![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
AMUDERYA'YA ÇAĞIRIŞ
AMUDERYA'YA ÇAĞIRIŞ
Amuderya, beni al, O cesur dalgaların koynuna sal!... Amuderya, dinle: Ben senin derdinle, Genç iken çekmekteyim hicrinle yas, Amuderya beni al, bağrına bas!.. Gel avut tuğyanımı, Sen duyarsın benim isyanımı, Ben dedim, ah! deli, caşkun Hazer'e, Git, kucaklaş ve yar ol! Ben dedim ülkeleri Güldüren bir bahar ol. Demedim buzlu şimal isteğine Uyarak, bizden uzak Bir yere dol! Sert esen kanlı şimal, Seni hem ett mi kul? Keserek yollarını, Bağlayıp kollarını Seni de etti köle? Amuderya neye bes Vermiyorsun bana ses Neye bes, dalgaların geliyor isyanla dile? Söyle göz yaşları, kan sesleri boğmuş mu seni? Koca şark dağları kan yutmaya doğmuş mu seni? Yok yok artık döndür O kuduz sellerini, Boyasın al kana ya al çiçeğe Doğma Türk ellerini. Atılıp fırtınadan fırtınaya Çiğne, zincirini kır! Sana en doğruca yol işte budur! Gene koy, hükmeylesin Türk ağzı, Oğuz'un yazdığı ferman kağızı!.. Amuderya beni al, Kopacak fırtınanın koynuna sal! Sen bırak düşman girsin kanıma, Kana girmek yaraşır öz şanıma. Bes neden korku duyup ürkem ben? Atamın oğlu Yigit Türk'em ben! Elmas Yıldırım Saygılar.. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| amuderya'ya , ÇaĞiriŞ |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|