![]() |
|
|
#61 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
QERİBE DEYİLMİ?
Qeribe dünyadır, bezen baş yarır Ayağın desteyi taxta çelikler. Bezen qul sahibi qula yalvarır Dünyanı fırladır qeribelikler. - Dünya çalxalanır yene deniz tek. - Bu böyük dünyanın derdini çekmek Bizemi qalıbdır? - Vallah, ne deyim? Sene yox, menese qalıb, neyleyim? Qeribe deyilmi? Sen sirr, men de sirr. Bu sirri bilmirik nece çözmeli? Kimi övladının derdini çekmir, Kimi de xalqının derdinden deli! Torpaq elden getdi, ölke talandı, Senin ne vecine, günün ağ olsun. Seninçün dünyada her şey yalandı Teki damağın çağ, canın sağ olsun. Bu boyda milletin ağır gününde Qaşını çatmaq da sene ezabdır. Qardaşın döyülse gözün önünde Deyersen, ne hay-küy, ne şaphaşapdır? Ayıra bilirsen xeyirden şeri, Menfeet meydanı seninçin gendir. Ne Veten, ne millet? Senden öteri Harda xeyrin varsa, ora vetendir. Xalqın nalesine qulaqların kar, Milletin içinde millete yadsan. Derdden başımıza yağdı yağışlar, Seni islatmadı, derdden azadsan. Bir qırıq deymedi xeyrin özgeye Quru ağacdan da meyve dermisen. Xeyrinin gözüyle baxdın her şeye Dünyanı cibine yerleşdirmisen. Qışın çovğunu da sene yaz gelir eger menfeetin var ise bundan. Xeyrinden özge şey sene vız gelir Araz açığından, Kür topuğundan. Heç deme, dünyada dünyada kenar Zamanın çölünde yaşayan da var... BEXTIYAR VAHABZADE NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#62 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
MENİM ANAM
Savadsızdır Adını da yaza bilmir Menim anam... Ancak mene Say öğredip Ay öğredip İl öğredip En vacibi dil öğredip Menim anam. Bu dil ile tanımışam Hem sevinci Hem de gamı Bu dil ile yaratmışam Her şiirimi Her nağmemi, Yoh men heçem Men yalanam Kitap kitap sözlerimin Müellifi: Menim anam BEXTIYAR VAHABZADE NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#63 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
AÇMADIM BOYU BEN YAZIK
-------------------------------------------------------------------------------- BAS AÇMADIM BOYU BEN YAZIK Bas açmadım ömrüm boyu ben yazik Iblisinden, meleginden dünyanin Adem sattı bir elmaya cenneti Tora düstü keleginden dünyanin Ne güzeldir, yürek genis, söz açik Yaşamadım bir sevdamı yarımcık. Azap adli degirmenden narin cik Geçeceksin eleginden dünyanin Arzum için bir meleyen cüyürdüm O tepeden bu tepeye yüyürdüm Niye korkum kefeninden ? Ne gördüm, Besiginden, beleginden dünyanin Biz çzümüz özümüzden öç aldik Geçen güne gelen günü bac aldik Ömrümüzün yarisinda gocaldik Sillesinden köteginden dünyanin Gönül üzgün, hayal küskün derbeder Özün söyle zulm olar mi bu kadar? Yedekleyip arkasinca sürüder Berk yapissan eteginden dünyanin. Gönül düstü bin arzunun izine Bilemedik egrisi ne düzü ne? Simdi kefen örüyoruz özüne Öz külünden, çiçeginden dünyanin. BEXTIYAR VAHABZADE NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#64 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
AZERBAYCAN BAYRAĞINI KARABAĞ'A ASACAĞIZ!
Bu arada sağol Irkdaşım! |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|