Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.06.2008, 00:04   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Toluntegin adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 134
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Türk ve k.rt düğünlerindeki tezatlık

Esenlikler kandaşlarım,

Bilindik düğünlere pek katılmamama rağmen,bu gece ve dün çok yakın akrabam olması sebebiyle uzun aradan sonra bir düğün salonuna gittim.

bu salon 3 katlıydı ve ilk katında bizimkiler vardı.
Piyanist şantör ve şarkıcısı da çingene olan bu mekanda, misafirlerin hiçbiri çingene olmamasına rağmen neredeyse yarı yarıya roman havası çalındı,ve zaten bu yönde istekler geldi.Soyca Türk olsa da ... olan bu insanlar binbir türlü iğrenç roman oyunlarının yanı sıra balkanlardan ama Türk olmadığı kesin şarkılarla kendilerinden geçtiler.

Daha sonra dayanamayıp dışarı çıktım ve üst kattaki düğünden kemençe sesi geliyordu.En azından Türk çalgısı olduğu için izlemeye gittim ve bir kez daha yıkıldım.
Düğün bi kro düğünü.daha önce radyoda duyduğum şekilde TÜRK kemençesini kendilerine yamayıp kroca şarkılar söyleyip katır gibi de tepinerek halay çekiyorlardı.ve gördüğüm kadarıyla ordaki krolar bu tarzı benimsemişler, horon-halay arası bişey uydurarak yine TÜRK kültürünün hırsızlığını devam ettiriyorlardı.Bu anırtı bittiğinde ise bi gönül yarası daha...
Türk bağlamasını eline almış ezik bi kro yine TÜRK ezgilerini kroca şarkılarına uyumlaştırmaya çalışıp ortadaki yığıntıyı coşturmaya çalışıyordu.

Ortada bizim için çok kötü bir gidiş var.
Bu gibi düzencelere toplumun çok büyük bir kısmı hemen her hafta katıldığı için yanlış bir yönelme ortaya çıkıyor.

Soyca Türk olan kişiliksizler çingene havalarıyla göbek atıp Türk kültürünün T'sinin bile adı geçmezken, krolar uzun zamandır devam ettirdikleri bir şekilde çalıntı kemençe ve bağlamalarıyla Türk ezgilerini yozlaştırıp yeni nesilin aklına 'Türklerin kullanmadığı bu çalgılar kroların herhalde' düşüncesini sokuyorlar.

Azerbaycan,Kafkas,Kırım,Balkan,Anadolu,Irak Orta Asya Türklerinin dans ve ezgilerinin artık düğünlerimizde yer alması gerekir.bunun için de seçici olmak en azından tipik kro ve çingenelerin çalıp oynadığı düğün salonlarından uzak kalmak ve bu bu şekilleri,dansları öğrenmek,uygulamak gerekir.En azından ben kendim için böyle bir düşüncedeyim.

Saygılarımla...
Toluntegin Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 00:15   #2 (İleti Bağlantısı)
TÜRK OĞLU TÜRK

Kafatasçı Türk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 131
Kürtlerin her şeyi basit ve ilkeldir. Biri Türk evlatlarından diğeride kürtlerden oluşan 10-15 kişilik farklı iki grupun halay çektiğini kabul edelim. Bu iki gruptakileri seyrdeince hangilerinin kürt olduğunu anlamak zor olmayacaktır. Hiç bir estetik olmayan,titreyişlerinden bile basitlik ve geri zekalılık akan katırdan bozma insanların olduğu topluluk elbetteki kürtlerdir. Konuştukları tarzanca,oynadıkları oyundan bozma saçmalık ve adi örfleri kürdün ne olduğunu anlatmaya yetiyor zaten.Biz kemençemizi rumlara zaten kaptırmıştık.Şimdi birde bu kürtler çıktı anlaşılan. Çingene konusuna gelince onlar hakkında konuşmak bile abes.Ancak yağma,gasp ve tinercilikten başka bir şey bilmeyen bu yaratıklarda kültürümüz için bir tehdittir.Geçenlerde ahır kapı şenlikleri (!) adı altında yapılan soytarılığı gördük.
Kafatasçı Türk Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 00:16   #3 (İleti Bağlantısı)

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Bizim Adana düğünlerinde insanlar genelde çiftetelli, İç Anadolu havası (ANKARA, Konya vs.) oynar ve biraz da halay çekerler ama son zamanlarda düğünlerde halay çiftetelli ve diğer oyunları bastırmaya başladı. Hatta eskiden bir tane k.rtçe halay yoktu şimdi görüntü kirliliğinin yanında ses kirliliği oluşunca düğünler iyice çekilmez hale geldi.

Bunda en önemli neden olarak k.rt orkestracıları görüyorum. Herkesi kendileri gibi gördükleri için insanlara o iğrenç tepinmeleri dayatıyorlar ve maalesef insanlar da çıkıp tepiniyor. Nerde o eski düğünler!.. Benim çocukluğumda Zeybek oyunu, keklik oyunu ve bunların haricinde bir sürü yöresel oyunlar oynanırdı ancak ne yazıkki artık çok nadir rastlıyorum. Az önce de belirttiğim gibi kıro orkestracıların bunda payı büyük.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 00:33   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TONYUKUK34 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 21
Kardeşlik Mavalasının

Bu şerefsizler zaten en etkili propagandayı bizim beyni boşaltılmış, damarındaki kanın bilincinde olmayan soydaşlarımızda dahil toplumun büyük bir kısmı kürt denen sığıntıların bir taraflarından öttürdükleri sesle eğlendiklerini sanarak bu itleri havalandırıyorlar. Yahu bunlara alet olan bir Türk evladıda çıkıp demez mi biz bu veletlerin densiz eğlenceleri ile eğleniyor eğlendiriyoruz ama bunların hiç Zeybek, Harmandalı eşliğinde düğün toy eylediklerini görmedim diye sormaz mı?. Bir de öyle ilginç bir düşün daha var ki! ne perhiz ne perhiz. Bu kansızın,itoğluitin müziklerini eğlencelerini kabul edip yaşatacak ve desteklemiş olacaksın, Dağda bu itin, itlerin desteklediği şerefsizlerin sıktığı kurşunlarla evladını şehit vereceksin ve hala bu kansızların çapulcu eğlemleri ile yaşayacaksın.
Ne imiş hoşuna giden mırıltıyı dinlermiş ayrım yapmazmış, bu kadar saf olmayın saf, hertürlü pis iş,adilik,dolandırıcılık,hazırcılık bunlarda sen hala uyuyorsun.

EY TÜRK TİTRE ve KENDİNE DÖN!

Y.N. Bu yazı tipini bir daha kullanmayın. Çok göz yoruyor.
TONYUKUK34 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 00:53   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
TONYUKUK34 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu şerefsizler zaten en etkili propagandayı bizim beyni boşaltılmış, damarındaki kanın bilincinde olmayan soydaşlarımızda dahil toplumun büyük bir kısmı kürt denen sığıntıların bir taraflarından öttürdükleri sesle eğlendiklerini sanarak bu itleri havalandırıyorlar. Yahu bunlara alet olan bir Türk evladıda çıkıp demez mi biz bu veletlerin densiz eğlenceleri ile eğleniyor eğlendiriyoruz ama bunların hiç Zeybek, Harmandalı eşliğinde düğün toy eylediklerini görmedim diye sormaz mı?. Bir de öyle ilginç bir düşün daha var ki! ne perhiz ne perhiz. Bu kansızın,itoğluitin müziklerini eğlencelerini kabul edip yaşatacak ve desteklemiş olacaksın, Dağda bu itin, itlerin desteklediği şerefsizlerin sıktığı kurşunlarla evladını şehit vereceksin ve hala bu kansızların çapulcu eğlemleri ile yaşayacaksın.
Ne imiş hoşuna giden mırıltıyı dinlermiş ayrım yapmazmış, bu kadar saf olmayın saf, hertürlü pis iş,adilik,dolandırıcılık,hazırcılık bunlarda sen hala uyuyorsun.

EY TÜRK TİTRE ve KENDİNE DÖN!

Y.N. Bu yazı tipini bir daha kullanmayın. Çok göz yoruyor.

Bu yolda olan (maalesef) babam da olsa topu kızıl tamuya.

Bir de düğünden sonra erkek müsveddelerinin evlerinde aç bıraktıkları hanımları ve çocuklarını bi kenara bırakıp geberircesine içip artistleşip,kendilerini adam sanmaları yok mu...
Alt 01.06.2008, 01:02   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Bu konuyla alakalı özellikle büyüklerimden bir bilgi isteğim olacak.

İstanbul içinde tam anlamıyla Türk geleneklerine göre bir düğün düzenleyen bir salon ya da organizasyon varmı?
Benim bildiklerim hep ayrı olarak getirtilen, sinop yöresi köçekleri,ege yöresi zeybekleri, doğu karadeniz uşakları, doğu anadolu bar'ı , iç anadolu yöresi oyunları ama bunların birarada bulunacağı bir adres olsa muhteşem olurdu.
Hatta Türkiye dışındaki Türklerin oyunları...

Var ise nerede olduğunu merak ediyorum.
Alt 01.06.2008, 02:09   #7 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 30
Bu kırolarda ahlakta yokki kültür hırsızlığı bunlar için sorun değil
onun bunun kızına yan bakarlar taciz gasp tecavuz gibi ar anlayısına sığmayan fiillerde bulunurlar,
gectiğimiz sene Karamanda 4 kıro okul cıkısında merkez Karaman Lisesinden dağılan TÜRKMEN kızlarına laf atıp ileri geri konusup sozle taciz etmişler ve soydaslarımız kendi halkımız yine sırf k.rt diye 5 kıroyu kestiler hayvan keser gibi.4 tanesi öldü 1 yaralı felc kaldı.
müstehak bu ahlaksızlara bide namus bekçisi kesilir uyduruktan töre cıkarırlar aynı toreylede berdelle kızlarını satarlar resmen.
utanmadan bide düğün yaparlar
bunları yapan bi topluluk kültür hırsızlığı yapmıs.Bu bizi tahrik etsede onlar için hiçbisey
NogaY70 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 12:49   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Mavi Börteçine adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 175
İşte bu yüzden düğünlerden nefret ederim.

Nerede böyle bir düğün,orada bir(belki birden fazla)kıro var ya!
Mavi Börteçine Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 13:13   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
Mavi Börteçine adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İşte bu yüzden düğünlerden nefret ederim.

Nerede böyle bir düğün,orada bir(belki birden fazla)kıro var ya!

sevgili kandaşım

siz benim yazdıklarımı yanlış anlamış olabilirsiniz.

bağsettiğim Türk düğünününde k.rtün k.si olmamasına rağmen piyanist şantörün hemen her zaman olduğu gibi hint uzantısı çingene olması sebebiyle, kendi deyimleriyle roman havasından başla oyun havasını çalmadılar,itiraz edip adapazarı yöresinden çal dendiğinde ise her azınlık gibi bölücülük yaparak kendilerinin TÜRK değil laz sandığı trabzon bölgesinin kemençe-horon havasını çaldılar.

Maalesef bu halkımızın içine işlemiş gibi görünüyor.
Adapazarılı Türk insanları bile bunlar lazmış diye düşünenler oldu.

Sorunu k.rtlere havale etmeden önce kendi kültürümüze sahip çıkılmadığını kabul etmek lazım.

bahsettiğiniz krolar ise ayrı bir kro düğününde bulunuyolardı.
Alt 01.06.2008, 13:18   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Mavi Börteçine adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 175
Alıntı:
Toluntegin adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
sevgili kandaşım

siz benim yazdıklarımı yanlış anlamış olabilirsiniz.

bağsettiğim Türk düğünününde k.rtün k.si olmamasına rağmen piyanist şantörün hemen her zaman olduğu gibi hint uzantısı çingene olması sebebiyle, kendi deyimleriyle roman havasından başla oyun havasını çalmadılar,itiraz edip adapazarı yöresinden çal dendiğinde ise her azınlık gibi bölücülük yaparak kendilerinin TÜRK değil laz sandığı trabzon bölgesinin kemençe-horon havasını çaldılar.

Maalesef bu halkımızın içine işlemiş gibi görünüyor.
Adapazarılı Türk insanları bile bunlar lazmış diye düşünenler oldu.

Sorunu k.rtlere havale etmeden önce kendi kültürümüze sahip çıkılmadığını kabul etmek lazım.

bahsettiğiniz krolar ise ayrı bir kro düğününde bulunuyolardı.
Bende bunu demek istemiştim kandaşım millet düğünlerde kendi müziğini kültürünü falan unutuyor sonra böyle olaylar çıkıyor.Bunu bir an önce durdurmamız gerek.
Mavi Börteçine Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.06.2008, 20:38   #11 (İleti Bağlantısı)

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 547
Bende yakın dönemde bir düğüne katıldım.Gürcülere özgü düğünde,erkekler çıkınca sıkma başlılar çıplak kaldılar.Onları görünce bütün gece ceketimle oturdum.Çiftetelli dışında hiçbir müziktende birşey anlamadım. Bu arada ilginç olan,müzisyenle arada perde olmasıydı ama kameranın görüntüsünü perdenin arkasından görülmesi ise tam bir komedi idi. İçanadolu'dan bir TÜRK'le evlenen biri olarak,bende kadın ve erkeğin ayrı olduğu düğünle evlendim ama buradaki amaç misafirleri ağırlama açısındandı. TÜRK yemeklerinin sınırsız olduğu düğünde bayanları,çocukları ile evde ağırlamak daha kolay oluyor.Kısacası arap ve kıro gelenekleri ile yapılan düğünler tamamen kültürel çalıntı ve deformasyon örnekleridir.Bu kadar düğünden söz edince başbakanın oğlunun nikahında,gelinin italya başbakanından cüzdanı alırken ve kutlama mahiyetinde sarılırken ortaya çıkan acınası görüntüde geldi aklıma.Bütün bunların ana amacı bizim töremize ait gelenekleri yıkmak ve kadının ikinci sınıf insan olduğunu vurgulamaktır.Aşağılık olmak için bu kadar istekli kadınları gördükçe üzülüyorum.İllede istekleri olsun istiyorlarsa arabistan'a defolsunlar!Burası TÜRK bozkurtlarının yurdu TÜRKİYE!
Alt 03.06.2008, 00:06   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 206
Zaten ben düğünüm olursa yapacağım ilk iş salon sahibi olan kişiye gidip benim düğünümde sakın halay ve benzeri kro parçaları çalmayın söylemeyin diye tembihliyeceğim hatta sanatcısını bulup gerkirse değiştittireceğim düğünün baş oyuncularıda bizim Seğmen ekibi olur düğün boyunca adabı ve uslubuyla döktürür koçlar bizimkilerde hiç dayanamaz bizim havalara çalar oynarlar kadın erkek genç yaşlı evet Irkdaşlar ben böyle bi çözüm buldum nasıl güzel değilmi tabi bir sorun var bunun için önce bir gelin bulmak lazım ama ne fayda bizim boyun kızları okadar nazlıki hiç tavizleri yok bizde böyle kaldık işte : ) :) 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.06.2008, 01:31   #13 (İleti Bağlantısı)

Alparslan-Türkçü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 99
Bu çapulcuların kendileri gibi müzikleride bir acayib zaten halbuki ne kadar güzel Türk müzikleri vardır.İnsanlarımız gerek bilinçsizce gerekse özentilikten olsa gerek bunların müziklerini bişey sanıp düğünlerde çalınması bile iğrenç bir şeydir.Kendi kültürümüze sahip çıkmalıyız.

Okulumuzda Milli Güvenlik Dersimize Ordumuzdan Albay bir hoca geliyor.Bir ders anlatımında demiştiki.Dünyada en son yok olacak ülkeler kendi kültürlerine en iyi sahip çıkan ülkelerdir.
Alt 03.06.2008, 16:22   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Trakya adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 32
Arkadaşlar keşke herkes sizin gibi olsa Türklüğünü Türkçülüğünü koruyabilse.Benim çevremde Türk kanı taşıdığını iddia eden bir çapulcu Krolara en az Perinçek kadar yakın.Belki çoğunuz yetiştirilme tarzının etkili olmadığını önemli olanın kan olduğunu söyleseniz de yetiştirilme tarzı da önemli.Konuya dönersek sen sahip çıkmazsan krolar sahip çıkar rumar sahip çıkar daha doğrusu çalar.
Trakya Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.06.2008, 16:23   #15 (İleti Bağlantısı)

Bordo Bereli adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 109
Hey gidi Hey Horonu bizden çalacak adamı Trabzonda vururlar! Trabzon Ovası Türk Yuvası..!
Yanıtla

Etiketler
düğünlerindeki , k.rt , tezatlık , türk , ve

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler