Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Dili Ve Edebiyatı > Türk Şiiri

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.04.2006, 01:58   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
GERÇEK

Ali Rıza Yalgın (Yalman)ın Cenupta Türkmen Oymakları adlı kitabından:

..."Koca Mehmet hastalanmıştı; yatağı içinde ve oturduğu yerde bize yeterli derecede bilgi veriyordu. Adamın sesi o kadar gürdü ki, insanın onun ciğerlerine neredeyse gıpta edeceği geliyordu. Konuşa konuşa söz bucak müdürlerine geldi. Koca Mehmet coştu:
-Vaktiyle bucağa fellah araplarından bir bucak müdürü gelmişti. O adam bize, siz hayvan gibi adamlarsınız, dayak yemeden insan olmazsınız dedi. Ben dayanamadım cevap verdim;
-Allah kurtarsın! dedim. Herif daha da çok öfkelendi.
Siz de bu Türk kafası varken hiç de kurtulamazsınız deyince, bu söz ayranımı taşırdı, dayanamadım. Çadırın önünde oynayan çocukları gösterdim ve dedim ki:
-Bizi sizin elinizden bu çocuklar kurtaracak. Haykırmamdan herif korktu. Fakat bucaktan gidinceye kadar benimle hiç konuşmadı ve epey zarar verdi. Ama ne olursa olsun ben lafımı gediğine yerleştirdim.
Koca Mehmet burada gülümsedi ve bana dönerek sert sert:
-Sanki dediğim çıkmadı mı? Senin gibi bir Türk çocuğu benim dertlerimi dağ başında dinlemiyor mu? O dediğim fellah şimdi Mersin'de patlıcan satıyormuş. Nasıl, bizi sevmeyenler er-geç belasını bulur.
Artık söz aşiretin zorbaların elinden çektiği sıkıntılara girmişti. Koca Mehmet çorap söküntüsü gibi bu hain adamların hikayelerini de anlatıyordu.
-Ah efendim ah! Biz yabancıların elinden neler çektik. Kör andonlar, katil abdurrahmanlar, arnavutlar, boşnaklar, araplar bizim filizlerimizi kırdu.
İhtiyar birden bire sözün akışını değiştirdi, coşkun bir volkan gibi gürleyerek:
-Gazi Kemal..Şapka değil başıma isterse tas giydirsin. Ona canım kurban! Ben 312 (1896-7) yunan savaşında çok paşa gördüm ama Gazi gibi Paşayı dünya görmedi. Allah ona ve millete zeval vermesin. Bize eski şahlar gün göstermedi, çorap giydirmedi. Fukaranın ahı kahreder şahı..İşte şimdi hak, hükümet yerini buldu. Eski padişahlar memleketi sattılar. Gelsinler de şimdi memleketi Kemal'den alsınlar. O, adamın alnını karışlar.."

Saygılar
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
gerçek

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler