Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.05.2008, 23:42   #31 (İleti Bağlantısı)
Atatürk'ün Askeri

Erciyes_Gürhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 46
Erciyes_Gürhan Rss Beslemesi
Elektronik konusunda yabancı bir marka kullanılacaksa LG ve Samsung var. En azından Türk'e düşman olanlar tarafından üretilmiyorlar. Ya da ben böyle biliyorum. Ha evet, yerli malı kullanımımız ağırlıklı olmalı. Araba konusunda da Renault diyebilirim. Sebebi Oyak'ın Renault'ta hisseleri olmasıdır. Malumunuz Oyak, Türk Ordusuna yakın bir kuruluştur. Yine yiyecek konusunda Oyak'ın konserveleri var marketlerde satılan(ismi aklımda değil tabi)...

En azından kullandıklarımızın %60'ı yerli malı olmalı. Ama körü körüne yabancı mala düşmanlığın da komunizmden bir farkı olmuyor, tıpkı üstte bir ırktaşımızın belirttiği gibi...
Erciyes_Gürhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 00:15   #32 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
Elteriş´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir şey yazma dedim kendime ama, olmuyor... Turk genci boyle olmamali, Turkcu adayi ise hic olmamali. Bu ne yalakalik, yaşini yazmiş 21, kendisi ise sanki 10 yaşinda bebekmiş gibi mazluma oynuyor. Sorduklari sorulara bak.

şah Ismayil 14 yaşinda ordulara hukm etmiş, bizimkiler 21 yaşinda kucukler-buyukler oyununda.
Karaorkun adlı üye belki yazılarındaki fikirlerinden dolayı eleştirilebilir ama büyüklerine saygısını ifade eden cümlelerinden dolayı eleştirilmesi saçmalık. Büyüğe saygı Türk töresinin bir gereğidir. Sen ne demek istiyorsun bu konuda bir de onu öğrenelim burası özgürlükler diyarı büyük küçük fark etmez fikri olan istediğine istediği gibi hitap edebilirmi diyorsun kendince ?

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 03:28   #33 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KOCATÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.017
KOCATÜRK Rss Beslemesi
Alıntı:
KARAORKUN´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Filistin beni ne zaman ilgilendirir söyleyeyim
Sözüm ona din kardesiyiz ya
Ne zaman ki arablar Dogu Turkistan, Azerbaycan, Irak Türklerinin ardindan göz yasi dökerler ki cok zor bir ihtimal, ozaman ben de filistin icin gözyasi dökebilirim..
TÜRK'ün gözyaşı ; sadece ve sadece yine bir TÜRK için olur.
Dünya tarihinde arapların bir TÜRK için tek bir damla gözyaşı döktüğü görülmemiştir..
Dolayısıyla bundan sonra da beklenmemelidir..

TÜRK'ün bir arap için gözyaşı dökmesi , ırkına ihanettir.
KOCATÜRK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 13:07   #34 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 177
KARAORKUN Rss Beslemesi
Alıntı:
KOCATÜRK´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
TÜRK'ün gözyaşı ; sadece ve sadece yine bir TÜRK için olur.
Dünya tarihinde arapların bir TÜRK için tek bir damla gözyaşı döktüğü görülmemiştir..
Dolayısıyla bundan sonra da beklenmemelidir..

TÜRK'ün bir arap için gözyaşı dökmesi , ırkına ihanettir.
Degerli büyügüm Kocatürk dikkat ederseniz tümcemde "cok zor bir ihtimal" oldugunu vurguladim. Sanirim yanlis anlasildim.
Arap icin gözyasi dökecek degilim.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 16:09   #35 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Arslan Beğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Karaorkun adlı üye belki yazılarındaki fikirlerinden dolayı eleştirilebilir ama büyüklerine saygısını ifade eden cümlelerinden dolayı eleştirilmesi saçmalık. Büyüğe saygı Türk töresinin bir gereğidir. Sen ne demek istiyorsun bu konuda bir de onu öğrenelim burası özgürlükler diyarı büyük küçük fark etmez fikri olan istediğine istediği gibi hitap edebilirmi diyorsun kendince ?
Saygiyi ifade etmek başka, yagciliga kacan 'aşiri' saygi başka. Ikisinin arasinda fark goremiyorsan, ve de bunu Turk toresi olarak ilan ediyorsan, Turk toresine dair duşuncelerimiz farklidir demek ki.

Bir Turk genci duşuncelerini aciklaya bildigi gibi, savuna da bilmeli, oyle hemen buyugumsun, ne dersen odur, uyardigin icin sagol, elini opeyim, ayaklarina kapanayim gibi ucuz 'ortadogu' davraniş bicimini sergilememeli.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 16:22   #36 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Paşaelili - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 86
Paşaelili Rss Beslemesi
Tabikide Türk malı kullanıp Türk esnaftan alış veriş yapmalıyız ama her dükkan çin malları satıyor vede fransız çikilotası gıda maddeleri kısaca Türk malı satan bir dükan yok milletimizde mecburen alıyor kimse isteyerek yabancı mal almaz Türk malları dururken
Selam duruyor milletler senin şu millî bayrağına.
Paşaelili adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 16:23   #37 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Timur16 - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 40
Timur16 Rss Beslemesi
Alıntı:
Erciyes_Gürhan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Elektronik konusunda yabancı bir marka kullanılacaksa LG ve Samsung var.
Kore firması oldukları için,bize bir alerjileri yok,dediğin doğru.

Ayrıca bir ara Lg ve Samsung ortaklardı,şimdi ayrıldılar.

Samsung'u kesinlikle öneririm,her zaman tek geçerim,ve kullanmanızı tavsiye ederim.

Not:Bu yazı yalnış anlaşılmasın,Kore veya Samsung aşığı değilim,sadece kötünün iyisi olarak öneriyorum.
Alt 08.05.2008, 19:46   #38 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Karaton - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 29
Karaton Rss Beslemesi
Esenlikler kandaşlarım;
Bir konuya değinmek istiyorum, artık ekonomilerde ulusallık bitti malesef. Biz kendi sermayemizi yaratıp kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmalıyız tabi ama bu ekonomik ulusallaşma bile bir yere kadar gidecektir. Çünkü ekonomimiz katma değer yaratamamaktadır. Türk malı diye aldığınız/aldığımız çoğu mal hatta hemen hemen hepsi aslında Türk malı değil . Hali hazırda piyasada yüzde yüz Türk malı bulmak mümkün değil. Örneğin; Türk firması olduğuna inandığınız bir markadan buzdolabı alıyorsunuz o buzdolabı Türkiye'de Türk işçisi tarafından Türk markası adı altında üretiliyor ama buzdolabının parçaları dışardan geliyor. Veya aynı şey çikolata, kahve için otomobil için de geçerli...Özellikle ileri teknoloji ürünlerinde katma değerleriyle birlikte tamamen Türk kaynaklı bir üretim olsa bile "lisans" yabancı bir firmadan alınmış oluyor.
Küreselleşen dünyanın küreselleşmiş ekonomisinde tam Türk malı aramak çılgınlık olsa gerek.
Karaton adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 20:04   #39 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 7
sonufkum Rss Beslemesi
ağlamak istiyorum...........

bu konu beni çileden çıkarıyor düşündükçe bunalıyorum.

iki torba kömüre şerefini satıp oyunu veren leri düşündükçe bunalıyorum.

sadakaya alışmış bir toplum için ha yerli ha yabancı eline ne verirsen sevinir.
sonufkum adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 23:11   #40 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: BÜYÜK TÜRKELiNiN ARTViN iLi
İletiler: 177
KARAORKUN Rss Beslemesi
Alıntı:
Saygiyi ifade etmek başka, yagciliga kacan 'aşiri' saygi başka.
Bir Turk genci duşuncelerini aciklaya bildigi gibi, savuna da bilmeli, oyle hemen buyugumsun, ne dersen odur, uyardigin icin sagol, elini opeyim, ayaklarina kapanayim gibi ucuz 'ortadogu' davraniş bicimini sergilememeli.

Benim kimsenin ayagina kapandigim elini öptügüm yok.
Yükselmek icin alcalanlardan olmadim olmaya da hic niyetim yok ! Türk bas egmez, egdirir, diz cökmez, cöktürür

Bütün alanlarda payimi almasini bildigim gibi payimi savunmasini da bilirim.
Kime nasil davranacagimi biliyorum, ben Atamdan bunlari ögrendim !
Kisisel gelismeme katki saglayacagini düsündügüm uyarilara kulak vermenin nesi yagcilik and olsun anlamis degilim.

Ortadogu ile kasitiniz arab töresizligiyse uzaktan yakindan ilgim yoktur.
Türk Töresi saygin olmayi gerektirir,tanimadigim insanlara karsi senli benli ya da argo konusacak degilim.

Tanimadiginiz, hic görmüslügünüz, konusmuslugunuz olmayan kimseye iliskin önyargili olmamayi salik veririm.

Saygilar

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 23:15   #41 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Arkadaşlar, kişisel tartışmalara girmeyelim. Gün, tartışmak değil birleşmek günüdür.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 23:56   #42 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 50
Ankara Rss Beslemesi
Bence başlıktaki 'tüketen' yerine 'tükettiren' yazmamız lazım. Vatandaşları suçlamak büyük haksızlık olur gerçekten.

Şöyle düşünün;
- sanayileşmenin en temel ayaklarından biri olan demiryollarına 1938'den sonra 1 tek ray çakılmamışsa,
- 1980 den sonra 7 gün 24 saat yazılı, görsel her türlü basın aracıyla insanların beynine 'Türk malı kalitesizdir, yabancının b.ku olsa kalitelidir' kazınmışsa
- TÜRK telekom elin arabına satılmışsa,
- 1961 senesinde tamamı yerli kendi otomobilimizi üreten fabrikamız varken kapatılmışsa, uçak fabrikalarımız kapatılmışsa, ve kimse neden diye araştırmıyorsa
- 2 sene önce yardım için açıklama üzerine açıklama yapıp destek isteyen tekstilcilerimizi, 'yardım mardım yok!' deyip bulgaristana kovmuşsak,
- dünyaya bir ağaç kadar fayda göstermemiş insanlara, ormanları yaktırıp yerine siteler diktirip, meclise sokuyorsak,
- Ata ölür ölmez k.rt ağalarıyla(!) birlik olup toprak reformundan vazgeçiyorsak
- Yeni Rakı amerikan olduysa...
- Ata'nın sonuna kadar desteklediği tarımı geliştirme politikasının önemli ayaklarından biri olan köy enstitülerini komünist etiketiyle kapatıyorsak
- Herşeyimiz yolunda, tüm Türk'ler huzur içinde gibi kalkıp elin k.rtünü, eniğini ülkeye yerleştirip onlara ev, iş verdiysek
- Eskiden Türk Ticaret Bankası gibi, Emlak Bankası gibi ekonominin, sanayinin zor durumlarında üreticiye destek olan bankalarımızı hortumlayıp, zarar ediyor diyerek yabancıya peşkeş çekmişsek
- 80 yılın emeği olan değer biçilemeyecek KİT'lerimizi rezil edip, 'yerli firmaya satıyoruz' diyerek satıştan 6 ay sonra başına 'donone', g.tüne 'nestli' ekliyorsak
...(daha niceleri vardır ama ekonomi eğitimim veya uzmanlığım olmadığı için aklıma ilk gelenleri yazdım sadece)

suçu vatandaşa yüklememek lazım bence. Onun yerine sorumlusu olan dangalakları ve yaptıkları hataları öğrenmemiz, ders almamız lazım.
Ankara adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.05.2008, 00:20   #43 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Saygiyi ifade etmek başka, yagciliga kacan 'aşiri' saygi başka. Ikisinin arasinda fark goremiyorsan, ve de bunu Turk toresi olarak ilan ediyorsan, Turk toresine dair duşuncelerimiz farklidir demek ki.

Senin bakış açın kimsenin ortak bakış açısı olmak zorunda değil, laf ebeliği yapıp tartışma yaratma.

Alt 09.05.2008, 06:45   #44 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Elteriş Rss Beslemesi
Alıntı:
Senin bakış açın kimsenin ortak bakış açısı olmak zorunda değil...
Ayni şey senin icin de gecerli.

Alıntı:
...laf ebeliği yapıp tartışma yaratma.
Tartişma arayan da, yaratan da sensin. Tek bu başlik altinda da degil.
Sen beni bu savundugun kişilerle kariştirdin galiba. Hitap şekline dikkat et, ayni ile iade etmeyeyim.
Elteriş adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.05.2008, 08:34   #45 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
Ayni şey senin icin de gecerli.

Tartişma arayan da, yaratan da sensin. Tek bu başlik altinda da degil.
Sen beni bu savundugun kişilerle kariştirdin galiba. Hitap şekline dikkat et, ayni ile iade etmeyeyim.
Sana tartışma yaratma demiştim, ama sen birde beni tehdit ediyorsun. Bu uslupla burada bulunmaman gerekiyor. Üyeliğin iptal edildi.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler