![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
BOZ GURD
BOZ GURD
Şair yuhusuna gül-çiçek görer Yiner yuhusuna göyden melekler Yuhumda ne gördüm? Onun ucundan ne çektim Bilmeyecekler.. Her gece her gece yuhularımda Çadırı dağılmış, ocağı sönmüş Tanrı gargışıyla taleyi dönmüş Taleyi dönenden gem serheddinin Bir ucu günbatan biri gündoğan Dağından, çayından, adamlarından Hatta otundan da geriblik yağan Gara toprağına ne tohum eksen Yene de baharda ayrılık biten Bölüne bölüne yoh olup iten Sevgili bir yurt Sevgili bir yurt. Her gece her gece yuhularımda Her gece her gece yuhularımda Bu yurtya yanaşı bu yurt boyunca Ulaya-ulaya dolaşıp gezen Ob'u, Yenisey'i, İtil'i geçip Altay tek, Ağrı tek dağ aşıp gezen.. Gözü mavi, Gözü göyden daha mavi Ağzı ateş kimi bir kurd Ve sevgili bir yurt. Her gece, her gece yuhularımda.. Üstüme gem geler ejdehalar tek Yuhumda bir ağız gurd ular geçer Nedense hemişe yuhularımdan Önüde gurd duran ordular geçer. İndi gizli gizli yuhuma gelir bir vaht Uluşu ulaşa ordular basan Uluslar, "Bay Göller", Göyçeler seni Benden soruşurlar, "Boz gurd hardasın?" Gel, mavi işig tek elen başımdan Gel çıh uğuruma gaba ağaç tek Meni bu yuhudan alıp getmeye Garaguş oyunla, boz atlar gerek Gözünden od yağan evladlar gerek. Eşidirsiniz mi? Gara gazlıg atların Kişnertisi gelir mısralarımdan Ne olsun sesime yoh gulag asan. Dalınca getmeye hazır durmuşam Seni gözleyirem Boz Gurd hardasın? Her gece her gece yuhularımda Her gece her gece yuhularımda Üzü mavi Gözü göyden daha mavi Ağzı ateş kimi bir gurd Ve sevgili bir yurt Her gece, her gece yuhularımda Şair yuhusuna gül-çiçek görer Yener yuhusuna göyden melekler Yuhumda ne gördüm Onun ucundan İlahi! Ne çektim Bilmeyecekler... Rüstem Behrudi Saygılar..... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| boz , gurd |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|