![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
SIIR!!! YOLÇULUQ!!!
YOLCULUQ!
Men sevda yolçusuyam , delilik var başımda, Ona göre sözlerim kederlidir, qem dadır. Gözlemekden yoruldum, son sebri var daşın da, Duydum daha dözmerem, dözüm meni aldadır. Men sevda yolçusuyam - senetim yolçuluqdur, Kese bilmez yolumu tale qarla, yağışla. Dünya dolu adamdır - yol durub, yolçu yoxdur, Geciksem de gelirem, ey yol, meni bağışla! Daha qulam büsbütün içimdeki sevdama, men sevda yolçusuyam, menimki menden keçib. Men senin olmamışam, Veten, heç vaxt, sen deme, Sene deyen zerbeler adlayıb menden keçib. Zaman, mekan bir qırıq, daha gelmez eynime, Efsanedir, nağıldır bu yoldan özge her şey! Sevdamı zireh kimi geyinmişem eynime, Ölümsüzem bu qemle, yolum üste duran, hey... Qoy işlesin bu yaram günden-güne lap derin, Men bir sıra neferi - Ölmek var! - Dönmek nedir?! Bil, sonuncu denize varıb geden erlerin Qebrinde qerar tutmaz, ölmez ruhu mendedir. Tanrı baxır, yol vermez, sevda ekim, qem yeyim, Menim zamanım gelir... Bax - tarix seksekede! Men seni gedeceyem, ey yol! - Menim taleyim !! - Zalım dostlar arxamca gelse de, gelmese de! Saraltsa da yarpaqtek derd-qem menim sözümü, misraların ağlayıb, hönkürse de ağıtek; Zaman menim kül örtmüş ocaqdakı közümü, Min il bele keçse de... Söndüre bilmeyecek. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Etiketler |
| siir!!! , yolÇuluq!!! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|