![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
TÜRK SOYLU ALEVILER!
Ilk önce Türkcülerin her hangi bir bicimde mezhep veya din ayrimi yapmadiklarini ve bütün Türkleri kucakladiklarini temel almamiz gerekir. Türkler arasinda hic bir ayrim olmamalidir. Bizler bütün Türklerin birlik icinde yasamalarini amacliyoruz. O yüzden Türkcüler olarak ne aleviligi sünnilige ne de sünniligi alevilige tercih etmemiz söz konusu degildir!
Fakat bu durum bizim gercekleri söylemeyecegimiz anlamina gelmez! Türkcüler her konuda oldugu gibi bu konuya da gercekci bir bakis acisiyla yaklasmaktadirlar! Türkiye'de yasayan Alevilerin büyük cogunlugu (%90-95) Türkmen kökenlidir, yani Aleviler öz ve öz Türk'tür. Son 30-40 yil icinde milliyetcilik adi altinda sünni mezhepciligini (arapciligi) körükleyen ve böylece Alevi kandaslarimizin sol ve hain cennaha kaymalarina yol acan bozuk ideoloji mensuplari (ülkücüler vs.) yüzünden bugün Aleviler toplum icinde ne yazik ki baska bir irk ve hatta "öcü" olarak bilinmektedirler. Bu yanlis kani ve düsünce degismedikce, gercekdisi önyargilar ve Alevilerin Anadolu Türklügünün vazgecilmez birer unsurlari olduklari gercegi kabul edilmedigi sürece, Türkiye'de Türklerin söz sahibi olmalari mümkün degildir! Alevi kandaslarimiz son 50-60 yil icinde devletin ve yönetimin bütün kademelerinden dislanmistir. Alevileri dislamak, Türk'ü dislamak demektir! Ve nitekim öyle de oldu. Oysa Alevi Türk toplumunun yaptigi gibi hic bir dini kitle, Türklüklerini ve asil kanlarini muhafaza ederek Türklüge hizmet etmemistir. Sünni Türklerin büyük bir cogunlugu ise zaman icinde Türk olmayan asagi topluluklarla ile kiz alisverisinde bulunmustur. Böylece yüce Türk soyu arapci zihniyet sayesinde üstün özelliklerini düsük soylarla karisarak kirilmak istenmistir! Iste bu yüzden devlet yönetiminde olmasi gerektigi gibi Türkler degil, gayri Türk kisiler bulunmaktadir. Türklerin melezlesmelerinin ve özlerinden kopmalarinin en büyük sebebi sünni mezhepciligi olmustur. Yillarca bozuk din anlayisi ile afyonlanmis sünniler, müslüman olan her toplulugu kardes kabul ederler. Böyle bir durumda soyculuk gelisir mi? Bu yanlis düsüncenin hüküm sürdügü bir toplumda Türk kalir mi? Bir zamanlar PKK kamplarinin bulundugu Lübnan'a Türkiye olarak neden destek veriliyor? Bunun baska bir izah yolu varmidir? Alevilik ise islam dininin Anadolu Türklügüne uygun bir yorumudur. Aleviligin temelleri ne kadar arap kökenlere dayanirsa dayansin, bugün Aleviler, Anadolu Türklügünü yasatan ve yasayan en büyük kitledir. Türkcülük yayildikca, Alevilerin olasi bir siyasi Türkcü olusuma akin etmeleri ve bu yüce fikri benimsemeleri kacinilmazdir. Sen yillarca milliyetcilik adi altinda bagnazca dincilik yap, sadece mezheplerinden ötürü alevi inancina mensup Türk evlatlarinin bulunduklari oteli ates'e ver, Alevilere "mum söndü" diyerek en ahlaksiz bir bicimde hakaret et, Alevileri tüm devlet kurumlarindan uzaklastir ve onlara ikinci sinif insan muammelesi yap ve toplum nezdinde Alevileri kücük düsür ondan sonra Alevilerden "milli" konularda daha duylarli olmalarini bekle. Böyle sacmalik olur mu? Aleviler, sagci (yobaz ve amerikanci) partilerden dislandiklari icin kendilerini sol partilerin icinde bulmuslardir. Her Türk kani tasiyan kisi gibi Alevi bir Türk de milliyetcidir. Milliyetci olmayan bir Türk düsünülümez. Bu esyanin tabiatina aykiridir. Aleviler sol partilerde bulunabilirler, fakat bu durum onlarin hain olduklari anlamina gelmez. Asil hain bu ülkenin insanlarini "sünni-alevi" diye bölen arap zihniyetidir! Bakin bugün arapci sünniler tek basina iktidar olarak Türkiye'nin altini oyuyorlar ve ülkemizi yahudiye satiyorlar. Fakat ben, ülkesini satmaya kalkisan bir alevi görmedim. Aceba gercek hain kim? Bu ülkeyi soyan kim? Din sömürüsü yapan kim? Kürtlere kardes diyen kim? Ayrica alevilerin büyük cogunlugu Atatürkcülügü benimseyen insanlardir. Bu durum onlarin bütün zulümlere ve tarihte yasadiklari katliamlara ragmen hala milli bilinci yasattiklarinin kanitidir!Acaba bugün dini bütün olan ve islami eksiksiz yasayan kac kisi Atatürk'e hayranlik besliyor? Burada suc yine milliyetci gecinen mafyaci soysuz ülkücü takimindadir. Ne yazik ki milletimiz bu ülkücülerin milliyetciligi temsil ettiklerini düsündügü icin ülkücülerin bütün pisliklerini ve serefsizliklerini Türklüge ve Turanciliga mal ediyorlar. Türk milleti kendi milliyetciligininden iste bu yüzden sogmustur! Eger Turancilik bugün suc ise ve yurt genelinde hak ettigi itbari görmüyor ise, bunda sentezcilerin (ülkücülerin) payi cok büyüktür! Yani burada MHP ve ülkücüler dogrudan olmasa bile Türklük düsmanligi yapmaktadirlar. Kemal Atakan
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandasim alevi kandaslarimizin dislandigi konusunda bazi bölümlerine katiliyorum. Yani hemfikiriz hemen hemen. Ancak ben bu ayrimciligin yapilisinin sebeplerini daha cok disarda aramaktayim. Nasilki günümüzde irakta amerikan destekli bir mezhep catismasi cikarildiysa gecmiste Türkiye´dede bu tür oyunlar oynanmistir. Fakat istenilen düzeyde basarili olunamamistir. Bu sorun olmamasi gereken inanc meselesi isitilip isitilip önümüze konulmak istenmektedir. Ne yazikki milliyetciyim(!) diyen cevreler bu oyuna alet olmaktadir.
Aleviligi Türklükle bagdastirmani pek anlayamadim, cünkü örnek veryim mesela Tunceli´nin büyük bir cogunlugu alevidir ve bunlar zazadir. Hepsinin dergahlarinda Atatürk resmi asilmaktadir. Bu demek olmuyorki onlar vatan severdir zaten Türk deyildirler. Yasadigim toplumda hepsi pkk(tuncelili zazalardan bahsediyorum) taraftaridir. Elbetteki bu örnegim hepsini yani Türk olanlari kapsamaz. Demek istedigim inanc veya mezheple kimin vatan sever veya hain oldugunu cikaramayiz. Hain haindir alevi olsun sunni olsun. Siniflandirmana katilmiyorum. Acik olursak aleviler bize suanki görünüste baya uzak duruyor, ancak gönül isterki onlarida kendi safimizda görmek. Benim icin inaniyorumki senin icinde ve bütün Türkcüler icin de önemli olan sudur: kisi ister alevi,sunni,samanist, hAtta ataist olsun önemli deyildir, önemli olan Türk olmasi ve vatan sever olmasidir, ihanet icinde olmamasidir. Mezhep veya din ayriciligi veya kisilerin inanclarina göre yakistirmalar yapmak bize yakismaz. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
@Alpgiray
Asagilik vatansiz bayraksiz kürt alevilerinden burada bahseden yok! Konunun özünü okumadan neden yorum yapip kafa bulandirma yolunu seciyorsunuz?Soysuz kürt aleviler yazinin icinde bahsettigim o yüzde 5-10'luk kitleyi teskil ediyor ve alevilik bunlarin haddine degildir. Tunceli ve civarinda sürünen magarali yaratiklarin özentilerinden kaynaklanan ve Türk alevilerin duruslarini yipratmaya yönelik giristikleri bu "alevicilik" yolundan sizde gitmeyin!Biz kürtlerin veya zazalarin aleviliklerini kabul etmiyoruz.Ki bu düsük kürtler bizim gözümüzde müslüman bile degildirler. Türkcülerin hicbir zaman din veya mezhep ayrimi yapmadiklarini belirtmeme ragmen burada ülkücü(arapci) agiziyla cevap yazmanin ne anlami var? Orta Asya ve Türk'ün öz kültürü olan samanizm/göktanri ekseninde bir yasam tarzi benimseyen ve soy konusunda büyük ölcüde duyarsiz olan sünnilerin bir kismindan kiz alisverisinde bulunmayan alevilerin Türklüge olan hizmetlerini Türkcüler disinda hangi akim desteklemistir?Bugün hangi zümre Türk alevilere olan destegini acikca beyan ediyor? Soyca Türk olan alevi kandaslarimiz da bizim kardeslerimiz degil mi? Sapkinlik yolunu secen ve hain aleviler bilincsiz bir sekilde kürtleri desteklemislerse, bunun bir benzerini de sünnici ülkücüler yapmiyorlar mi? Kürde kardes diyen bu ülkücü zihniyet ve türevleri degil mi? Lütfen artik gercekleri ve gercek düsmanlari görelim. Türkiye'de Türk olmayan herkes bizim düsmanimizdir. Ister sünni olsun ister alevi. Inanc hicbir zaman baglayici veya birlestirici bir unsur olamaz. Bizi bir arada tutacak olan soy birligidir.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandasim burda beni arapci ülkücü agziyla yazi yazmayla suclamissin,her dediklerini kabullensem bile bana böyle bir yakistirma yapmani kabul edemem, hatta hakaret olarak alirim. Ayrica seninle hemen hemen bu konuda ayni fikirde oldugumuzu yazmistim. Vatan severligin mezhep veya din ile olmadiginida belirtmistim. Hicbir tarafinda savunuculuguna soyunmadim.
Tomay; "Lütfen artik gercekleri ve gercek düsmanlari görelim. Türkiye'de Türk olmayan herkes bizim düsmanimizdir. Ister sünni olsun ister alevi. Inanc hicbir zaman baglayici veya birlestirici bir unsur olamaz. Bizi bir arada tutacak olan soy birligidir." Yukardaki yazina imzami atarim ancak arapci ülkücülerle beni ayni kefeye koyman irkdasim hic yakismadi. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alpgiray, mezhep konusu açılınca sana dokunmasın kardeşim. Gerçekler belli. Mesela, Sünni Türkler'deki melezleşme oranı, Alevi Türkler'e oranla çok daha fazladır. Sünni Türklerin çoğu Arap geleneklerini yaşatırken, Alevi Türkler, atalarının geleneklerini yaşatırlar.
O yüzden, yüzyıllar boyunca dışlanmış, hakaretlere ve iftiralara uğramış Alevi mezhebinden olan soydaşlarımız hakkında iki güzel ve doğru kelam edilmesi sünni mezhebinden olan Türk soylulara dokunmamalı.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sanirim Abi ben yanlis anlasildim bana dokunmadi zaten hatta irkdasimi destekleyici cümlelerimde oldu. Benim icin farketmez sunni veya alevi önemli olan yanlizca Türk olup olmamasidir, zaten hepimiz icinde öyle oldugunu biliyorum. Kahpeyse inanci benim icin farkketmez kahpedir ben ona bakarim. Yani arapci gibi görmesi biraz zoruma gitti. Ancak oda önemli deyil kücük seylerden dolayi davama irkdasima kizacak deyilim.
Tanri Türk`ü korusun! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
@Alpgiray
Türk aleviler cogu zaman alevilikleri ile ön plana cikmazlar.Cünkü Osmanli'dan beri süregelen bir baski sözkonusudur.Bu baski Basbug Atatürk'ün yaptigi devrimler sonucu hafiflemistir ama devlete hakim olan arapci zihniyet sayesinde bugün aleviler yine zor durumdalar.Alevi olduklarini ifade edemiyorlar ve toplumdan cekiniyorlar.Bunu icine sindiremeyen bir takim Türk alevisi olan cevreler de bilincsizliklerinden ötürü kendilerini "ezilenler" sinifina itiyorlar.Dolayisiyla asiri sol cennaha kayma ve kürt terör örgütüne ses cikarmama gibi eylemlere imza atmalar var.Bunu cok kücük bir azinlik yapiyor.Zaten cogu melezlesmis, Türklüklerini unutmus serefsizlerden ibaret. Iste ülkücüler ve diger yobazlar da büyük kitleyi yani Türk alevileri görmezlikten gelip, sadece Tunceli ve kürt alevilerin pisliklerini görüp, bütün alevilerin PKK'li oldugunu lanse ediyorlar.Böylece Türk alevileri de toplum nezdinde kücük düsürülüyor ve cesitli sebeplerden dolayi seslerini cikarmadiklari icin bu yanlis kanilar egale edilmiyor.Iste bu oyuna gelmemeliyiz. Yurdumuzun ve milli birligimizin düsmani olan bu kenelere prim vermeyelim. Benim demek istedigim buydu kandasim.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kardeşim,
Zaten Alevi, Sünni, dinli, dinsiz vs. diye Türkleri ayırmamak gerektiğini söylememize gerek yok. Bu zaten bir Türkçünün yapması gerekendir. Bu başlığın açılışındaki esas amaç, kendilerini dışlanmış hisseden ve tanıdıklarında Türkçülüğü çok kolay benimsediğini bildiğimiz Alevi soydaşlarımıza, onların da bizden olduğu mesajını vermektir.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Olumune , Turkcuyuz.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Burada anlatılmak istenen, alevi soydaşlarımızın dışlandıkları ve aşağılandıkları için, sol güruha ve radikal uçlara kaymalarıdır...Bununda sebebi ise, cahil, ümmetçi, yobaz, bedevi köpeklerdir...Alevi soydaşlarımızı kesinlikle kazanmalıyız...
Tomay soydaşım gayet açık anlatmış ama herhalde Alpgiray soydaşım yanlış anlamış... Anlatılmak istenen gayet açık ve nettir, anlamak isteyen anlar..Altında başka şeyler aramayalım....
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kutmete kanınca değil gerceklere göre konuş. Sünnicilik sevdan yüzünden kürtleri çoğaltıyorsun ve iftira artıyorsun.
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kendim ve ailem adına sunu biliyoruz ki; Bugune kadar eleştirilmiş dışlanmış öldürülmüş katledilmiş ve bu yüzden Türk’ün koydu ad olan Kızılbaşlığı bırakıp alevi ismini almış olan biz Kızılbaşlar, özellikle Laiklik ve Atatürkçülük hakkında bir iki güzel soz duydugumuz zaman o sozleri dinlemeye değer buluruz.Dikkat edin! Nasıl yorumlanılırsa yorumlansın yanlış, eksik, saçma sapan, sol cenahtaki Kızılbaşlar da Atatürkçü oldugunu soyler.O zaman ortaya su sonuç çıkar Başbuğumuzu yeterince tanıtmamışlar, tanımak istememişiz.
Ulkusuzlere gelelim Turanı bu kadar isteyen ama hiçbir faaliyette bulunmayan onlar acaba bilirler mi ? Kızılbaş dedelerinin bir çok Türk devletine cem yapmaya yani kültürel bağı koparmamaya gittiklerini.Acaba bilirler mi ‘allahsız gominist’ olan Kızılbaşlar her asker celbinde asker cemi yaptıklarını iyi niyetlerle güzel dualarla kurbanlarla Türk gençlerini askere yolladıklarını. Ve bilirler mi ? Farkındalar mı acaba ? Kızılbaşların Türk olduklarını… Türk;Kanda ve yaşantıda Türk ise Türk’tür… |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ALEVİLERİN BÜYÜK ÇOĞUNLUĞU TÜRK'TÜR ALEVİLER BU ÜLKENİN GERÇEK SAHİPLERİDİR BİLİP BİLMEDEN KONUŞMAYALIM
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Az önce bir alevi arkadaşımla sohbet ediyorduk. Türk Tarih Kurumu Başkanı'nın; kürtlerin alevi olamayacağına, alevi geçinen kürtlerin de ermeni olduğuna ilişkin açıklaması hakkında konuştuk. Çorumlu olan bu arkadaşım bu görüşü desteklediğini, aleviliğin Türk kökenli bir inanış olduğunu söyledi. Kürtlerin, alevilikle herhangi bir ilgisinin olamayacağına ispat olarak da en büyük şeritçıların kürtlerden çıktığını gösterdi.
Bence haklı... |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|