![]() |
|
|
#16 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kim ne derse desin ırkçıyım. Kimsenin sana birşey demesine gerek yok.Ne isen osun. Türkçülüğünü kimseye ispatlamak zorunda değilsin.Ancak ezik olduğun için ilk iletinde eksik ve noksan tarafından bahsetmişsin.
|
|
|
|
#17 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben tarihçi değilim velakin tarih ile iligili olarak uğraştığımı tabii ki de Türk tarihi ile iligili uğraştığımı söyleyebilirim. Fakat özellikle alanımla direkt ilgili olduğu için "Devlet Kuramı" üzerinde oldukça yoğun bir çalışma dönemi geçirmiştim üniversite zamanımda, doğal olarak devletin tarihi ve oluşumu konusunda bazı bilgisel donanımlara sahip oldum. Marx'tan Clastres'e kadar birçok Avrupalı devlet oluşumu ve kuramı üzerinde yaptıkları çalışmalarda devletin oluşumunun uzun ve sancılı bir sürecin sonunda gerçekleştiğini, devlet organlarının oluşumunun tamamlanmasının ise üç-dört nesil insan soyunun yaşam süresinden daha uzun olduğunu söylüyorlar. Oysa Göktürk Devleti'nde karşımızda tam anlamıyla her yönüyle oturmuş bir devlet var. Yani Türklerin devlet oluşturduğu tarih Göktürk'lerin çok ama çok önünde yer almalı. Oysa nedense aynı antopologlar iş Türklere gelince bir anda değişiyorlar. Burada şöyle bir öz eleştiri de yapmamız gerektiğine inanıyorum, mesela Orhun Yazıtları'nı Türklerin ilk yazılı eserleri olarak sunuyoruz, oysa ilk yazılı eserin bu kadar etkin ve güçlü bir şekilde verilmesi imkansızdır. Çocuklarımıza Orhun Yazıtları'nın bulunabilen en erken Türk yazıtları olduğunu, Türklerin yazıyı çok öncelerden beri kullandığını öğretmemiz gerekir.
Konu Aybala tarafından (24.01.2008 Saat 23:56 ) değiştirilmiştir.. Sebep: imla yanlışları düzeltildi. |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|