Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.05.2008, 19:06   #46 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

BANU ÇİÇEK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 17
BANU ÇİÇEK Rss Beslemesi
Gelenek olarak yerli malı kullanmaya özen gösteririm. Servis ağı fazla geniş olmamasına rağmen Vestel marka bilgisayarı tercih ettim. Temizliğini yaparken faresinin Çin malı olduğunu okudum. Şimdi ben Türkiye Cumhuriyeti ekonomisine katkıda mı bulundum? Yoksa ırkıma ihanet mi ettim? Malesef biz yeterli teknolojiye sahip değiliz.
Kaldıki ithalat ve ihracat ekonominin doğası gereğidir. Ekonomi politikası olarak dışsatımı destekleyip dışalımı kısıtlayan merkantalizm hiçbir zaman sağlıklı sonuç doğurmamıştır.
Bugün Türkiye'de kendini ispatlamış gıda, tekstil gibi dallarda büyük fabrikalar var. Gelgelelim ki kullandıkları teknoloji yerli değil.
Marka ve özenti uğruna yabancı giyim müptelası gençliğin asıl sorun olduğunu düşünüyorum.
Alt 09.05.2008, 21:16   #47 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.345
Buğra Şad Rss Beslemesi
Her konuda olduğu gibi tüketim konusunda da aklımızın yönlendirmesiyle hareket etmek gerekir.

Bir kere hiç kimse yabancı marka bir mal kullandığı için ırkına ihanet etmiş olmaz. Türklüğe ihanet etmek bambaşka bir şeydir. Bilinçli bir tüketici, ekonomiye katkı açısından elbette mümkün mertebe yerli mal tercih eder. Fakat kalite çok önemli bir faktördür. Eğer yerli mal kalitesizse ve siz kaliteli olduğu için ithal ürünü tercih ediyorsanız, talebe oranla yerli mal da kaliteli olacaktır. Çünkü yerli malı arz eden adam bakacak ki çürük mal ürettiği zaman alıcısı olmuyor, bu yüzden az üretip ama ürettiğinden kâr elde etmek için kaliteli ürün arz edecektir.

Körü körüne "yerli mal" demek zaten artık mümkün değildir. Çünkü artık kişiler için önemli olan kalitedir. Elbette öncelikle yerli ürünler tercih edilir ama yerli ürün kalitesiz olursa, talep kaliteli ürüne olur ve zaten olmalıdır. Eğer böyle olmazsa, hiç kimse kaliteli mal üretmek istemeyeceği gibi, ithalat ve ihracat da yapamaz duruma geliriz ki bunun bir ülkenin ekonomisine vuracağı darbe büyüktür.

Hülasa olaya sadece "yerli olsun çamurdan olsun" diye bakmak pek sağlıklı bir yol değildir.
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler