![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
KONTRGERİLLA
|
Tüm Dünya Türkleri
Kandaşlarım uzun bir süredir Dünyanın dört bir bucağına yayılmış
Oğuz Soylu olup ta günümüzde farklı isimler,bölgesel veya boylarının isimlerini taşıyan soydaşlarımızın tamamını saptamak için bir uğraş vermekteyim. Avar Türkleri Başkırt Türkleri Azerbaycan Türkleri Altay Türkleri Özbek Türkleri Tatar Türkleri Çuvaş Türkleri Kazak Türkleri Hakas Türkleri ( Altay Türkleri ile aynı sanırım) Kırım Türkleri ( Kırım ve Kazan Tatarları) Gagauz Türkleri Doğu Türkistan (Uygur) Türkleri Kırgız Türkleri Şor Türkleri Tıva Türkleri Musul-Kerkük Türkmenleri Ahıska Türkleri Yakut Türkleri Saka Türkleri (Sakalar) Yörük Türkleri Türkmenistan Türkmenleri Makedonya Türkleri Karay Türkleri Dünyanın dört bir bucağına yayılan soydaşlarımızı yukarıda belirttiğim gibi saptadım.Kandaşlarımın ekleyecekleri veya yanlışlıkla yazdıklarım varsa lütfen bildiriniz. esen kalın... TTK
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Değerli Irkdaşım,
Yeri gelmişken bir düzeltme yapayım. Tuva Türkleri derken yanlış yapıyoruz. Bu pek bilinmez. Doğrusu "Tıva Türkleridir" "Tuva" diye ruslar der ve Tıva Türkleri buna kızarlar. Bu yüzden "Tuva" yerine, "Tıva" kelimesini kullanmak doğru olacaktır.
|
![]() |
| Etiketler |
| dünya , tÜm , Türkleri |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|