![]() |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Senin bildiklerini biz de biliyoruz. İkincisi kıytırıktan adamların yazdıklarına fazla inanma. Üçüncüsü En eski Türk alfabesinin adını ve o alfabedeki harfleri ve yazım kurallarını bir zahmet buraya ekleyiver. Ekleyemiyorsan internette okuduklarınla burada maydonuzluk yapma. Orkun Alfabesi, zaten varolan Türk alfabesinin ve yazısının en gelişmiş ve belgeli halidir. Bunu sen söylemesen de buradaki tüm Türkçüler bilmektedir.
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Arap kültürünü silmek ve islamı Türkün kültürünün ve benliğinin önüne koyan osmanlıcılara öğretmek öncelikli amacımızdır...
Kavgamız Turana kadar.. Yoldaşlarımız bütün Turan milletleridir.(Moğol, Kızılderili, Fin...) |
|
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) |
|
|
Gördüğüm kadarıylada en büyük problemimiz birbirimizi yememizdir:)
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kim kimi yiyormuş türkeşin islamcı piçlerini bizimle bir mi tutuyorsun?
|
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) |
|
|
?ne alakası var işte bundan bahsediyorum aramızda tartışıyoruz....
gerçi haklısın benim yazım hatam dan dolayı öyle anlaşıyor.... esen kal |
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Beyler kimsenin birşey yapacağı yok bir takım kurup Göktürk abaçasını şimdiki dile uygun bir şekilde düzenleyelim Bu abaça bulunduğundan beri ne tdk ne başka bir kurum önemli bir atılım gerçekleştirmedi.Kendi özelliğin bozmadan Göktürk abaçasını şimdiki konuşma diline bir an önce uyarlamalıyız.
|
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) |
|
|
ırkdaşlarım görüyorum ki açılan konudan oldukça farklı yerlere sapılmış ...
konu ile ilgilide bu kadar büyük bir tarihin bir medeniyetin yabancılar tarafından araştırılması kanıma dokunuyor... |
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) | |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Ilk modern alfabeyi TÜRKIYEMIZE BASBUG BASÄGRETMEN ATATÜRK önermis ve getirmisti unutmayalim. Geriye dönüs yok Hep ileriye. esenlikler |
|
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Başbuğ Türk Dünyasının bağımsızlığını o yıllarda gördüğü için dil birlikteliği alfabe birlikteliği için latin alfabesini seçti. |
|
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Irkdasim yazimi tam okumadan cevapladin sanirim.
Zira ben yazimda asla göktürk dili üzerine geri bir dil diye konusmadim. Benim anlatmak istedigim su zamandan sonra Latin (modern) alfabeyi birakip , göktürk alfabesine dönmemiz ne derece mantikli? Esenlikler |
|
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
dövme yaptırmak tartışılacak bi konu ama çevrede kolarına japonca harflerle dövme yaptıranlar acaba atalarının böyle bi afabeleri olduğunu biliyolar mı acaba
(bu arada. ...."h" harfini bulamadım ...) |
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
H yerine K koyun.
Bu yalnızca Türkçe sözlerde geçerlidir. Hayat, hemen, hazır, Hafize.. bunlarda olmaz. |
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ırktaşlar latin alfabesi ATA mız tarafından bizzat getirildiyse bir bildiği varki getirdi yoksa en büyük Türkçü ATATÜRK kültürümüzü bilmiyor mu?
|
|
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Oguzhan yazmak istedim ama bir baktim ki, "h" harfi yok alfabe de ve yine de bir harf cikti " oguzhan" isminde cözemedim bunu! oguzhan = Oguzhan Bana yardimci olurmusunuz o kirmizi isaretledigim harf in dogru olup olmadigini ögrenmek istiyorum! Ayrica khan´in hem latin hem de orkun alfabesine göre dogru olarak yazmak istiyorum! khan = ingiliz yazi sekli |
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Öztürkçesi ''Kağan'' dır. Bu daha sonraları Hakan, Han olarakta lansedildi.
Bizim H harfiyle başlayan kelimelerimiz, Orhunca'da K harfi ile başlar. Doğrusu OĞUZ KAĞAN'dır.
|
![]() |
| Konuyu Toplam 3 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|