![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Ms 1. yüzyıldan kalma İsveçte bulunan ÖZTÜRKÇE yazıtlar...
Ms. 1. yüzyılda yazılmış,İsveç'te bulunmuş olan Türkçe yazıtlar bize o yüzyıllarda yaşayan soydaşlarımızın arasındada okuma yazma kültürünün ne kadar fazla olduğunu yazılma amacı açısından bize kanıtlamaktadır.
Alfabe binlerce km. uzaklıktaki ve yaklaşık 600 sene sonra yazılan Orhun abideleriyle bir olup Türk kültürünün ne kadar yüce ve eski olduğunu ve biz Türkler'in medeniyetlerini her gittikleri yere taşımasını tüm dünyaya kanıtlamaktadır... Türk sadece ve sadece kendi öz kültürüyle yükselebilir! Yazıtlar ve anlamları Türkiye Türkçesine çevrilmiş şekilde aşağıdadır. 1.Bilge ışığı indi bizzat kendisi okunun ucuyla ağzından çıkan sözleri oydu bu dik taşa ![]() 2.Kurt iyi hucuma kalksın -saldırsın- ikisinede "ekgök" gözüpek desinAlt taraftaki 2 Kurt gözünüze çarpmıştır herhalde,Türk kültüründe yolgösterici bir Kurt'un varlığı destanlarımızda gözümüze çarpar. ![]() 3.O yiğit yaşadı çok güç asker -olan- yiğit yapmadı göç yiğit yatıyor (yatsın)Sizin de anladığınız gibi, çok güç şartlarda yaşayan, yaşadığı yeri terketmeyen,kaçmayan göç etmeyen, bir askerin mezar taşı ![]() Macarlar, Hunlar ve Orhun Alfabesiyle ilgili linkler http://www.tonyukuk.net/gelengiden/016-nisan-01.htm http://www.angelfire.com/tn3/tahir/trk79.html
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bunların Öz-Türkçe'yle ilgisi oldugunu sanmıyorum,bunlar bildiğimiz runik İskandinav yazıları.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Arkadaşım aşağıda link verdim sana,yarım yamalak okuduktan sonra"bildiğimiz runik iskandinav yazıtları" diye çok bilmiş edalarında amerikanvari jonjon ayaklarında yorum ekliyosun,kardeşim o yazıların runik iskandinav yazısı olduunu nerden anladın?Çok biliyosan oku!Runik iskaninav yazısı olduunu anladığına göre iskandinavcayıda biliyosun!Aptal aptal konuşma, biraz mantıklı ol!Bu alfabenin aynısını iskandinav olmayan germende kullanmış britonda...Ama biz onlardan 300 sene önce kullanıyorduk.(Etrüskçeyi katmadım bile) Arkeolojik kazılar bunu gösteriyor!Ne kadar engin bilgilerin varmış senin ya ben kendi Göktürkçe bilgimle bile bunu anlıyorum ama sen ne hikmetse anlamamışsın...Bu otağda bilmediğin bir şey hakkında bilgelik yapma,efendice yorum yaz sonra git!Aşağıda geniş çaplı bilgi verdim,o linkleri iyi kavra anla!!!
Bu yazı ÖZTÜRKÇE!!!!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Çok bilmiş kardeşim yukarıda en başta verdiğim linke iyi baksaydın şu aşağıdaki linki görürdün,o yazını yazmazdın oraya...Bu alfabeyi MS 3. ve 17. yüzyıla kadar birçok avrupa ırkı kullandı,ama en eskisi Türkçe!!!Anladın mı?Kim kimden almış?Senin bildiğin runik iskandinav yazısının kökeni ne?
http://www.antalya-ws.com/futhark/FUTHARKT.HTM
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Birincisi amerikanvari jonjonda sensin aptalca konuşanda sensin yanıt verceksen adam gibi saygı kuralları çerçevesinde ver yok sövmeden yapamazsan özelden gönder sövgülerini ,hangi bilim adamı kabul etmiş ve kanıtlamış o yazıların Türkçe oldugunu isim ve kaynak göstererek ver,onların hepsi teoride kalan şeyler.Senin gibilere kalsa dünyada herşey Türk kökenli o zaman herşeyi kendimizden sayıp kabul edelim,uzaylılarda Türk zaten değil mi?
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ırkdaşlarım gerilim yok :)
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | ||
|
ALPAGU
|
Alıntı:
Turgay Kürüm hocanın demek istediğini sen anlayamıyomusun?İngilizce yazsaydı anlardı sanırım ama,O bütün runik yazıların Türkçe olduğunu kanıtlama istemiyor sadece bu 3 kayanın ve en eski runik yazının Türkçe olduğunu iddia etmiş ve kanıtlamış...Bu konu hakkında Kazım Mirşan'ın araştırmalarını okumanı öneririm... Ama sen hala alay edip uzaylılarda Türk'tü dersen kusura bakma aramızda işin yok...Bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan,araştırma yapmadan,arkeolojik eserleri görmeden yorum yapma çünki bu bilimsel bir konu.Göktürk alfabesini bilirsin,iskandinav dillerini bilirsin,arkeolojik kazılardaki eserleri görürsün ondan sonra sana yorum yapmak düşer! Ben senin gibi Türk tarihini sadece 1500 sene olduğunu zanneden insanlara Türk tarihinin ne kadar eski ve gelişmiş bir medeniyet olduğunu kanıtlamak istedim,hala inanmıyorsan demekki senin damarlarındaki kana güvenin yok!Sen eziksin!Senin aklın almıyor,senin beyninde sorun var! Sen avrupalılara bilimadamlarına inan,Türk türkologlara inanma,devam et bu yolda ezik insan!Türkolojinin bile en iyisini onlar yapar zaten sana göre gerizekkalı!
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
ALPAGU
|
Alıntı:
Germenler,iskandinavyalılar,britonlar vs. bu alfabeyi kendi dillerinde kullandılar Turgay Kürüm bütün yazıtların göktürkçe olduunu söylemiyor zaten.Ama en eskisi ve onların bilinmadamları tarafından çözülemeyenlerinden 3 tane kaya Öztürkçe...Çünkü işin için Türk'leri,büyük bir asya medeniyetini katmak istemediklerinden alfabede Türkçe'yi aramıyorlar hiçbirzaman.Şimdi düz mantıktan en eski yazıtlar Öztürkçe ise avrupalılar bu alfabeyi kimlerden aldı???
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
İkincisi bu otağda işim olup olmadığına sen karar veremezsin,eğer yazdıklarım sakıncalı görülürse engellerler olur biter,artı Türk uygarlığının gelişmişliğini kabul etmediğimi nerden çıkarıyorsun yada kanıma güvenmediğimi? Üçüncüsü Türk tarihinin 1500 senden ibaret olduğunu zannetmiyorum,Avrupalı gibi düşünmüyorum,bunları sen uyduruyorsun,nerenden çıkardığını anlamadım orası ayrı. Dördüncüsü,ki eki ayrı yazılır,"geri zekalı" iki sözcükten oluşur ve içinde bir tane k vardır,Göktürkçe öğrenmeden önce Türkçe yazım kurallarını öğrenseydin belki daha az saçmalardın. Beşincisi 11 gündür üye olmana rağmen 135 tane iletin var,kimin bilgiçlik tasladığını ortada. Ve altıncısı o hakaretleri yüzüme karşı söyleyemiceksen hiç söyleme daha iyi kendi ezikliğini,yada moda olmuş tabirle klavye delikanlılığını göstermiş olursun sadece.Eğer sorunun varsa özel ileti izni ister ordan küfredersin,gerekirse sanalda değil gerçekte de konuşuruz bunları. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Etkilenmiş olabilirler ben bunu inkar etmiyorum,ama eğer o yazıtlar Öz-Türkçe'yse onları yazan Türkler'e ne oldu?Yoksa isveçliler de mi Türk?
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Bak şimdi sen benim bütün iletilerimi oku,135 tane veya değil benim üslubuma dikkat et,bir tane bile sana söylediğim tarzda bir cevap bulamazsın...En aşağılık insana bile bu tarzda cevap vermedim.Şu otağda ilk defa sana karşı böyle kelimeler kullandım.Nedeni ise Bilimsel bir konu hakkında bilgi sahibi olmadan ezbere konuşman...Eğer bu tip konular hakkında yorum yapıyorsan kısa yorumlar yapıp kestirip atma,bulduğun kaynaklar ile Tugay Kürüm hocanın anti tezini kanıtlamaya çalış...Bu dilin düşündüğün gibi eski iskandinav dillerinden biri olduğunu kaynak göstererek kanıtlamaya çalış sana saygı duyarım.
Kazım Mirşan kürtlere Türk diyor ama hiçbir belge ve delil gösteremiyor ve bilimsel değildir,şimdi bu adam kürde Türk dedi diye infazmı edelim?Söylediği hiç bir şeye inanmayalım mı?Ayrıca dilin sürçtü veya cehalette bulundun herneyse Kazım Mirşan Türkler'in kürtlerden geldiini değil kürtlerin Türkler'den geldiğini söylemiş. Türk tarihi araştırmalarında yeterince belge ve delil kullanarak birtakım şeyleri açıklıyor,benim için Kazım Mirşan bilimadamıdır ve belgelerle kanıtlayarak yaptığı işlemlerde bilimdir,bilimin tanımı budur,kürtlerin Türk olması da bilimsel değildir... Öbür yazdıkların konusunda seni ciddiye almıyorum çünki yazacak bir savunmak olmadığı için ucuz siyaset yaparak saçmalamışsın!
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Sana Orhun yazıtlarından bir ayet söyliyim,
"Ey Türk Bodunu doğuya gidenin gitti,batıya gidenin gitti,gittiğin yerde kemiğin dağca yığıldı kanın suca aktı." (Kül Tigin abidesi,doğu yüzü,24. ayet) Şimdi gene bir soru sormuşsun isveçlilerdemi Türk diye,zorda olsa yanlış anlamadan bu sorunun artniyetli olduğunu zannetmeden sana cevap veriyorum... İsveçliler Türk değil!Onlar isveçli!Onlar germen kökenlidir,ve konuştukları dil hint-avrupa dil gurubunun kuzey germence koluna aittir... Bu Türk'ler nereye gitti dersen,eridiler!Yukarda Bilge Kağanımızda Türk psikolojisini açıklamış!Ama dillerinde Türkçenin çok azda olsa kalıntıları vardır...
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
İletim ne olursa olsun senin bana hakaret etmeni gerektirmez ha edersen eğer burda benim kendimi savunma hakkımı vermiş olursun,eğer olay laf yarışıysa işte o zaman hayatın boyunca duymadığın hakaretleri dizerim sana afallarsın,ama yararı ne,anlamı ne?Neyse konuya dönelim,son söylediğin cümleye kanıt göster o zaman,yani İsveççe'ye Türkçe'den geçmiş olan kelimeler söyle(kalabalık sözcüğü hariç zira bu Osmanlı döneminde gemişti,yanlış hatırlamıyorsam),okuyalım karşılaştıralım bizde inanalım,o kadim zamanlardan kalma siteleri Türkçe,Runik,ve Göktürkçe hakkında azıcık araştıma yapmış olan herkes biliyor çünkü.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
sadece isveççeye geçmiş Türkçe kelime ararsan yanılırsın...Türkçe kelimeleri eski danca,eski isveççe,norveççe ve izlandacada yani kuzey germencede aramak bu taşın yazıldığı tarih açısından daha mantıklıdır...
Aklıma ilk gelen çok basit bir örnek,bu konu hakkındaki kitap şuan yanımda değil ve kusura bakmayın kaynak gösteremiyorum ama gerçekliğinden en ufak bir şüpheniz olmasın... Kaynağı bulunca daha detaylı bilgi vericem...Şuan aklımdaki yarım bilgileri buraya yazmak istemiyorum ATA(baba) atya:macarca ata : eski danca aita : Baskça atr : İrlanda dilinde ad : (baba) Eski İtalyanca, Etrüskçe'den geçme atta : (babacık) Eski İtalyanca, Etrüskçe'den geçme attavs : (en eski dede) Latince, Etrüskçe'den geçme atey : (baba, dede) Bütün Kuzey-Güney Amerika kızılderililerinde atha:eski isveççe
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|