÖRÜYORUM. YARININ TARİHİ, YENİ FASILLARINI TÜRK BİRLİĞİYLE AÇACAKTIR. DÜNYA SÜKÛNUNU BU FASILLAR İÇİNDE BULACAKTIR.
ULU BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Yamtar_85 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2008, 06:49   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Günhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 378
Otağımızda genç Türkçülerin sayısının fazla olmasının en önemli nedeni yıllarca aleyhte söylem ile unutturulmaya çalışılan Türkçü düşünce sistemini kişilerin 2002 yılından itibaren tanımaya başlamış olmalarıdır.

Seksen dönemi sonrası gençliğinin politika dışına yönlendirilmelerine karşılık, doksanlı ve ikibinli yılların gençliği ise yeniden ülke meselerine kafa yormaya başlamıştır.

Yaşça kemale ermiş insanların düşünce yapısı kolayca değişmez. Ancak genç Türkçülerin sayısı tahminlerimizden de ötedir. Otağımızı sürekli takip eden, sayısıca onbinleri bulan izleyicimiz vardır.

Çok yakın bir zamandan beri, Türk soyunun kanında ve benliğinde olan Türkçülüğü; fikri sahada küllerinden diriltmekteyiz. Dolayısı ile gelecek vaadeden yegane düşünce sistemi Türkçülüktür.

Çok kısa süre içerisinde derinden ilerleyen ve çığ gibi büyüyen hareketimiz orta vadede Türkiye için bir reçete sunup, Türk milletinden görev talep eder noktaya gelecetir.
"Hoş geldin oğlum ATSIZ, kutlu olsun!" diyecek.
Günhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 23.07.2008, 13:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 231
akp oylarını fakir ama gurursuz iki odun kömüre herşeyini satanlardan alıyor mhp ise kandırdığı gençlerden ama meclise girdiklerinde herkez görüyor mhp'nin ne olduğunu bir sonraki seçimde meclise giremiyor chp ise daha çok aydın kesimden oyunu alıyor dtp ise kürtlerden
Alt 23.07.2008, 20:59   #4 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

C* Ergenekon C* adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 394
Bu anketi yapanlarda dahil hala mhpyi Türk Milliyetçisi kimliğini ön planda tutanların partisi olarak işaret etmişler ya ben ona yanıyorum. O zaman biz neyiz? mhpnin akpnin koltuk değneği olduğuna hala kimse uyanmamışmı? Türk Milliyetçiliği adına en son ne zaman bir şeyler yaptı bu adamlar da hala Türk Milliyetçisi olarak adlandırılabiliyorlar?
Alt 23.07.2008, 22:08   #5 (İleti Bağlantısı)
Turan Türkçü'sü

XoRasan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 18
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu anketi yapanlarda dahil hala mhpyi Türk Milliyetçisi kimliğini ön planda tutanların partisi olarak işaret etmişler ya ben ona yanıyorum. O zaman biz neyiz? mhpnin akpnin koltuk değneği olduğuna hala kimse uyanmamışmı? Türk Milliyetçiliği adına en son ne zaman bir şeyler yaptı bu adamlar da hala Türk Milliyetçisi olarak adlandırılabiliyorlar?
Aynen katılıyorum... Sözde herkes milliyetçi. Milliyetçiyim diyen milliyetçi oluyor. MHP milliyetçilik için ne yaptı ? Hatta bu gün halktan bazı kesimlerin milliyetçiliğe olan düşmanlığı MHP yüzünden değil midir?
Alt 25.07.2008, 01:25   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 37
Uluslar, egemenliklerini geçici bile olsa, bırakacağı meclislere dahi gereğinden fazla inanmamalı ve güvenmemelidir. Çünkü meclisler bile despotluk yapabilir ve bu despotluk bireysel despotluktan daha tehlikeli olabilir. Meclislerin öyle kararları olabilir ki, bu kararlar ulusun yaşamına giderilmesi olanaklı olmayan zararlar verebilir."

1924, M.KEMAL ATATÜRK...

Başka söze gerek yok herhalde Türk seçmeni için.
27_Mayıs Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.07.2008, 02:25   #7 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Alıntı:
C* Ergenekon C* adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Size katılıyorum,bunların foyası hala ortaya çıkmadımı Türk milliyetçisi değilde ümmi milliyetçi oldukları hala Türk milliyetçisi zannediliyorlar

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 25.07.2008, 04:04   #8 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

KOCATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,247
Alıntı:
Kaşkır adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Size katılıyorum,bunların foyası hala ortaya çıkmadımı Türk milliyetçisi değilde ümmi milliyetçi oldukları hala Türk milliyetçisi zannediliyorlar
"Ümmi arap milliyetçisi" demek daha doğru.
KOCATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
seçmeni , türk

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler