![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
OYAN ! SETTARXAN OYAN !
OYAN ! SETTARXAN OYAN !
Xan! Oyan! Ne yatıbsan! Serdarsızıq ey oyan Settarxan! Bu gün ne yatmaq günü Bu gün ne uymaq günü Amanın bir günüdür Başsızıq ey... Baş götür yuxudan oyan Settarxan! Bu gün ne susmaq günü Bu gün ne usmaq günü Qarabağ çağırır senı Savaş günüdür Baş götür daşdan oyan Settarxan! Aldığın azadlığımız Danışdığın dilimiz eskı kimligimiz danılıb, gedir elden ey oyan Settarxan! Yasağlıq yarasaları başımızda Özge sözcükler qulağlarımızda Yabancı dil dodağlarımızda Üreyimizin acınmış yarası, oyan Settarxan! Al paltarlarını gey! Ağ kefenini soy! Qızıl bığlarını bur, Papağını başına qoy, Daraqlı fişengini bağla, Atışlı tüfengini götür, Çemelerını ayağlarına çek, Oyan Settarxan! Sırdaşlarınıq ey doyuşdaşlarınıq! İnan! Dözümlü yoldaşlarınıq, Yatma, Qızılbaşlarınıq ey, Oyan Settarxan! Doqsan ildı bı qara qurbetde yatıbsan, Helede sesleyir senı anatorpağın Azerbaycan: CAN! CAN! QAN! QAN! OYAN OYAN SETTARXAN! YA TEBRIZ SENI BAĞRINA BASACAQ, BALAM! YA ERK QALASIN TEHRAN! Durmasan Settarxan! Tebrizi Tehrana getireceyik, Sengerlerımızı başketde quracayıq, Şovonim ile ele burda vuruşacayıq, Yanı, Bu beslediyimiz şeytan-pişigi, qulağdan-quyruğa odlayacayıq! Ve itib-batan haqlarımızı, Ayaqlanan haqlarımızı, Bütün İranda arayıb alacayiq! Otuz milyon yerli-yurdlu, Elli-obali, Ata-babali üzgür Türkük, Büsbütün Tehranıq, büsbütün İranıq, Yanı İranin damarlarında axan qanıq, Yanı Azerbacanıq! Oyanmayırsansa Settar, Durmayırsansa Xan! - sen o sevdigin anan! - İnamını bize tapşır, İgitligini bize bağışla, erdemini bize son, ve emin ol! Bize bağışladığın şerefi, Bize tapşırdığın inamı, Bize sonduğun hemiyeti, -Analarımızın aq saçlarına and olsun, Canla – qanla qoruyarıq! NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
NEDEN SUSUM!
Men bir gulam, yük altında ezilmişem, gardaşım, Sevinç bilmez bir mahkumam, ahu-zardır sırdaşım. Damga vurub, zencirleyib tullamışlar zindana, Karlı-buzlu cehennemler mesken olmuşdur bana. Mene dinme, sus deyirsen, ne vahtacan susacam, Buhranların, hicranların, mahbesinde galacam? Niye susum, konuşmayım, insanlıkda payım var, Menim ana vatanımdır talan olan bu diyar. Niye susum, konuşmayım, Türk yurdudur bu toprak, Oğuzların, elhanların vatanında kimdir, bak! Bu dünyada azadlığı şan şöhretten üstün tut, Alçaklığı, yaltaklığı rezilliyi sen unut! Nece susum, konuşmayım, men eyleyim heyanet? Hanı sevgi, hanı vatan, de harda galdı millet? Men bir gulam, yerim altun, suyum gümüş, özüm aç, Atam mahkum, anam sail, elim her şeye möhtaç. Men Türk evladıyam, derin aklım, zekam var, Ne vahtacan çiynimizde gezecekdir yağılar? Ne kadar ki, hakimlik var, mahkumluk var, ben varam, Zülme garşı isyankaram, ezilsem de susmaram!” EHMED CAVAD NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TURKUN MEZARI
Türkün qebri Qedim Şirvan yollarının Üstündedir. Azerbaycan torpağının, Altında yox, Sinesinde, Köksündedir, Qollarının üstündedir. Men bu qebrin dövründe Yetmiş bir il lal olmuşam, Kar olmuşam, Yetmiş bir il Bu kiçik bir zaman deyil Bu qeribin Muzdaribin Bu esgerin Bu yaverin Şehid ruhu, Şanlı ruhu hüzurunda Xecaletden xar olmuşam. Türk sözünü, Türk adını Dilimize getirmek de cinayetdi. Türkün qebri Hesret qaldı. Anaların bacıların İsti gözyaşına Gözyaşını bulud sıxdı Yağış yağdır başdaşına Türkün qebri hesret qaldı Anaların bacıların Ağısına. Buna reva görmerem heç Düşmenimin de düşmenine. Türkün qebri hesret qaldı Anaların bacıların qara matem libasına. BEXTIYAR TURKCANLI (ISMAYILOV) NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
NIYE BELE CEGIKDIN
Sensiz qelbim qırıq, sönük, çiynenmiş, xırpalanmış Ömür şüşem daşa deymiş, heyatım parçalanmış, Qırıq bir saz kimi sızlar qanlı, yorğun telleri. Yıxılıb yandırar bütün qayğı vurmuş elleri Bu vetenin öksüzleri, gelinleri, dulları, Göz yaşıyla sulanmış her keçdiyimiz yolları. Yolunuzu gözlemekden benizleri sararmış, Heç gelmedin. O şen gülen ürekleri qem almış. Sen gelmesen, dolumsanmış ürekler Sen gelmesen, xarabaya dönen qelb abad olmaz. Sen gelmesen, güneş doğmaz, ümid gülüm açılmaz Dodaqlarım gülmez, sönmuş bextime nur saçılmaz Başqasını istemem de, Ey Türk, tez ol sen gel, sen Gözlemekden yoruldum, ah, axı gecikdin neden? Yollarına daşmı düzülmüş? Ya azğın qullarmı? Buraxmır? Daş, demir ya polad olsa da onlar. Üreyinde şelaleden en metin, qızıl ateşle Yandır onları, erit, söndür, çiyne, boğ, ez, xırpala, Xain alçaq düçmenlere qol gücünü göster. Aç yolları, tez gel ki qelbim seni çox ister. ABDULLA SAIQ NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TANRI DAGI!
Kimse bilmez Tanrıdağın yaşını, Duman almış Altayların başını. Uçurmuşdur başdan dövlet guşunu Servetine üz çevirmiş zaman hey! Goca Türkün düşdüyü derd yaman hey! Dörd bir yana dağılmış Türk soyları, Sönmüş ocağ, köçüb getmiş boyları, Derdli derdli akar bozgır çayları, Sak içden gizli übid duman hey, Goca Türkün düşdüyü gün yaman hey... Dağdan dağa çarpıb getmiş doğanlar, Gayalarda iz burahmış al ganlar. Ordulara buyrug vermez ilhanlar, EHMED CAVAD NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ey yolum üstünde yükselen dağlar,
Ey yolum üstünde yükselen dağlar, Gizli sevda üçün çırpınan deniz! Yol verin, yol verin, benim derdim var, Geyb etdim yolumu, geldım kimsesiz! Ay, ey solgun yüzlü, dalgın İstanbul, Mavi gözleri pek baygın İstanbul! Yareb, bilmezmidin gelbimi sen de, Ki, gırgın sazımın canlı telini? Doğuyorken yeni bir ümüd bende Neçün me’yus etdin Turan elini?! Ay, ey solgun yüzlü, dalgın İstanbul, Mavi gözleri pek baygın İstanbul! Nerde gelmiş setler yıhan ferman hey... Goca Türkün düşdüyü derd yaman hey... EHMED CAVAD NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ey bizim gocaman ediblerimiz.
Od yetmedi, yağdı ateş başına, Siyah gondardılar gara gagına. Alınır dilleri, zeban verilir Ismarlanıb baran yağmur, kesilir. Ağları beyaza, sarısı zerde Döndü, can dayanmak bu ağır derde Deyişdi her şeyi, bum oldu bayguç, Elbise geyildi, paltar gakdı, Çalındı gardaşı, geldi berader. Bacının yerinde hemşire gezer, Nedir bu giyamet, ne işdesiniz, Ey bizim gocaman ediblerimiz. EHMED CAVAD NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
güzel olmuş
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Sonsuzdur!
|
Ellerine sağlık, gerçekten çokgüzeller (F)
|
![]() |
| Etiketler |
| ! , oyan , settarxan |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|