Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.05.2008, 17:54   #16 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Kaliteli olan hangi markaysa o marka alınmalıdır. Eğer kalitesiz mal çok alınırsa kalitesiz malı üretenler kaliteli üretmek için çaba göstermezler.

Yerli yabancı sermaye farkı artık dünyada kalmamıştır. Yerli de olsa yabancı da olsa devlete kurumlar vergisi vermek zorunda. Şu an devletimizin en büyük gelirlerinden biri bu vergilerdir. Bugün yabancı sermayeyi en çok barındıran ülke Çin'dir. Ama Çin'e yatırım yapmanın koşulları var. Çin vatandaşlarına istihdam yaratma ve kısmi teknoloji transferi gibi. Sonuç olarak bilinçsiz bir şekilde yabancı sermaye düşmanlığı yapmak komünistlikten başka birşey değildir.
Alt 07.05.2008, 18:26   #17 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kutay Han - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: TURAN ÜLKESİ
İletiler: 143
Kutay Han Rss Beslemesi
Ekonomide Türkçülüğün sınırları baya daralıyor.Çünkü yerli malı ve kaliteli bulmak oldukça zor.Hem bir mala Türk malı diye para veriyorsun o gene küresel ekonomiye gidiyor.

YA ÖLECEĞİZ . .

ÖLDÜKÇE DİRİLECEĞİZ !

T Ü R K Ç Ü D E V R İ M
Kutay Han adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 18:34   #18 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

avşarlı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Adana
İletiler: 124
avşarlı Rss Beslemesi
Ülkemizde malesef büyük bir dış ticaret açığı var ve bunun asıl nedeni Türk markaları dururken yabancı markalar kullanmamızdan kaynaklanıyor. Bazı arkadaşlarımız Türk markalarının sahipleri için yahudi dönme vs. oldukları yönünde iddialarda bulunuyorlar. Evet belki çoğunluğu dönme olabilir ancak önemli olan dövizin yurt dışına çıkmamasıdır. Bu nedenle yabancı marka alacağınıza dönme de olsa Türk malı kullanın.
avşarlı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 19:01   #19 (İleti Bağlantısı)
AsA
%100 Türk !

AsA - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 49
AsA Rss Beslemesi
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kaliteli olan hangi markaysa o marka alınmalıdır. Eğer kalitesiz mal çok alınırsa kalitesiz malı üretenler kaliteli üretmek için çaba göstermezler.

Yerli yabancı sermaye farkı artık dünyada kalmamıştır. Yerli de olsa yabancı da olsa devlete kurumlar vergisi vermek zorunda. Şu an devletimizin en büyük gelirlerinden biri bu vergilerdir. Bugün yabancı sermayeyi en çok barındıran ülke Çin'dir. Ama Çin'e yatırım yapmanın koşulları var. Çin vatandaşlarına istihdam yaratma ve kısmi teknoloji transferi gibi. Sonuç olarak bilinçsiz bir şekilde yabancı sermaye düşmanlığı yapmak komünistlikten başka birşey değildir.
Sayın Balbal;
Size katılıyorum. Yerli malı diye kalitesiz bir mal almak bence çok mantıklı bir olay değil. Gönül isterdi ki teknolojik olarak biz de diğer ülkeler gibi olalım; ama maalesef bizim ülkemizde hâlâ Atatürk rozetiyle camiye girilir mi girilmez mi tartışması yapılıyor .
Alt 07.05.2008, 19:18   #20 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Günhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
Günhan Rss Beslemesi
Yerli sermaye ülkenin kalkınması, ekonomik bağımsızlığın devamı açısından olmazsa olmazlardan birisi hatta en önemlisidir.

Büyük şirketlerin sahiplerinin gayri Türk olması ve bütün yerli mallarına olan talep ve de ilginin, bahsi geçen soyu kırıklara yarayacağı anlamına gelmemektedir. Nice başarılı Türk soylulara ait şirketler vardır ve de bu yatırımcı şirketlere destek olmak boynumuzun borcu, ekonomik anlamdaki bağımsızlığımızın ise teminatıdır.

Koç grubunun, Zorlu grubunun, Doğuş grubunun, Sabancı grubunun ve birkaç daha büyük şirketi listenizden çıkarır ürünlerini almaz ancak geriye kalan ihtiyaç kalemlerini yerli üretimlerle karşılarsanız sorun çözülmüş olur.

Yabancı sermaye düşmanlığının ise günümüzde komüniz ile hiç bir ilgisinin bulunmadığı kanaatindeyim. Küresel anlamda güç sahibi sermaye gruplarının dev ülkelerin yönetimi noktasındaki etkenliğini, söz sahibi olmalarını göz önünde bulundurduğumuzda, ülkelere düşman ancak o ülkeleri kalkındıranlara düşman olmamanın ortaya çıkardığı tezata dikkatinizi çekmek istiyorum.. ABD yi AB yi sevmeyipte ABD yi ABD, AB yi AB yapanların ürünlerini kullanmak acaba hangi mantıkla izah olunabilir.

Mümkün oldukça seçici olarak yerli malı kullanmak en önemli vatanseverlik göstergelerinden birisidir diye düşünüyorum.

Saygılarımla
Günhan
Günhan adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 19:57   #21 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

BURCU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 7
BURCU Rss Beslemesi
Eğer Filistin için kola içmeyip mcdonalda gitmeyip ardından sırf 3-5 kuruş ucuz diye çin malı alıyorsa kişi orda bir terslik vardır. Çünkü nasıl coca cola filistinde bir çoçuğu daha üzüyor ise, kendi kardeşinin aldığı çin malı da bir Uyguru o kadar üzüyor...Ne olursa olsun öncelikli olarak Türk Malı kullanmalıyız.
BURCU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 20:04   #22 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 794
ALTAR Rss Beslemesi
Alıntı:
BURCU´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Eğer Filistin için kola içmeyip mcdonalda gitmeyip ardından sırf 3-5 kuruş ucuz diye çin malı alıyorsa kişi orda bir terslik vardır. Çünkü nasıl coca cola filistinde bir çoçuğu daha üzüyor ise, kendi kardeşinin aldığı çin malı da bir Uyguru o kadar üzüyor...Ne olursa olsun öncelikli olarak Türk Malı kullanmalıyız.
Zaten biz kimseye Türk malı kullanmayın demiyoruz izah etmek istediğimiz nokta içerideki hainlere para kazandırılmaması gerekliliğidir.
Çin'e Amerika'ya verdiğimiz paralar ırkımıza zarar verdiğini biliyoruz pekiya kimliğinde Türk yazan soysuz kırolardan alışverişlerimiz kimlere gidiyor.
Sözde Türk malı niyetiyle yaptığımız bu alışverişler Askerimize kurşun olarak dönüyor.
Seçici olmak aslında o denli zor ki seçici olan bir insan aç kalır çıplak kalır.
Ürününü aldığınız patron acaba sabetaycı mı fetullahçı mı kıro mu şeriatçı mı işbirlikçi mi rusçu mu çinci mi diye giden sorulara cevap vermek oldukça güç değil mi?
ALTAR adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 20:29   #23 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

BURCU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 7
BURCU Rss Beslemesi
Alıntı:
Altar Alp´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Zaten biz kimseye Türk malı kullanmayın demiyoruz izah etmek istediğimiz nokta içerideki hainlere para kazandırılmaması gerekliliğidir.
Çin'e Amerika'ya verdiğimiz paralar ırkımıza zarar verdiğini biliyoruz pekiya kimliğinde Türk yazan soysuz kürtlerden alışverişlerimiz kimlere gidiyor.
Sözde Türk malı niyetiyle yaptığımız bu alışverişler Askerimize kurşun olarak dönüyor.
Seçici olmak aslında o denli zor ki seçici olan bir insan aç kalır çıplak kalır.
Ürününü aldığınız patron acaba sabetaycı mı fetullahçı mı kürt mü şeriatçı mı işbirlikçi mi rusçu mu çinci mi diye giden sorulara cevap vermek oldukça güç değil mi?

Zaten bende içerideki hainlere para kazandırılsın demiyorum...
Ürünü aldığımız patron kimdir acaba sorusu uzar gider haklısınız ama en azından Türk malıdır yerli sermayedir diğer tarafta hem para yabancı sermayeye gider üstüne ırkdaşlarımıza zarar verir.
O yüzden önceliğimiz Türk mallarında olmalıdır her zaman için.
BURCU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 20:31   #24 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Göktug - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 53
Göktug Rss Beslemesi
Esenlikler degerli Irkdaslarim. Bizler nezaman Türk'e yakisan sekilde üretim yapip, yalandan, talandan, dolandan vazgecip insanimiza gereken degeri verirsek, Devletimiz ozaman daha müreffeh düzeye gelir. Elektrigi kacak kullaniyoruz, vergiyi kaciriyoruz birde kisi kaarini ikiye katlamis bir okul yaptirip vergiden yirtiyor. Halbuki o kazancindan belkide yirmi okul yaptirabilecek gücte. Hep isin rahatina kaciyoruz ve gerek sosyal gerekse ticari alanda bircok isimiz egreti zoraki yani kisa ömürlü. E bu sekilde güzel vatanimiz kalkinirmi.
Göktug adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 20:31   #25 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 177
KARAORKUN Rss Beslemesi
Alıntı:
Elteriş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir şey yazma dedim kendime ama, olmuyor... Turk genci boyle olmamali, Turkcu adayi ise hic olmamali. Bu ne yalakalik, yaşini yazmiş 21, kendisi ise sanki 10 yaşinda bebekmiş gibi mazluma oynuyor. Sorduklari sorulara bak.

şah Ismayil 14 yaşinda ordulara hukm etmiş, bizimkiler 21 yaşinda kucukler-buyukler oyununda.
Elteris Agabey sende yasini yazmissin, büyügüm oldugun belli.
Bilmeni istedigim bir ayrinti var ben hic kimseye yalakalik yapmiyorum.
Iletimin hangi tümcesinde, kime yalakalik yapmisim?
Mazluma oynuyor demissin aman derim aman.
Otaga yazan kisilerin cogunun yasini bilmedigim icin, iletilerimi saygi cercevesinde yazmakla, mazlumlari oynamanin ne ilgisi var anlayamadim.
Ben büyügümü de kücügümüde, kime nasil davranacagimida bilirim.
Beni tanimadan bir iletimden ötürü yalakalikla suclamanizi dogrusu cok yadirgadim.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 20:42   #26 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 177
KARAORKUN Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
İçmiyorsunuz ama Türkçe yazılışı (kola) dururken yabancı yazılışını kullanıyorsunuz (cola). Buna da dikkat etmek lâzım.

Bugra Sad, kusura bakmayin ancak Türkcemizde "C" harfi ile baslayan sözcükler "C" okunur "K" degil elin ingilizi bilmem nesi "evrensellik" adina Ce yi Ke yapmissa bu benim kusurum degil. Ben Türkce okur-yazarim.

benzetmede yanlis olmaz.

Cogumuzun bildigi bir fikra vardir Karadeniz agzi ile yazacagim özetle:

Cevat : "Usagum ver bakayim bana ordan bi coca cola" (c ile)
Cocuk: Cevat Amca amma cahilsin be bunun adi coca cola degil coca coladir.(k ile )
Cevat: Ula tomuzun enugi benum adum da Cevattur sen simdi bana Kavatmi demek istiysun.

Saygilar

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 21:23   #27 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Baybars32 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 70
Baybars32 Rss Beslemesi
Günümüz Türkiye'sinde yerli mali ile yabanci markalari ayirt etmenin zorlugunu yukardaki yazilardan anlasiliyor.Yerli marka diye guvendigimiz markalarin altindan emperyalizmin, Türk düsmanlarinin, yerli isbirlikçileri, Türk olmayan etnik döküntüler kiciveriyor. Yada yabanci diye bildigimiz bir markanin hammaddesi Türkiye'den gitmis oluyor veya üretimi Türkiye'de yapilmis markasi disarda vurulmus olabiliyor. Hal boyle olunca bu mallari almakmi daha iyi almamakmi daha iyi diye insan dusunuyor.
Bu meyanda bence soyle bir yol izlemek gerekir:
  • Öncelikle her ne alirsak alalim markasi ve degeri ne olursa olsun, aldigimiz yerin yani ticarethanenin once bir Türkçü'ye, yoksa en azindan bir Türk'e ait olmasina dikkat edilmelidir.
  • Alinacak malin mensei hakkinda bilgi edinip varsa Türkçülerin üretimi, yoksa Türk üretimi, o da yoksa en azindan Türkiye kökenli olaninin alinmasina dikkat edilmelidir.
  • Eger alinacak mal Türkiye kökenli olsa bile etnik döküntülerin elinde silah olma ihtimali varsa bundan vaz geçilmeli yada Türkiye disindaki Türklerde veya Türk yurtlarinda alternatifler aranmalidir.
  • Ülke ekonomisinde malin alimi ve satimi kadar hizmet sektörünün de büyük önemi vardir. Özellikle büyük sehirlerde hizmet sektöründe calisacaklarin seçiminde dikkatli olmali opürtünist kürtlere dikkat edilmelidir.Ucuz amele diye yanlisa düsüp etnik döküntülere kazanç kapisi acilmasina sebep olunmamali.
Yukarida geçen hususlara dikkat etmeyenleri, en basta ailemiz olmak üzere, cevremizdeki diger Türk soylulari uyarmali ve bu hassasiyetlerin yayginlasmasi için caba gösterilmelidir.

Bunlar su anda bir kalemde aklima gelen hususlar. Bu konu ilerdeki yillarda daha birçok defa gündeme gelecektir diye düsünüyorum. Esen kalin.
Baybars32 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 21:36   #28 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 249
NoyanHan Rss Beslemesi
Yöneticilere katılmakla beraber, bir de ek yapmak istedim.
Yerli malı kullanımını bilinçlendirmek için söylenen
"Yerli malı, yurdun malı herkes onu kullanmalı." yı küçük görmeyi bırakması gerekiyor insanların. Ayrıca yerli malı kullanımını sadece uygulamak yetmiyor, yaymak da gerekiyor. Ben bunu yeri geldiğinde öğrencilerime ya da meslektaşlarımı bilgilendirerek yapıyorum.

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 21:42   #29 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Öyle görüyorum ki bazı arkadaşlar yerli malı kullanmak gerekliliği ile kendimizi dünyaya kapatmayı birbirine karıştırıyor.

Arkadaşlar, biz nüfusu 70 milyon olan bir ülkeyiz. Bu nüfusun talebine cevap verebilmek için gereken üretimi de malumunuzdur ki yapmıyoruz. He keşke yapsak ama yapmıyoruz. Belki de yapamıyoruz. Bundan daha önemli olarak da biz teknoloji üretemiyoruz. En basidinden o yediğiniz fındığın fıstığın, sizin önünüze ağaçtan düştüğü gibi mi geldiğini sanıyorsunuz? O basit gördüğünüz tarımsal ürünler bile ne kadar teknik işlemler gördükten sonra piyasaya arz ediliyor...

Yabancı sermaye, bizim sermayemizi sömürmediği sürece bir tehlike arz etmez. Hatta devlet bu sermayeden bir dünya da vergi alıyor. Tanri aşkına bunun kötü olan tarafı nedir? Sermaye düşmanlığı Türkçülerin değil, fosilleşmiş komünistlerin işidir. O komünistleri de gördük işte, sermaye düşmanlığı yaptıkları için yok olup gittiler. Şimdi esameleri okunmuyor.

Asıl tehlike, dünya ile alışverişi kesip kendi kabuğumuza çekilmemizdir. Esas bundan korkun.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 07.05.2008, 23:25   #30 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Göktug - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 53
Göktug Rss Beslemesi
Tarihin her evresinde var olmus bir Milletiz ne mutlu bize, ama hala kendi ürettigimiz bir otomobil yok. Evet otomobil diyorum, cünkü kendi götüremeyen soyguncu hirsiz romanyanin bile arabasi var, ceklerin arabasi var, biz ise murat sahin diye avutulup italyayi zengin ettik. Öyleki fiatin en önemli karlarindan biride Türkiye piyasasi.Koc holding sagolsun
Göktug adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler