![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#31 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürk'ün Askeri
|
Elektronik konusunda yabancı bir marka kullanılacaksa LG ve Samsung var. En azından Türk'e düşman olanlar tarafından üretilmiyorlar. Ya da ben böyle biliyorum. Ha evet, yerli malı kullanımımız ağırlıklı olmalı. Araba konusunda da Renault diyebilirim. Sebebi Oyak'ın Renault'ta hisseleri olmasıdır. Malumunuz Oyak, Türk Ordusuna yakın bir kuruluştur. Yine yiyecek konusunda Oyak'ın konserveleri var marketlerde satılan(ismi aklımda değil tabi)...
En azından kullandıklarımızın %60'ı yerli malı olmalı. Ama körü körüne yabancı mala düşmanlığın da komunizmden bir farkı olmuyor, tıpkı üstte bir ırktaşımızın belirttiği gibi... |
|
|
|
|
|
#32 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#33 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Dünya tarihinde arapların bir TÜRK için tek bir damla gözyaşı döktüğü görülmemiştir.. Dolayısıyla bundan sonra da beklenmemelidir.. TÜRK'ün bir arap için gözyaşı dökmesi , ırkına ihanettir. |
|
|
|
|
|
|
#34 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Arap icin gözyasi dökecek degilim.
|
|
|
|
#35 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Bir Turk genci duşuncelerini aciklaya bildigi gibi, savuna da bilmeli, oyle hemen buyugumsun, ne dersen odur, uyardigin icin sagol, elini opeyim, ayaklarina kapanayim gibi ucuz 'ortadogu' davraniş bicimini sergilememeli. |
|
|
|
|
|
|
#36 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Tabikide Türk malı kullanıp Türk esnaftan alış veriş yapmalıyız ama her dükkan çin malları satıyor vede fransız çikilotası gıda maddeleri kısaca Türk malı satan bir dükan yok milletimizde mecburen alıyor kimse isteyerek yabancı mal almaz Türk malları dururken
Ey Batı Trakyalı asil Türk çocuğu ne mutlu sana, Sen hayat verdin kanınla millî kurtuluş savaşına. Yüce kahramanlığın nakşedildi cihanın her yanına, Selam duruyor milletler senin şu millî bayrağına. |
|
|
|
|
|
#37 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
Ayrıca bir ara Lg ve Samsung ortaklardı,şimdi ayrıldılar. Samsung'u kesinlikle öneririm,her zaman tek geçerim,ve kullanmanızı tavsiye ederim. Not:Bu yazı yalnış anlaşılmasın,Kore veya Samsung aşığı değilim,sadece kötünün iyisi olarak öneriyorum.
|
|
|
|
|
#38 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Esenlikler kandaşlarım;
Bir konuya değinmek istiyorum, artık ekonomilerde ulusallık bitti malesef. Biz kendi sermayemizi yaratıp kendi imkanlarımızla bir şeyler yapmalıyız tabi ama bu ekonomik ulusallaşma bile bir yere kadar gidecektir. Çünkü ekonomimiz katma değer yaratamamaktadır. Türk malı diye aldığınız/aldığımız çoğu mal hatta hemen hemen hepsi aslında Türk malı değil . Hali hazırda piyasada yüzde yüz Türk malı bulmak mümkün değil. Örneğin; Türk firması olduğuna inandığınız bir markadan buzdolabı alıyorsunuz o buzdolabı Türkiye'de Türk işçisi tarafından Türk markası adı altında üretiliyor ama buzdolabının parçaları dışardan geliyor. Veya aynı şey çikolata, kahve için otomobil için de geçerli...Özellikle ileri teknoloji ürünlerinde katma değerleriyle birlikte tamamen Türk kaynaklı bir üretim olsa bile "lisans" yabancı bir firmadan alınmış oluyor. Küreselleşen dünyanın küreselleşmiş ekonomisinde tam Türk malı aramak çılgınlık olsa gerek. |
|
|
|
|
|
#39 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ağlamak istiyorum...........
bu konu beni çileden çıkarıyor düşündükçe bunalıyorum. iki torba kömüre şerefini satıp oyunu veren leri düşündükçe bunalıyorum. sadakaya alışmış bir toplum için ha yerli ha yabancı eline ne verirsen sevinir. |
|
|
|
|
|
#40 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Benim kimsenin ayagina kapandigim elini öptügüm yok. Yükselmek icin alcalanlardan olmadim olmaya da hic niyetim yok ! Türk bas egmez, egdirir, diz cökmez, cöktürür Bütün alanlarda payimi almasini bildigim gibi payimi savunmasini da bilirim. Kime nasil davranacagimi biliyorum, ben Atamdan bunlari ögrendim ! Kisisel gelismeme katki saglayacagini düsündügüm uyarilara kulak vermenin nesi yagcilik and olsun anlamis degilim. Ortadogu ile kasitiniz arab töresizligiyse uzaktan yakindan ilgim yoktur. Türk Töresi saygin olmayi gerektirir,tanimadigim insanlara karsi senli benli ya da argo konusacak degilim. Tanimadiginiz, hic görmüslügünüz, konusmuslugunuz olmayan kimseye iliskin önyargili olmamayi salik veririm. Saygilar
|
|
|
|
#41 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Arkadaşlar, kişisel tartışmalara girmeyelim. Gün, tartışmak değil birleşmek günüdür.
|
|
|
|
|
|
#42 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence başlıktaki 'tüketen' yerine 'tükettiren' yazmamız lazım. Vatandaşları suçlamak büyük haksızlık olur gerçekten.
Şöyle düşünün; - sanayileşmenin en temel ayaklarından biri olan demiryollarına 1938'den sonra 1 tek ray çakılmamışsa, - 1980 den sonra 7 gün 24 saat yazılı, görsel her türlü basın aracıyla insanların beynine 'Türk malı kalitesizdir, yabancının b.ku olsa kalitelidir' kazınmışsa - TÜRK telekom elin arabına satılmışsa, - 1961 senesinde tamamı yerli kendi otomobilimizi üreten fabrikamız varken kapatılmışsa, uçak fabrikalarımız kapatılmışsa, ve kimse neden diye araştırmıyorsa - 2 sene önce yardım için açıklama üzerine açıklama yapıp destek isteyen tekstilcilerimizi, 'yardım mardım yok!' deyip bulgaristana kovmuşsak, - dünyaya bir ağaç kadar fayda göstermemiş insanlara, ormanları yaktırıp yerine siteler diktirip, meclise sokuyorsak, - Ata ölür ölmez k.rt ağalarıyla(!) birlik olup toprak reformundan vazgeçiyorsak - Yeni Rakı amerikan olduysa... - Ata'nın sonuna kadar desteklediği tarımı geliştirme politikasının önemli ayaklarından biri olan köy enstitülerini komünist etiketiyle kapatıyorsak - Herşeyimiz yolunda, tüm Türk'ler huzur içinde gibi kalkıp elin k.rtünü, eniğini ülkeye yerleştirip onlara ev, iş verdiysek - Eskiden Türk Ticaret Bankası gibi, Emlak Bankası gibi ekonominin, sanayinin zor durumlarında üreticiye destek olan bankalarımızı hortumlayıp, zarar ediyor diyerek yabancıya peşkeş çekmişsek - 80 yılın emeği olan değer biçilemeyecek KİT'lerimizi rezil edip, 'yerli firmaya satıyoruz' diyerek satıştan 6 ay sonra başına 'donone', g.tüne 'nestli' ekliyorsak ...(daha niceleri vardır ama ekonomi eğitimim veya uzmanlığım olmadığı için aklıma ilk gelenleri yazdım sadece) suçu vatandaşa yüklememek lazım bence. Onun yerine sorumlusu olan dangalakları ve yaptıkları hataları öğrenmemiz, ders almamız lazım. |
|
|
|
|
|
#43 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#44 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Tartişma arayan da, yaratan da sensin. Tek bu başlik altinda da degil. Sen beni bu savundugun kişilerle kariştirdin galiba. Hitap şekline dikkat et, ayni ile iade etmeyeyim. |
|
|
|
|
|
|
#45 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|