![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Türk Soy Ağacı
![]() |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bunu kim yapti kim yazi?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
atalarım size bir sorum olacak,bulgarlar şu anda müslümanmıdır?
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
bulgarlar TÜRK değillerdir
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bulgarlar öz itibariyle Türk'türler. Bulgar devletinden biri olan Tuna Bulgarları 864'te resmen Ortodoksluğu kabul edip, Hristiyanlığın etkisiyle İslav-Bizans kültürüne girmişler ve Türklük'lerini kaybetmişlerdir. Bugünkü Bulgaristan'daki Bulgarlar Slavlaşmıştır ve Türklüklerini kabul etmezler ama ataları olan Krum Han'ın seceresini de Attila'ya bağlayarak kendilerini Attila'nın torunları sayarlar.
İtil Bulgarları ise yaklaşık 10. yy.da müslüman olmuşlardır. 13. yy.ın ilk çeyreğinde Moğollar tarafından yıkılmıştır. 1361 ve 1931'de de Altın-Ordu'nun saldırılarına uğramışlardır. İtil-Bulgarları'nın bugünkü Çuvaşların ataları olduğu kabul edilmektedir. Bilmiyorsan sor cevaplarız . Ancak bilgin olmadan böyle iddialı sözler söyleyip gülünç duruma düşme.
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Bazı dallarda sorun var gibi geldi ama benden ustalar var bu konuda takdir onların
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkı Sağolsun...!
|
Teşekkürler kandaşım
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bulgarlar Türk olduklarını kabul etmiyorlarmış diye duydum. Macarlar da Türk olduklarını kabl ediyorlarmış; fakat Türklük özelliklerini kaybetmişler.
TTK! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sorudan soruya fark var.
Bulgarlar kültürlerinin ve dinlerinin değişmesi , nüfuslarının da az olması sebebiyle evlilik yoluyla zamanla asimile olmuş ve Slavlaşmışlardır. Yani bugünkü Bulgaristan'daki Bulgarların Türklüğünden söz etmemiz mümkün değildir. Slavlıktan önceki Türklüklerini kabul etmiyorlar dersen doğrudur. Geçmişlerinin Türk değil Slav olduğunu savunurlar. Zaten kabul etselerdi Bulgaristan'daki Türklere karşı ırkçı davranmazlardı. Bugünkü Türklüklerini kabul etmiyorlar diyorsan zaten Türk değiller Slavlar. Niye etsinler ki ?
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Evet ben de asimile olmadan öncekini söylüyorum zaten. Yani ilk önceleri soyca Türk olduklarını kabul etmiyorlar demek istedim.
TTK! |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Aslında Bulgarların Slavlaşması hem Türkler hem de Türkçüler için ibretlik bir olaydır. Kültürümüzü kaybedersek , nüfusumuzu ortama oranla az tutarsak , Türk soylu olmayanlarla evlenirsek zamanla asimile olmanın kaçınılmaz son olduğunu en iyi anlatan bir örnektir bu .
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
selam turk kardeslerim yeni uye oldum 1 sorum var ayrimcilik yapabilirmiyim
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
|
slavlarin ocagi batsin bulgarlarin genetik olarak turk irkindan kalmadigini dusunuyorum.simdiki bulgaristandaki turkler osmanlidan kalmadir .
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
|
|
|