![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ben Altay dağlarından koparak geldim Yüreğimde Türkistan'dan binbir nakış var. Çok şükür aslım da neslim de belli. Türküm GökTurkum o dağlar kadar. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Tükenmez sevgisi var yüreğinde Dört mevsim solmayan gül Turan Orak Sönmeyen ışık nur direğinde Aydınlığa giden yol Turan Orak Ufuklara kadar açık perdesi Engin duyguların sır düşüncesi Aşkı sevdasıdır sevgi hecesi Duyguya kaleme dil Turan Orak. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#18 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
BU DA DERBENT ELI...
Bu da Derbent eli, bura da vatan, Bu yurt niye böyle çilik-çiliktir* Bana benim tanrım çektiği sitem, Düşman becermeyen düşmençiliktir*... Bu da Narın kale: - mimarı babam, Yadın ayağında mirasıma bak! Tebriz peşkeş oldu, Derbent sadağa, Bes* benim yurttaşa neyim kalacak? ! Derbent kabristanı, taşlaşan ruhum, Ben tarih tanımam ruhtan ileri, Benim toprağıma 'taş eken' komşum, Bu taşlar baş olup, Nuh’tan ileri. Tarihte kaldı mı tarih yaradan, Kalece adı yok kale dikenin. Burada kan çeken, kanı kaynatan, Ruhuna baş eğdim Tutibikenin. Gözünün yaşında ha çim, ha ıslan, Daha garip diyar, yad eldi vatan O tayda beş ostan*, burda Dağıstan, Böyle ostan-ostan didildi* vatan Vatandı, Fuzuli uyuyan diyar, Vatandı, düşen yer Nesimi kanı. Bu halka bir kimse çıkmadı gahmar*, Böldüler, diddiler* Azerbaycanı. ŞERAHIL LACIN NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#19 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Nereden Bileceksiniz!
Doğu Türkistanıma 'Sinkiang' dediler Türk'üm diyenleri topraklara gömdüler Nice yiğitlerimizi kellesinden ettiler Bunu yapan kahpe Çin Biliyor musunuz? Güzel Karabağıma lekelerini sürdüler Ufacık bebeleri şerefsizce öldürdüler Yasını tutan anacığımı katlettiler Bunu yapan kansız ermeniler Biliyor musunuz? Yandı Kerkük, tüttü Telafer Evlerinden kovuldu savunmasız Türkler Hep birlikte soykırıma giriştiler Bunu yapan Amerikalı kürtler Biliyor musunuz? 'Vatan Kırım'ı' haykıran sesler 'Toplu Kıyım'dan' geçirildiler her Seferinde türlü türlü kalleşlikler Bunu yapan rustan itler Biliyor musun? Batı Trakyamı gasp ettiler Bununla kalmayıp silahlarını çektiler Zorla ırza namusa geçtiler Bunu yapan Avrupai piçler Biliyor musunuz? Güney Azerbaycanımı zorla sahiplendiler Kutlu Türk'ü böceğe benzettiler Karşı koyanlar şehitliğe eriştiler Bunu yapan dağlı farsîler Biliyor musunuz? Gencecik askerimi hayatından ettiler Vatanımın dört yanını kirlettiler Kendi bacısına tecavüz edenler Bunu yapan geberecek kürtler Biliyor musunuz? Bilmiyor musunuz! Yoksa... Yoksa siz 'Hümanist' misiniz? Orçun~ Sürç-ü lisân ettiysem affolmaya. Ne sürç kaldı ne de sabır kinden öte... URUNGU ŞAD NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#20 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Yasaktır,yasak!
GUNEY AZERBAYCANLI GARDASLARIMA... Sürgünüm,vatanın hasretindeyim, Vatanımı anmak yasaktır,yasak! Doğdum doğalıdır od içindeyim, Biçareyim,sönmek yasaktır,yasak! Ne yapsam feleğin tuzağı bitmez, Hayatın soğuğu,sazağı bitmez. Bitmez bir yoldayım,uzağı bitmez, Erişmeden dönmek yasaktır,yasak! Hep sevinç tablosu çizmeliyim ben, Bu derte gizlice dözmeliyim ben. Kendi mezarımı kazmalıyım ben, Susmalıyım,dinmek yasaktır,yasak AFIQ AGDAMLI NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#21 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Benim
Ben koymuşum ülkem için başımı, Zehir etti hain(!) ekmeğimi aşımı. Dünya destek olsa nafile; Alamazsın bir karış toprağımı taşımı. Anadolu’m, doğusunda ben, batısında benim! Her kurşunda bir ölür, bin dirilir bedenim. Yiğidi öldüren kurşun değil amma; İhanetin, soysuzluğun kahpeliğin senin! Suriye’den Yunanistan’dan Irak’tan, Suyun içen kanmaz oldu Fırat’tan. Keser oldum umudumu gayrı ben; Bal-arıdan altı oktan kırattan! Bayrak benim vatan benim şan benim, Güney doğu, Kafkasya da akan kan benim. Sağır dünya duymasa da sesimi, Kibris Kirim Garabag Azerbaycan benim! AHMET.S NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#22 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Menim Canım Azerbaycan
Aras, Kura nazlı akar. Bakü de, Hazar’a bakar. Güzelleri canlar yakar. Başına çiçekler takar. Menim canım Azerbaycan, Güzel, şirin, hoş, can vatan. Kafkaslar, sümbüllü dağlar, Karabağ’lar,Karabağ’lar, Şehit olmuş,karabağlar, Gence de analar ağlar. Menim canım Azerbaycan, Güzel, cana canlar katan. Apşeron yarımadası Güzel Yuce TURK balası, Şair Fuzuli atası Canıma canlar katası, Menim canım Azerbaycan, Güzel, şirin, hoş Nahçivan, Lenkeran’da maral gezer. Kızlar inci, mercan dizer. Bakışı aşk kokar, sezer. Hainlik yapanı ezer. Menim canım Azerbaycan, Güzel, şirin, hoş, mert civan. Zengin petrolün yatağı, Kahramanların otağı, Güller kokar Azerbağı, Lale, sümbül açar dağı. Menim canım Azerbaycan, Güzel, özgür, devlet kuran, Selam Yuce TURK gencine, Selam sana Hanım Nine, Haydar Baba’ya yüz bine, Kahraman Elçi Bey’ine, Menim canım Azerbaycan, Güzel, şirin, cesur atan. NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN! |
|
|
|
|
|
#23 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sanıram ki, yanlış olmuş
YÖNETİCİ NOTU: Yavuz Bülent Bakiler denilen Fettoşçunun şiirleri bu otağda barınamaz.
|
![]() |
| Etiketler |
| azerbaycanim...! , sensin |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|